Šta je novo?

HTC HD2

Jel se ovaj oficijelni rom moze instalirati klasicno next,next... ili mora nesto da se zaludjuje. Jel se gubi garancija ako se uradi bez pitanja operatera?

Dakle:
Da, instaliraće SPL 3.03. Ali, posle njega možeš flešovati recimo 1.48 oficijelni ROM, i time opet dobijaš SPL 1.42 :)
Tako pišu, ja nisam probao, niti imam potrebe.

Ja sam flesovao oficijelni 1.66 preko kabla i ostao mi je HSPL 2.08 na fonu

Sad, ne znam, ali:
- HSPL je moguće skinuti (uninstall) samo flešovanjem originalnog SPLa sa SD kartice
- HSPL2 je moguće skinuti (uninstall) flešovanjem bilo sa SD, bilo USB-om (samim HSPL2 softverom).
Ni jedno nisam probao, ali ovo su reči DarkForces tima LINK

Poslednja izmena:
meni je HSPL3 ;) moze da se skine i sa programom kojim se i stavlja

VELIKA!

Sta bi niko da odgovori na ono laicko pitanje?
Ljudi stvarno se ne razumem u softver mobilnih telefona ako nije jednostavno da ne diram?

Lako se instalira, a garancija se ne gubi, to je zvaničan HTC update. Za update, tražiće ti da ukucaš serijski broj svog telefona

Hvala puno.

Jedan savet da li je bolji novi oficijalni ROM od artemis v37 da znam da li da menjam artemis, prvenstveno sam stavio njega zbog povremenih problema sa dostupnoću signala na telenoru i zbog mogućnosti pokretanja androida? I još jedno pitanje ako radim update oficijalnog ROM a da je na njemu artemis da li prethodno treba da uklonim HSPL sa telefona ili ne kako to ide?

Artemis je uvek bolji, sredjeniji ;)
Treba da uklonis, for any case :D

manite se te price sa oficijelnim romom
artemis vec ima spremnu verziju v40 koja je bazirana na novom oficijelnom romu..

jedini razlog sto je nije izdao je zato sto novi SPL koji ide sa 3.14 oficijelnim romom se ne moze crackovati sa hspl.. a sam hspl ima nekih problema da primi novi v40 rom na standardni nacin...

kad artemis izbaci v40 konacno i sve legne na svoje, i tako cete opet vi preci na v40... ako ste vec uzimali artemisove romove, barem ih i koristite.. v37 je odlican i nista mu ne fali.. drugo telefon valjda sluzi da se koristi, artemis rom je samo sistem koji treba da vam omoguce sto lagodnije koriscenje, ne sluzi telefon da svaki drugi dan trpate novi rom u njega...

Hvala puno na odgovorima upravo zato i pitam što ne volim stalno da menjam romove bio sam skoro dva meseca na stock ROM-u ali zbog povremenih bagova prešao sam na Artemis jer sam pročitao koliko ga ljudi hvale i za sada mi radi ok tako da ću sačekati da sve srede i v40. Samo još jedno pitanje relativno sam nov kao što rekoh tek nedavno sam promenio stock ROM i interesuje me koji je najbolji RADIO za telenor mrežu da ne menjam stalno nego ako je neko već eksperimentisao sa raznim da mi da savet koji je najbolji, ja sam pri promeni na artemis stavio poslednji RADIO 2.15 ali to ne mora da znači da je i najbolji. Hvala puno na razumevanju jednostavno volim da saslušam iskustva drugih ljudi.

Svaki bi trebalo da bude bolji i brži od stock ROM-a, čak i Artemis :)
2.15 radio se pokazao kao odličan. ne znam kako je uparen sa Artemis ROMovima (kuvar ga ne favorizuje), ali, generalno, taj 2.15 radio se pokazao odlično na Telenor mreži (barem u Beogradu).
Uostalom, flešovanje radio ROM-a uzme dva minuta, a ne remeti ništa u postojećem setup-u, i neće uraditi HR na telefonu. Dakle, probaj, odaberi sam. Nema generalnih pravila. Performanse mogu zavisiti i od toga gde živiš.
Flešovanje ROMa isto nije babaroga. Nećeš napraviti nikakvu štetu, ako imaš vremena, slobodno eksperimentiši i sa drugim kuvarima, verujem da ćeš naići na bolje!

