Šta je novo?

HTC HD2

PROBLEM OKO INSTALIRANJA NAVIGACIJE !!!!!!!! POMOC!!!!!!
Radi se o navigaciji iGO8,kad pokusam da je otvorim tj pokrenem izbaci mi upozorenje
WARNING
The application failed to start last time.Do you want to reset to factory defaults and lose all your POIs,tracks and settings?
kad odaberem NE posle toga se pojavi
Content error
global_cfg not found.
Sta da mu radim?

Odaberi da, slobodno.
Jos bolje, rucno obrisi SAVE folder unutar iGo8 foldera, pre pokretanja

Sent from my HD2 using Tapatalk

Ako neko moze da mi pomogne treba mi samo jedna informacija, kako se na artemis ROM-u (v40) menja pozadina za home screen tabs, mogu naravno da promenim home screen wallpaper ali me zanima kako se menja i za ostale tabove (za poruke, mail, vremensku,...) da mi ne bude cisto crna, znam da moze sa cookies home tab to da se uradi ali ne koristim CHT pa ako ima neki drugi nacin?

jel može u rečenici dve postupak za artemis v40? vidim da je neka papzjanija u pitanju, mnogi kukaju, a nešto nemam vremena da se udubljujem.

hi!

1. Remove SD
2. Remove HSPL with HSPL2_RUN.exe (flash SPL 1.66.0000 with HSPL2_RUN.exe)
3. PowerOff the phone
4. Boot to bootloader (VolDown+PowerOn) and when it shows "USB" flash stock ROM by running matching RUU_Leo_S_HTC_XXX_3.14.XXX_Radio_15.42.50.11U_2.15 .50.14_LEO_S_Ship.exe (get yours HERE)
5. Hard Reset (when phone starts booting after step 4, remove the battery, insert it back press VolUp+VolDown and still holding both press PowerOn and follow the instructions)
6. Boot to homescreen.
7. Run SSPL_RUU.exe with Artemis v40 RUU_Signed_0409.nbh in the same folder - YOU HAVE TO BE ON HOME SCREEN, NOT BOOTLOADER (this took me 3 tries until succeded - yes - nerve wrecking, but works). If it doesn't work (hangs on black screen for more than 2min) remove the battery and try again.
8. Hard reset (instructions in step 5)
9. when on homescreen - softreset.

naravno mora da se lokalizuje!

pitao sam qvara da napravi artemis 40 i za WWE EastEurope!
tako da mozhe bez HSPL-a da se fleshuje kao svi v40 shto je sqvao!
rekao je da cje da pogleda! :) hm?

Poslednja izmena:
Verujem da je i ovaj Artemis odličan, kao i svi do sada.
Ono što ja nipošto ne bih uradio, to je da ostavim telefon bez HSPL-a. Ostali kuvari su koristili isti base ROM, i ponudili kuvani ROM koji se flešuje HSPL-om.
Ovo nije iznenadjenje, jer Sternas je i do sada, sve svoje ROMove testirao isključivo SSPL-om. Razlika je u tome što njegovi korisnici sada nemaju izbora.
Zapravo, imaju - postoje jednako dobri, ako ne i bolji, kuvari, koji vas neće izložiti ovakvom riziku.

kako god
kad budem radio upgrade, stavicu artemis v37

a v40 i vece kad se pojavi HSPL... nemam nameru da se zezam sa time (pa jos i da s****m telefon)

Koliko pratim, Sternas je poslednji od ovih poznatijih kuvara koji je napravio 3.14 bazirani ROM. Svi su dobri, nijanse su u pitanju.

U ovom momentu jedini korisnici kojima može biti potreban HSPL za SPL 3.03 su oni koji žele Artemis v40. Čak i oni koji danas kupe HD2 sa v3.14, mogu uraditi downgrade na prethodne stock ROMove, pa onda staviti postojeći HSPL (čitam takva svedočenja, nadam se da su tačna).
To će značajno usporiti pojavu novog HSPL-a - Cotulla ima pametnija posla :)

off
Ja vec 2 meseca koristim energy romove, i sad sam probao taj artemis koji toliko hvalite, i nisam sat vremena mogao da ga drzim koliko je ono ruzno i siromasno... mozda radi dobro, ali kao sa konja na magarca...

pa dobro
ne vole svi sarenis i fancy teme..

neki ljudi cene ono sto se ne vidi na prvi pogled...

