Šta je novo?

HTC HD2

vec sam pitao, ali mi niko nije odgovorio...

kako stoji stvar sa ovim android paketima na xda-developers?

posle onog modifikovanog (za hakovanje sonija ps3) me je zainteresovalo malo da se zezam, pogotovo sto je koriscenje prilicno lako (sve se otpakuje na microSD i startuju se 2 fajla)

je li uznapredovalo nesto u zadnjih par meseci? stabilnost, podrska mogucnosti..??

koji da skinem od svih onih.. koju liniju da pratim... znam da svi pominju froyo, ali mi nije jasno sta je sta... tamo ima jedno 5-6-7-8 razlicitih paketa, I SVI IMAJU REC 'FROYO' U IMENU!?

grrrr

Скини DarkStone FroyoStone најновији, он ти је онако баш стабилан и без неких додатних џиџа биџа, па када те он смори ти гледај даље.

Jedno noob pitanje.

Da li se u necemu razlikuje HD2 za americko trziste u odnosu na ove nase telefone?
ili se sve to moze dovesti u red promenom rom-a, radio-a i hsdpl-a?
ne može.
ROM image je veći, i ne možeš da stavljaš sve ove normalne romove (artemis, miri ...)

Nisam siguran da je tako.
Većina Custom ROM-ova podržava oba tipa uređaja. Naravno, moguće je da postoje izuzeci. Jedan je Artemis. TMOUS kompatibilni su Miri, Energy, Chucky, CleanEX, Elegancia...
Važno ograničenje: pokušajem flešovanja .51 Radia, TMOUS ćeš brikovati skoro sigurno.

Nisam siguran da je tako.
Većina Custom ROM-ova podržava oba tipa uređaja. Naravno, moguće je da postoje izuzeci. Jedan je Artemis. TMOUS kompatibilni su Miri, Energy, Chucky, CleanEX, Elegancia...
Važno ograničenje: pokušajem flešovanja .51 Radia, TMOUS ćeš brikovati skoro sigurno.

E sad ovo mi je jasno. Prebolecu Artemis Rom-ove ali me interesuje ostalo kako ce da se ponasa na nasoj mrezi posto sam negde procitao da data radi na drugim frekvencijama od evropskih, koliko je to tacno?

vec sam pitao, ali mi niko nije odgovorio...

kako stoji stvar sa ovim android paketima na xda-developers?

posle onog modifikovanog (za hakovanje sonija ps3) me je zainteresovalo malo da se zezam, pogotovo sto je koriscenje prilicno lako (sve se otpakuje na microSD i startuju se 2 fajla)

je li uznapredovalo nesto u zadnjih par meseci? stabilnost, podrska mogucnosti..??

koji da skinem od svih onih.. koju liniju da pratim... znam da svi pominju froyo, ali mi nije jasno sta je sta... tamo ima jedno 5-6-7-8 razlicitih paketa, I SVI IMAJU REC 'FROYO' U IMENU!?

grrrr

uzmi darkstone froyostone

ako hoces nesto sto je cesce updateovano meedejay ili tako nesto video sam da stalno izbacuje nesto u poslednje vreme ali nista nisam probao.

najveci napredak u ovoj prici je uvek donosio cotulla

nista nije objavio vec dugo vremena jer sprema nand flash, sve sto je on popravio na bolje bice objavljeno kad nand flash izadje

u aktuelnim verzijama potrosnja je veca nego sto bi trebalo i zavisno od builda jos ponesto ne radi ali definitivno moze da se koristi telefon sa androidom za vecinu stvari vec neko vreme.

