Šta je novo?

HTC HD2

...
bonus pitanje: sistemska aplikacija camcorder moze da snima video u mp4 formatu u maksimalno 640x480 piksela (sve to u 25-30fps) sto i nije tako lose (pogotovo za youtube), ono sto mene zanima je postoji li neki tweak/hack (registry, naprimer) koji omogucava da se snima video u 800x480 (wide), naravno fluidno bez drop frejmova... bilo za sistemsku aplikaciju bilo kao eksterni program za snimanje... nekad je bio jako popularan program na starijim winmo sistemima, i zvao se "coolcamera" ali mislim da ga je vreme pregazilo... ima li nesto novije
...

Ima. Stavis neki Android port, pa iz njega snimas u 800x480 :D

dobro.. ne sumnjam da moze...
ali me postedi te vrste humora..

to su softwerske impelmentacije... ne vidim zasto ne bi moglo i na winmo, s' obzirom da sam procesor u hd2 podrzava hardwerski encoding/decoding u 720p
:)

samo jos treba neki baja da to i iskoristi

a zasto bi makao sat iz gornjeg ugla
u oficijelnom romu nemas sat u gornjem desnom uglu
a u artemis romu imas, ali taj sat ima dvostruku ulogu, preko njega radi x2 task manager... kad si u nekom programu, samo pritisnes i drzis 2-3 sekunde na tom satu i program se UGASI (a ne minimizuje)

kratak pritisak na sat daje x2 control panel gde vidis vaznija stanja memorije telefona, kao i aktivne programe na koje mozes preci (prebaciti fokus) ili ih ugasiti na X

a zasto bi makao sat iz gornjeg ugla
u oficijelnom romu nemas sat u gornjem desnom uglu
a u artemis romu imas, ali taj sat ima dvostruku ulogu, preko njega radi x2 task manager... kad si u nekom programu, samo pritisnes i drzis 2-3 sekunde na tom satu i program se UGASI (a ne minimizuje)

kratak pritisak na sat daje x2 control panel gde vidis vaznija stanja memorije telefona, kao i aktivne programe na koje mozes preci (prebaciti fokus) ili ih ugasiti na X

Koristim ga ja za task manager u artemisu,nego mi treba za hd mini a ne mogu to nigdje da nadjem.

i jos jedno pitanje... a u vezi radio ROM-a:
koji da stavim.. ustvari otprilike znam, ali ono sto me interesuje je malo vise informacije o radio ROM-vima
bonus pitanje: sistemska aplikacija camcorder moze da snima video u mp4 formatu u maksimalno 640x480 piksela (sve to u 25-30fps) sto i nije tako lose (pogotovo za youtube), ono sto mene zanima je postoji li neki tweak/hack (registry, naprimer) koji omogucava da se snima video u 800x480 (wide), naravno fluidno bez drop frejmova... bilo za sistemsku aplikaciju bilo kao eksterni program za snimanje... nekad je bio jako popularan program na starijim winmo sistemima, i zvao se "coolcamera" ali mislim da ga je vreme pregazilo... ima li nesto novije

Nadji ovde sta hoces sve da editujes, videh da mogu da se otkljucaju i drugi formati.

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=583638

Aj da ne otvaram novu temu pa da ovde pitam.Zanima me sledece da li je istina da se na hd2 moze instalirati potpuno funkcionalni android 2.2.Znaci sve da radi navigacija,kamera sa led blicom itd.Dvoumim se izmedju HD2 i Galaxy S ali samo kao dva android telefona.Koliko je uopste pametno raditi takvo nesto ili da se ne zezam i uzmem Galaxy S sta vi mislite?

Ако те је Андроид приоритет онда узми Galaxy S. Тачно је да на HD2 постоји Андроид 2.2, али није то још увек скроз испеглано, и за сада се покреће само са картице, дакле као dual boot са Windows Mobile. Не сумњам да ће временом то све испеглати и да ће онда Андроид моћи да се флешује као једини систем али за сада то није могуће.