ili drugacije, meni je vaznije sta je ispod haube, nego kakva je limarija :)

pa dobro
ne vole svi sarenis i fancy teme..

neki ljudi cene ono sto se ne vidi na prvi pogled...

ili drugacije, meni je vaznije sta je ispod haube, nego kakva je limarija :)

ispod haube artemis nije nista jaci od ostalih, ono oko izbora 3d drajvera je teska smehoteka, rom cak nije ni close to stock vec pun stvari koje mnogima ne trebaju ;) -> artemis control centar ili kako se vec zove

energy,duttys,miris,kwbr

svaki rom moze da se posle napravi da sve puca od novih ikonica, pozadina i slicnih stvari

elegancia je miris rom sa (pre)instaliranim cab fajlovima

ako neko stvarno misli da mu telefon radi brze zbog novog 3d drajvera, ili specijalnog drajvera za bateriju super :) . idealan primer je chainfire patch koji samo u nekim benchmark programima ostvaruje bolje rezultate -> dakle skroz nepotrebno

najduze trajanje baterije moze da ima rom koji nema nista instalirano. ako je razlika u trajanju baterije bolje je potraziti close to stock rom koji ima isti os build i rom base ( os build recimo 23454, ovo drugo je 3.14 recimo )

postoje kuvari koji dobijaju nove fajlove i po par dana pre ostalih, oni uglavnom prvi i ubacuju stvari u svoje romove nije ih tesko uociti

ma...
samo vi trpajte sto sarenije romove u telefon..
vidi se sta vam je prioritet...
telefon-igracka...
kad vam dosadi, kupicete novi telefon i ispocetka

:)
koliko vam traje life-cycle telefona.. 3 meseca? 6 meseci?... ja sam u proseku svaki telefon koji sam imao koristio min. 2 godine...
ali sam ga ZAISTA koristio...

Па да почнем.. Добио сам телефон, који је већ коришћен неко време...

Желео бих да га очистим и да кренем од 0 ... Дакле шта препоручујете, верзије итд. ? И дајте неки тут да добро проучим ја све то, јер нисам имао win телефоне..

Сада оно главно :)

Андроид, навикао сам на њега јер користим и7500 .. Па бих замолио да ми исто препоручите, коју верзију и дајте нек туторијал исто... Па ћу после да вас смарам са програмима :)

pazi za android kako ga pripremas.. najbolje da uzmes neku microSD karticu samo za android i njegove fajlove... (neku malecku... od 2GB recimo.. i tako je android vise za eksperimentisanje.. ne bih ja to drzao za svaki dan na hd2)

nemoj slucajno da koristis microSD karticu koja ti je storage za winmo da sa nje startujes android.
ja sam naucio skolu (i izgubio sve podatke sa kartice).. sreca sto sam imao (sasvim slucajno) backup.... inace bi poludeo

pazi za android kako ga pripremas.. najbolje da uzmes neku microSD karticu samo za android i njegove fajlove... (neku malecku... od 2GB recimo.. i tako je android vise za eksperimentisanje.. ne bih ja to drzao za svaki dan na hd2)

nemoj slucajno da koristis microSD karticu koja ti je storage za winmo da sa nje startujes android.
ja sam naucio skolu (i izgubio sve podatke sa kartice).. sreca sto sam imao (sasvim slucajno) backup.... inace bi poludeo

Ок, али почетник сам што се тиче win телефона.. Дакле дајте ми неко упутство или линк где је све објашњено, шта и како... Видим ту разне ромове итд.. За почетак би хтео да инсталирам неки нови ром јер то свакако морам да урадим како би избрисао све од претходног власника.. После ћу да прелазим на андроид...

Koristim Energy ROM iz nekoliko razloga, tri su najvažnija:
- 21682 build; bez premca - najbrži i najstabilniji koji sam probao. A ujedno i najnoviji.
- Kod instalacije novog ROM-a, sve instaliram i vratim za max 10 minuta, ugrađenim alatima: XDA_UC, Settings Export, Sashimi i CHT Export settings. Jedino što ručno dodajem su Opera bookmarks.
- ROM je Android friendly (ali ne i najbolji za Android only primenu)

Svakome savetujem Sencity verziju, sa CHT 1.8.5, build 21682
Izvanredan izgled, još bolje performanse.
(ja koristim Dinik glass CHT 2.0)

Probao sam mnogo ROMova, često flešujem, i jedno sam odlučio: biraću samo one koji imaju built in CHT. Definitivno, CHT lošije radi kada se naknadno instalira.

