Šta je novo?

HTC HD2

Nikakva posebna podešavanja, instaliran go Android, dodat Advanced Task Killer, i Current Widget.
Sinoć sam baš probao: isključim GPRS, isključim Autosync, samo telefon aktivan. Za 6 sati potrošio 11%.
Tako, kad je idle, onaj Current Widget pokazuje 8mA (ako je uopšte merodavan)

Ja recimo sa raznim android buildovima imam jedan cudan problem - iskopiram android folder na SD, kliknem na CLRCAD, zatim na HAReT i on bez ikakvih problema podigne android, ja ga konfigurisem i on radi normalno, medjutim sledeci put kad iskljucim/resetujem telefon i probam ponovo da ga podignem preko HAReT nema sanse da se android digne!? Krene da ucitava i onda odjednom samo se sam restartuje i podigne WM. Probao sam sa formatiranom karticom gde nije bilo niceg drugog i ista stvar. Probao sam sa dualboot programom gde sam stavio da je android defaultni OS ali se samo restartovao i restartovao.

Ima li neko neki slicni problem ili ideju sta bi moglo biti?

Nikakva posebna podešavanja, instaliran go Android, dodat Advanced Task Killer, i Current Widget.
Sinoć sam baš probao: isključim GPRS, isključim Autosync, samo telefon aktivan. Za 6 sati potrošio 11%.
Tako, kad je idle, onaj Current Widget pokazuje 8mA (ako je uopšte merodavan)

Bolje pitanje je sta ti radis sa windowsom pa ti toliko trosi? 6 sati standby bi trebalo u winmo da ti skine 2-3% baterije max.

power managment opcije androida jos uvek nisu odradjene do kraja

sad cu ja malo da budem *******t:

batalis android na hd2 i ako ti je bas toliko stalo do istog kupis onaj htc 4g evo ili nesto slicno gde je android default os

:)

a sad ozbiljno:
kako ide taj koncept za isprobavanjem androida na hd2... ako moze kratko objasnjenje kako se postavlja, ali i dodatno objasnjenje koja je osnovna zamisao (default os, sd card, dual boot) , cemu sluze ti programi koje startujete pre nego sto se ucita android i tako to

Poslednja izmena:
Ja recimo sa raznim android buildovima imam jedan cudan problem - iskopiram android folder na SD, kliknem na CLRCAD, zatim na HAReT i on bez ikakvih problema podigne android, ja ga konfigurisem i on radi normalno, medjutim sledeci put kad iskljucim/resetujem telefon i probam ponovo da ga podignem preko HAReT nema sanse da se android digne!? Krene da ucitava i onda odjednom samo se sam restartuje i podigne WM. Probao sam sa formatiranom karticom gde nije bilo niceg drugog i ista stvar. Probao sam sa dualboot programom gde sam stavio da je android defaultni OS ali se samo restartovao i restartovao.

Ima li neko neki slicni problem ili ideju sta bi moglo biti?

dual boot ne pomaze posto je u pitajnu "dual boot" , winmo se dize prvi u svakom slucaju

promeni build androida

da li si siguran da imas kompatabilan rom i radio?

Power management je sigurno bolji na WinMo nego na Androidu. Imao sam HD2, znao je da drži do 3 dana sa konstatno uključenim Exchange push e-mailom, dok kod Galaxy S već na dan 1 i po baterija je na 20% ili niže. Opet, kad se Exchange push e-mail koristi, i Galaxy drži toliko

dual boot ne pomaze posto je u pitajnu "dual boot" , winmo se dize prvi u svakom slucaju

Instalirao sam jedan programcic sa XDA gde se u dualboot opcijama podesava koji OS da se dize prvi i sve je to OK radilo sa jednim od prvih buildova, ali je taj upravo zato sto je bio jedan od prvih bio bas bagovit pa sam ga sklonio. U svakom slucaju sa tim programcicem je recimo nakon restarta dizao android a ne WM jer sam mu tako stavio.

promeni build androida

Kao sto rekoh probao sam sa vise raznih buildova, ukljucujuci i najnoviji Darkstone-ov koji je izasao danas i svuda ista prica.

da li si siguran da imas kompatabilan rom i radio?