Slažem se sa ovim - ako ti je baš Android bitan, onda je trenutno Galaxy S bolje rešenje.

hi

Rasklimao mi se taster za uspostavljanje veze/javljanje/skroz levi tzv zelena slushalica!
ima mali prazan hod pa tek onda se pritisne!taster radi-funkcija mu nije uskracjena!
nisam ga ni chesto koristio!
ima li neko slichan problem?
zna li reshenje?
ima li logike da ga shaljem na servis, da se pozovem na garanciju?
phone kupljen u VIP-u!
hvala.

heheheh..
priznaj... da si ga pritiskao svom snagom, tj da nisi nezan "kao kad milujes devojku" :)

pozdrav svima :)

da li moze da se promeni font slova u pisanju poruka (ne velicina nego oblik slova tj.font)?

Poslednja izmena:
Ma kakav font stavljala, primalac tvoje poruke je neće dobiti u tvom fontu.
SMS nosi samo text, ne i informaciju o fontu.

ma ona mozda samo zeli da ima drugaciji font za sebe.. neku vrstu kustomizacije...
ako zeli da i drugi vide njen font, onda lepo otkuca kojim fontom hoce poruku kao jpg sliku, pa istu posalje neko drugom kao MMS :)

jel probao neko sa najnovijim artemisom neki android da pusti? i koji bi mi build preporucili?

ma ona mozda samo zeli da ima drugaciji font za sebe.. neku vrstu kustomizacije..
upravo to i zelim, samo za sebe jer mi je jednolicno da pisem i citam poruke sa standardnim fontom ponekad...
pa da li mi je ovo resenje sto zver kaze?:sceptic:

Poslednja izmena:
jel probao neko sa najnovijim artemisom neki android da pusti? i koji bi mi build preporucili?

Artemis je jedan od kuvara koji ne drži puno do Androida, što ne znači da Android neće raditi. Ja ne koristim Artemis, pa ti ne mogu reći kako radi ta kombinacija.
Predlažem ti, za početak, ovaj build. Ima HTC Sense, pa će ti biti lakši, ako si (kao ja) nov u Android svetu.

U poslednja 2-3 dana je ponovo poplava novih buildova, battery life je toliko poboljšan, da je to sada gotovo merljivo sa WM platformom. Vredi probati Android, posebno njegov brauzer - radi daleko bolje nego Opera na WM.

hvala ti puno.. pitam zato sto imam problem.. naime probam neki build i sve ide lepo prodju ona bela slova i sve i kad treba da udje u android fon se resetuje...
probacu ovo sto si mi preporucio

To ne mora da bude do Artemisa, ali nije isključeno, ne znam.
Ja ovaj build pokrećem iz Android foldera, Energy ROM.
Probao sam i VBN ROM (btw, izvanredan, oduševio me!), i pod njim je Android lepo radio.
Kuvari koji testiraju Android na svojim ROMovima, obično napišu, u opisu svog ROMa, Android compatible, ili nešto slično.

P.S: Ne znam koju verziju Radio ROMa imaš, to može da bude problem.

Poslednja izmena:
2.12.50.02_2 ?
Taj i ja koristim

Poslednja izmena:
OK, super :)
Mada, to nije bila greška. Može i bez njega, ali onda nemaš zvuk u Androidu, to je jedina razlika.

Miri, Duttys podrzavaju android

u sustini base 2.13 i radio 2.10, 2.11 ili 2.12 zavrsavaju posao koliko sam ja primetio. Ljudi koji rade na androidu uglavnom koriste Miri

Artemis je jedan od kuvara koji ne drži puno do Androida, što ne znači da Android neće raditi. Ja ne koristim Artemis, pa ti ne mogu reći kako radi ta kombinacija.
Predlažem ti, za početak, ovaj build. Ima HTC Sense, pa će ti biti lakši, ako si (kao ja) nov u Android svetu.

U poslednja 2-3 dana je ponovo poplava novih buildova, battery life je toliko poboljšan, da je to sada gotovo merljivo sa WM platformom. Vredi probati Android, posebno njegov brauzer - radi daleko bolje nego Opera na WM.

Када смо већ код тог matcc Андроида, реци ми која подешавања користиш па ти батерија слично траје као и у Windowsu? Мени је то са батеријом за сада велика мана, јер баш много троши, нпр оставим га укљученог док спавам и он ми потроши 30% батерије, док би са Windowsom то било око 4-5%. Осим тога имам и проблем да ми се touchscreen замрзне на пар секунди или да му треба пар секунди да се пробуди телефон и да дође на онај екран за откључавања, мада колико видим ти проблеми се наводе и у опису рома...

Poslednja izmena:
Vrh Dno