E sad ovo mi je jasno. Prebolecu Artemis Rom-ove ali me interesuje ostalo kako ce da se ponasa na nasoj mrezi posto sam negde procitao da data radi na drugim frekvencijama od evropskih, koliko je to tacno?

sa americkim modelom ovde nema 3g valjda

jedino iphone4 podrzava sve zive frekvencije za oba kontinenta

MA radi Tmous ko besan na nashoj mrezi :)
Nema shta da brinesh, stavi eleganciu,energy ili koj vec zelish ROM i vozi :)

pomoc!!
dodje mi da streljam ovog sto mi je preporucio darkstone froyo android bla-bla-truc
iskopiram ja sve na flesku, startujem ona 2 programa
ucita se android (iako sam se nacekao).. i pocne da kuka kako nema write permissions na microSD karticu

i tako neke nebulozne probleme...

restartujem ja telefon da se vrati u windows mobile i imam sta i da vidim: microSD ima samo primarnu particiju, bez fajl sistema... nazdravlje

kako da povratim podatke?
sta se ustvari desilo?
moze li se to vratiti u prvobitno stanje.. ili da cupam podatke sa nekim recovery programom (kojim?) i da odhebem android jednom za svagda... izgubio sam brdo stvari sa kartice, ako ne vratim kao sto je bilo @#$#%^@#$$@#

Cemu nerviranje ? Negde si pogresio ocigledno, smiri se i seti se koraka koje si odradio ;)
Ja sam danas odradio androida na 3 hd2, stavio sam rom od nexusa, i fercera samo tako :D

pomoc!!
dodje mi da streljam ovog sto mi je preporucio darkstone froyo android bla-bla-truc
ucita se android (iako sam se nacekao).. i pocne da kuka kako nema write permissions na microSD karticu

restartujem ja telefon da se vrati u windows mobile i imam sta i da vidim: microSD ima samo primarnu particiju, bez fajl sistema... nazdravlje

sta se ustvari desilo?
moze li se to vratiti u prvobitno stanje.. ili da cupam podatke sa nekim recovery programom (kojim?) i da odhebem android jednom za svagda... izgubio sam brdo stvari sa kartice, ako ne vratim kao sto je bilo @#$#%^@#$$@#

izvoli

a ti si sad mangup sa tim cinicnim komentarima???
c c c c c

pa zbog vas sto truckate o androidu mesecima sam se i zainteresovao da isprobam isti..
posle ovoga, ne pada mi napamet da stavljam to smece na telefon...

nije android kriv, nego ti nestabilni paketi koje distribuiraju na xda...

sta ja ima da budem kriv... iskopiram androis i media folder na microSD, startujem onaj clr*.exe i haret.exe i to je to... nije normalno stanje da mi hebeni android raz*ebe microSD filesystem

a ti tu ruku pomoci sto si mi ponudio, zavuci je... znas vec gde

ima li neko dobronameran?

Ocigledno da trebas da "cupas" podatke nekim recovery programom , proguglaj malo naci ces nesto sto radi vjerovatno.

Nemas potrebe da budes bjesan na bilo koga jer si u jednu ruku sam kriv. Osnovna stvar kod bilo kakvog experimentisanja je bekap ***a.

Taj koji si probao je najbolje kotiran build. A da si probao da bar nesto procitas na temu androida na HD2 znao bi da je prva stvar koju preporuce da bekapujes podatke sa kartice I da formatiras karticu pre nego sto krenes da se zezas sa istim. Kao sto ti marko rece, ima brdo programa koji cupaju podatke sa formatiranih kartica, doduse nisu free, pa pokusaj nekako da se snadjes
Ovde imas par primera
http://www.freedownloadmanager.org/downloads/sd_card_rescue_info/

Edit...sve foto radnje rade ove varijante spasavanja podataka sa kartica pa mozda mozda I to eventualno da probas

Poslednja izmena:
pomoc!!

sta se ustvari desilo?

Данас сам такодје инсталирао тај "darkstone froyo android" и ради савршено без и најманјег проблема, и без губљења података са картице.

Скинуо сам га одавде:

http://gamesquare.co.uk/froyostone.htm

Poslednja izmena:
pomoc!!

sta se ustvari desilo?

tebi je iz nekog razloga pukla sd kartica zato i nije imao dozvolu upisa jer nije imao gde da pise, ovo nema veze sa androidom. android fajlove upisuje i cita sa virtuelne particije koja se nalazi na sd kartici.

sto se tice spasavanja podataka ne znam sta da ti kazem nikad nisam to radio sa sd karticama.

backup memorijske se toliko podrazumeva da ga niko ni ne pominje, ne samo da imam backup podataka vec i cele kartice kad je sve na nju instalirano (lakse se instalira garmin, igo, struktura foldera i sl).