LJudi ubacite Artemis ROM V.37, radio 2.15. (normalno prvo HSPL3, pa TASK 29) i resice te sve probleme, dileme, nedoumice ili sta god imate! Sve je savrseno, sve klizi, sve leti!
Topla preporuka i veliki pozdrav za sve HTC HD2 fanove!:wave:

Sta reci... Jutros mi napokon stigao tel. u Vip.
N95 sam "razvalio", znam mu svaki folder, svaki fajl a ovo... Ne znam odakle krenuti. :smoke:

Pa lagano od pocetka! :smash:
Ovde ima svega i svacega, ali bukvalno, pravi mali komp! :wave:

jel moze link za task 29? imao sam ga negde na kompu al ne mogu da ga nadjem -.-

Ja sam sve odradio bez taska 29, cisto da testiram, i sve fercera bez problema ;)

hm!

imam 3 pitanjca vezana za android i jedno za winmo-gmail!
meni je zhao shto cju, kako sam ovde prochitao da zagadim temu sa androidom ali me zanimaju neke stvari, a znam dosta genijalaca odavde koji mi, znam mogu pomocji!

android
1. kako da downlaod-ujem attachment?konkretno je slika u pitanju poslata mailom(gmail) shta god da pritisnem ne contam!ima neka ikonica pored attachmenta ali ona se samo neshto vrti i nishta ne uradi!
2. kakov je vash komentar na ovaj skor!?
http://fastpic.ru/view/10/2010/1014/b6ea2fc34225ebaff5bc8d382f17b68e.jpg.html
shta to znachi?da nash hd2 shije sve redom i to poshteno?
3. imenik sa winmo na android? da li se neko secja na kojoj strani ovog foruma je neko postovao objashnjenje kako se prebacuje imenik sa winmo na andr.

winmo
1. gmail necje da mi prima poshtu!hocje da je shalje necje da je prima!
probao sam i manuelno i automatski da setujem i pop i impt servere ali isto!(u isto vreme android prima normalno:) )
to mi se desilo posle install new official rom-a 3.14.04666!

hvala.

Poslednja izmena:
1. radi download, bez problema. Imaš tu ikonu attachmenta, klikneš je, kreno dl, i vrti se sat, kada završi, ta cela ikona bude zamenjena spajalicom. Probaj da menjaš WiFi/GPRS vezu
2. Viđao sam i dosta bolje skorove (ljudi kačili preko 2000), ali praktičan značaj toga ne vidim
3. nema direktnog načina. Jedan je da na WM uradiš sinhronizaciju sa Gmail nalogom, pa u Androidu isto

Ovo za gmail: obriši account, pa ga setuj ponovo, od nule.

1. radi download...
2. Viđao sam...
3. nema direktnog načina...
Ovo za gmail: obriši account, pa ga setuj ponovo, od nule.

1.vrti se u nedogled
2.skor je preuzet sa neta, nije moj. ne vidim je ni ja.mozhda neko od Vas?
3.ok, probacjemo
4.:) naravno da sam to probao pre nego shto sam postovao ovde.necje.

hvala u svakom sluchaju!

Vi koji koristite igo i mapu za Srbiju, jel moze na pm download link?

Pozdrav, na mom HD2 je

ROM 1.66.405.2
Radio je 2.07.51.22_2

Sta mi preporucujete da ubacim i da li mogu ubaciti radio .50 a da sta ne zeznem na telefonu.

ROM

LJudi ubacite Artemis ROM V.37, radio 2.15. (normalno prvo HSPL3, pa TASK 29) i resice te sve probleme, dileme, nedoumice ili sta god imate! Sve je savrseno, sve klizi, sve leti!
Topla preporuka i veliki pozdrav za sve HTC HD2 fanove!:wave:

Pozdrav, na mom HD2 je

ROM 1.66.405.2
Radio je 2.07.51.22_2

Sta mi preporucujete da ubacim i da li mogu ubaciti radio .50 a da sta ne zeznem na telefonu.

Evo, vec receno, mada imas i Energy, Eleganciu, ja sam stavio ovaj, po mom misljenju je najbolji!

3. imenik sa winmo na android? da li se neko secja na kojoj strani ovog foruma je neko postovao objashnjenje kako se prebacuje imenik sa winmo na andr.

Odradi ovo odavde - ja sam tako odradio i sve je OK, jedino sto nemoj da deistaliras funambol nakon prebacivanja posto on mora da ti bude instaliran. Njegovom deinstalacijom gubis i tako dodate kontakte na Androidu.

sasvim je dovoljno u WM ActiveSync napraviti Exchange Account sa Gmail nalogom, sinhtonizovati kontakte i posle toga sinhronizovati kontakte u Androidu sa tim istim Gmail nalogom..

ok!

hvala na odgovorima!

koliko vam je zauzetost memorije kada dignete winmo?
meni posle install new roma(3.14.479.2 (04666) WWE) 81%, a sa starim 41%!
ima li neko logicho objashnjenje i reshenje ovoga?
da nije mozhda zbog androida?
ne znam zashto bi bilo zbog njega ali to je jedino shto sam install vishe nego sa starim 1.66 rom-om i hspl-om i 2.15 radio-om!

Nazad
Vrh Dno