Radio je 2.12 i on je sigurno kompatibilan a ROM je Energy-ev 236xx i mozda on pravi problem mada mi nije jasno zasto prvi put digne bez problema a posle vise ne moze.
Ne znam mozda neki noviji Energy ROM ispravlja ovo mada, iskreno govoreci, ne stavlja mi se novi ROM samo zbog toga jer mi ovaj trenutni ROM radi bez problema (pu, pu, pu da ga ne ureknem:d) i bez ijednog baga.

dobro ti kaze thepace.
uvek se prvo dize wm, bez njega ne moze da se podigne Android.
Ja koristim Energy, nemam problema.

Dobro, ja vam kazem da sam tada preko Gen.Y DualBoot programa podesio da se uvek podize Android ali ako vi kazete da ne moze - onda OK.

@ martin isti problem sam i ja imao... bilo je do toga da prvo nisam pokretao clrcad..
neko je spominjao i radio.. ovaj 2.12 mi pojede bateriju jako brzo..trosi ko lud.. lepe stvari sam cuo i o 2.10..
sta mislite?

Jel da te mrzelo da čitaš faq i razne one tutoriale o Androidu? :)

Procitao sam sve FAQ, sve sto kaze Darkstone koji je napravio taj build (i tako sam postupao od prvog do zadnjeg koraka) i tutoriale i sve mi je jasno.
Ne postavlja se pitanje da nece da podigne uopste vec kao sto sam rekao prvi put digne bez problema sto znaci da sam sve odradio kako treba, posle toga vise nece da digne nego se restartuje.

svi to kazu ;) , ne postoji nacin da dignes android bez haret.exe a da bi njega ukljucio mora win prvo :)

OK, da ne bi mislio da izmisljam evo topica na XDA forumu koji govori o tom programu i gde moze da se downloaduje, pa slobodno procitaj.
U sustini program radi na isti nacin kao bilo koji dualboot za racunare, znaci da ti izbor izmedju WM i Androida na koji mozes da kliknes ili nakon odredjenog broja sekundi podize OS koji si stavio kao defaultni. E sad kako on pokrece Android pre nego sto se podigne WM, tj. kako startuje HARET fajl pre nego sto se digne WM ne znam, a iskreno govoreci i ne interesuje me, bitno je da znam da radi jer sam se sa dan1j3l Froyo Desire Buildom uverio da radi, a ko mi ne veruje - i to je OK.

Btw. uvek prvo idem na CLRCAD tako da to nije problem.

Jel to pokusavas da me pitas "Dal verujes meni ili sopstvenim ocima?";)

Tacno je da sam ja sam birao na start screenu da mi podigne Android ali je ipak digao isti pre WM.

Ako procitas onu temu o programu koju sam linkovao videces da program radi jer masa ljudi kaze da im radi OK, bar je radila tako sa starijim verzijama jer se za njih sve posebno ekstrakovalo na root kartice, izmedju ostalog i haret.exe a sada vise ne funkcionise jer je taj fajl u okviru foldera Android koji se ceo ekstrakuje na SD karticu.

Mislim da je glavno ovo "Keep in mind that your android setup must be installed already at the root of your storage card in order for this app to work correctly (e.g. \Internal Storage\haret.exe or \Storage Card\haret.exe respectively)" kako bi program odradio sve u skladu sa namenom ali...

No dobro, kazem, ako ne verujes ne samo meni vec i onom sto pise u topicu od vec 80 strana koji sam linkovao i svim ostalim ljudima koji kazu da radi (radilo je) OK, nema veze a nije vise ni bitno jer sa ovim principom ekstrakovanja celog foldera Android na root kartice program svejedno vise ne moze da vrsi funkciju.

EDIT: Downloadovao sam neki drugi rootfs.img i zamenio njime stari na kartici i sada podize kako treba. Da li je razlog ROM ili nesto drugo - ne znam ali bitno je da radi.