znam da ti ne znaci nista ali: pratim ovo oko androida sve vreme i ti si prvi kome se ovo desilo dok je bio u androidu sto samo ide u prilog onome sto sam prvo napisao

jedino sto mogu da kazem (jos)... je da ja nisam mislio da androidom menjam winmo.. nego cisto da eksperimentisem (nisam jos odustao)... setio sam se da imam jednu microSD od 2GB pa cu da je koristim SAMO za android....

a ovu od 8GB cu da skarabudzim nekako... u osnovi jedino me je zao za slike i ringtones sto sam skupljao... bez ostalog se moze...

pa android jos uvek nije u fazi da se moze smatrati kao zamena za winmo...a i nece biti dok se ne pojavi NAND flash...a on se opet nece pojaviti dok se ne popegla bar 90% bitnih stvari (baterija, light senzor, G senzor, power management, audio).

meni je trebalo da promenim 5 razlicitih build-ova da bi pronasao jedan na kome baterija nece iscureti za 6 sati

trenutno stanje je takvo da ti omogucava da osetis ukus androida na HD2...malo alfa i beta testiranja da bi se videlo koja grana kernela i build-ova daje najbolje rezultate. tako da, i kad ga budes uspeo pokrenuti, ne ocekuj bas previse

ma mene kopka camera i camcorder podrska u androidu za hd2, da li camera daje bolje slike (mada opet, iz nekog razloga rezolucija je 3mpx maximalna, ali zato video moze da se snima u 800x480 (wide) sto mi deluje zanimljivo zbog youtuba... bolje je nego 4:3 (640x480)

videcemo sutra.. kad sredim ovo ****** sto sam napravio

pitnaj u vezi kombinovanja wifi i data protoka.

znam da bi wifi trebalo da ima prioritet ukoliko su oba metoda ukljucena, odnosno da se koristi wifi.
E kod mog nece! Obe stvari upaljene vidim vuce protok preko data.

Iz bsb tweaks i obicnog comm managera iskljcim data, on se posle izesnog vremena upali sam (verovatno svog weathera ili cega god)

Kako da nateram da phone koristi wifi kada mu kazem a kada data bez da iskljucjem u potpunosti data konekciju i da je palim svaki put kada mi zatreba? Mora da ima laksi metod.

U pitanju je stock rom i radio
Hvala A

znam da bi wifi trebalo da ima prioritet ukoliko su oba metoda ukljucena, odnosno da se koristi wifi.

Iz bsb tweaks i obicnog comm managera iskljcim data, on se posle izesnog vremena upali sam (verovatno svog weathera ili cega god)

Kako da nateram da phone koristi wifi kada mu kazem a kada data bez da iskljucjem u potpunosti data konekciju i da je palim svaki put kada mi zatreba? Mora da ima laksi metod.

Hvala A

Узми у обзир да се wifi гаси када телефон оде у standby и сав пренос података за то време иде преко мобилног провајдера. То може да се промени у BSB Tweaks, ако је до тога проблем.

Hvala A

Nadji program Dial Up Enabler/Disabler
ima iste funkcije kao no data ili data controller, samo sto ima opciju
Connection Timeout...sto znaci da mozes da podesis da ti npr 1 minut
posle ne koriscenja neta sam ugasi isti...
znaci namestis prognozu da update-uje vreme..i kad to odradi, sam net se izgasi za minut...ima jos nekih sitnica...pa ti ovo mozda pomogne :D

ako nekog ne mrzi, mogao bi da napise sta je sve u setcpu u androidu stavio (profili i setovanja) da smanji potrosnju baterije
hvala

Posto su ovde koncentrisani zaljubljenici u HD2 pitacu ovde.

Zna li neko u kom Vip-ovom centru ima preostalih HD2 u Bg?
Jel neko kupovao u zadnjih par dana, raspitivao se, rezervisao...
Zvao sam korisnicki servis ali... kaze najbolje da obidjete nase centre i proverite...

Ima u K. Mihajlovoj izlozbeni primerak koji "niko nije dirao" ALI i za njega vazi garancija... lol

Imam ponudu za HD2 za 260 eura, je li skup odlicno ocuvan? :trust:

Vrh Dno