EDIT:
@ Nemanaj P.
1
2

Poslednja izmena:
Ja za moj T-mobile koristim iskljucivo Energy i Elegancia ROM-ove. Artemis ne mogu i da hocu xD Trenutno drzim poslednji Energy Rom (Touch of glas) i zadovoljan sam vidjenim. Pocevshi od baterije koja drzi 2 dana uz dosta drndanja, takodje vec ima sve shto mi treba od programa. Stabilan je dosta, nisam imao problema za sada ni sa cim. Shto se tiche Elegancie, imam utisak da je malo technija i brza od Energy-ja al videcemo kad sredi ovu poslednju verziju jer ima nekih bagova vezanih za CHT. Android mora da saceka sredinu nedelje dok ne uzmem microSD, Tu sam sam vec odabrao 2-3 verzije pa cemo videti kako se ponasha.

ma...
samo vi trpajte sto sarenije romove u telefon..
vidi se sta vam je prioritet...
telefon-igracka...
kad vam dosadi, kupicete novi telefon i ispocetka

:)
koliko vam traje life-cycle telefona.. 3 meseca? 6 meseci?... ja sam u proseku svaki telefon koji sam imao koristio min. 2 godine...
ali sam ga ZAISTA koristio...

uvek nosim 2 telefona trenutno hd2 i iphone4 , u proseku na godinu dana uzimam novi telefon :)

najduze su trajali 6230 i n95

Koristim Energy ROM iz nekoliko razloga, tri su najvažnija:
- 21682 build; bez premca - najbrži i najstabilniji koji sam probao. A ujedno i najnoviji.
- Kod instalacije novog ROM-a, sve instaliram i vratim za max 10 minuta, ugrađenim alatima: XDA_UC, Settings Export, Sashimi i CHT Export settings. Jedino što ručno dodajem su Opera bookmarks.
- ROM je Android friendly (ali ne i najbolji za Android only primenu)

Svakome savetujem Sencity verziju, sa CHT 1.8.5, build 21682
Izvanredan izgled, još bolje performanse.
(ja koristim Dinik glass CHT 2.0)

Probao sam mnogo ROMova, često flešujem, i jedno sam odlučio: biraću samo one koji imaju built in CHT. Definitivno, CHT lošije radi kada se naknadno instalira.

EDIT:
@ Nemanaj P.
1
2

kako ti losije radi? meni je uvek sve ok delovalo, preinstaliran nisam ni probao

CHT je često bio uzrok za freeze, kada se naknadno instalira. Recimo, pre nekih mesec-dva dana, aktivacija CHT lock screen-a je bila pouzdana formula za freeze. Iz nekog razloga to se nije dešavalo na ukuvanim verzijama.
Nedavno je bila slična situacija sa CHT Scheduler-om, vidim da ga sada kuvari zaobilaze, dok se ne ispegla.
Kao što ti već rekoh - probaj ga, da vidiš kako je moguće ceo profile change softver ugraditi u Manilu, bez potrebe za dodatnim procesom :)
Jedino - oprez u romingu. Default setovanja CHT Schedulera ti mogu nabiti racun za data roming vrlo brzo, i bez tvog znanja (scheduler je stariji po hijerarhiji od data controllera, i sličnih softvera)

Moram i ovde da pitam znalce. Čitam ovaj veeeliki thread i nigde ne nedjoh ono što me interesuje. Naime, može li neko da me uputi na verziju Swype softvera koji ima srpski, za HD2?
Hvala unapred svima.

koliko znam - ne postoji (za WM).

Poslednja izmena:
Postoji, valjda je skinut sa našeg galaxy s-a. Samo je problem što piše slova sa kvačicama, pa je sms 70 karaktera.

Posle artemisa,elegancije,duttysa ubacio sam energy 21682 touch of glass sa cht 2.0 i to je to,najbolje do sad sto sam video i sad cu samo da radim update njegovih romova.
Interesuje me samo taj backup svega o cemu je pisao kibicer jer vidim da u romu ima vec xda_uc i settings export ali nema sashimi pa ako moze objasnjenje koji je za sta i ako ima neko sashimi da mi baci na pm ili barem link.Hvala unapred

Nazad
Vrh Dno