Poslednja izmena:
molim vas pomoc, telefon mi se vise ne zakljucava sam (a ranije se posle nekih ne znam koliko tacno sekundi ili minuta zakljuca sam) ili kad kliknem dugme u krajnjem desnom uglu (dugme za prekidanje razgovora) zakljuca se automatski i ugasi svetlo, a sad ni to nece nego se samo ugasi svetlo i koje god dugme posle tog da stisnem upali se svetlo i tel je otkljucan :(

predpostavljam da si nesto u opcijama odabrala
pa sad ne znas da vratis na staro

ako nisi sigurna, uvek mozes da ga resetujes (soft reset). neces izgubiti nista, samo ce se resetovati isto kao i kompjuter... skini poklopac za bateriju i obrati paznju kod sim kartice i microSD kartice imas malo crveno dugme... pritisni ga nekom olovkom i to j e to (ako imas artemis rom, imas i aplikaciju, sa slikom crvenog dugmeta, koja radi to isto)

ne kazem da ce da pomogne, ali zasto ne probati ako nista ne kosta

ljudi imam sitan problem... naime kad upalim ili resetujem telefon ne moze da uhvati signal sve dok ne udjem u comm manager.. i tamo ne iskljucim i ponovo ukljucim phone slajder..
zna li neko do cega je?

rom je artemisov najnoviji a radio 2.12.50.02.2
radilo je to ok al sam ja nesto cackao.. reflesovacu ga...
nego imam dilemu oko radia malu.. jel radio ide na kraju posle flesovanja roma ili pre?
i jos dal recimo sa ovom roma koji se zavrsava na 50 mogu da ga vratim na stock koji se zavrsava na 51?

jel radio ide na kraju posle flesovanja roma ili pre?
Nema razlike. Ako krećeš sa stock ROM-a, onda prvo Radio. Ako si sebi već odabrao ROM, i odgovara ti, onda menjaj RadioROMove kad god poželiš, dok ne nađeš koji ti odgovara. Naravno, biraš samo RadioROM-ove koji su kompatibilni sa odabranim ROM-om, to kuvari daju uvek u pstu br.1

i jos dal recimo sa ovom roma koji se zavrsava na 50 mogu da ga vratim na stock koji se zavrsava na 51?

sternas je napisao(la):
NOTE 5 : I use for my tests, the Official HTC WWE radio 2.07.51.22_2 from latest stock 1.66 ROM, but you can use 2.09.51.03, 2.10.50.19_2 etc,
Dakle, za Artemis ROMove izgleda da može (ja ne koristim Artemis).

Generalno: Pogrešna kombinacija RadioROM/ROM može brikovati HD2!

kazu da sto se tice radio romova.. na klasicnim hd2 mozes da stavis koji hoces a kako ce raditi zavisi od tvog operatera i/ili operativnog sistema

postoji, naime, i modifikovani/unapredjeni hd2 koji ide ekskluzivno preko ugovora kod nekih evropskih operatera.. razlikuje se po malo drugacijem dizajnu (od onih 5 dugmeta dole, zeleno je za telefon a crveno za gasenje) i memoriji (modifikovani ima 1024mb rom-a ili ram-a ne secam se tacno).. e, tu vazi pravilo da mogu na njega samo radio romovi koji se zavrsavaju na .50
ako stavis .51 na takav telefon, zavrsio si posao, naime telefon se totalno smrzne i nemozes uci ni u bootloader. kazu da ima leka, tj. treba koristiti jtag interfejs... ali to je vec visa matematika

isto tako, radio mozes kad hoces da flesujes sa onim customruu... i pre i posle i koliko god puta hoces... dok god ne nadjes onaj koji tebi najbolje radi (to obicno ne zavisi od broja verzije....nekima i najstariji radio rom radi najbolje, bolje od novih/najnovijih)

ok.. hvala svima.. artemis definitivno radi sa 2.12 ali sto se tice potrosnje ubi boze..

meni je sa 2.12 radio i oficijelni i artemis.. ali cini mi se malo tezak taj 2.12
previse je osetljiv u negativnom smislu.. trazi savrsene uslove.. cim je signal malo slabiji kod njega nestane, i puno mu treba vremena da se inicijalizuje prilikom restarta

trenutno imam 2.11 i jos nesto , zadovoljan sam u osnovi, ... videcemo narednih dana

e bas je to to.. znaci do radia je.. ja sam sve pohvale cuo za 2.10.50.28.2

^ Koristio sam ga bar dva meseca. 2.12 mi je bolji, u svakom pogledu, Telenor mreža.

Nazad
Vrh Dno