Šta je novo?

HTC HD2

pa niko onda i neće uzeti preko telenora..

Danas sam imao prilike da se igram s njim, ostao sam bez teksta, zlo od telefona, zapravo po dimenzijama ne znam da li da ga svrstam u telefon ili netbook, sve ostalo No.1

PS. e da, zivo me zanima koliko mu drzi baterija?

Igram se sa HD2 oko dva dana, izuzetan telefon, u svakom pogledu

Ne smetaju ti njegove dimenzije? Nije malo preglomazan? Da li moze da se nosi u dzepu?

Ja već odlučio da prodam svoju omniu hd 8gb za 350 i dodam 150, te ga uzmem preko vip-a, na tarifu 60. Izađe oko 630 suma sumarum, što za zemlju Srbiju nije loše.
Znam da je omnia hd verovatno bolja u više kategorija nego obratno, ali su me veličina ekrana, to što je kapacitativni i naravno hardver privukli ka htc-u. Doduše, imao sam i hd čitavih 5 meseci (što je ubedljivo najduži period koliko se neki telefon zadržao u mom posedu), pa i relativno dobra iskustva sa prethodnikom idu na stranu htc-a. Ipak najveći razlog prelaska je to što se u tri meseca koliko je prošlo od posedovanja 5800, pa do omnie hd, nije mnogo promenilo po pitanju prilagođavanja 9.4 rel.5 krajnjem korisniku, gde posebno mislim na menadžer kontakata i ono beskrajno čekanje na izbor osobe u imeniku.

Sad, moje pitanje je, ako ima korisnika koji su koristili oba fona (i omniu hd i hd2), da li je zaista prikaz na ekranu za klasu lošiji na hd2. Na AMOLED sam brzo navikao, bilo bi baš šteta da je neka velika razlika...

P.S. Zna li neko da li je fon preko VIP-a zaključan?

Poslednja izmena:
Ne smetaju ti njegove dimenzije? Nije malo preglomazan? Da li moze da se nosi u dzepu?
Ne, očekivao sam da je preveliki, ali nije. Dimenzije mi ne smetaju. Sad, za džep od pantalona, šta da ti kažem, evo malo čudijeg objašnjenja, zbog kojih će neki da me ishejtuju, al da budem malo više od pomoći
Replay farmerke, širi džepovi, novčanik (gde su kartice, USB flash, pare :) etc) u levom džepu sa ključevima, HD2 u desnom, sve ok. Naravno, kad negde hoćeš da sedneš, moraš telefon da izvadiš iz džepa, mada sam ja to radio i sa Nokia 8600 koju imam i dalje
Energie farmerke, uske, ne može ni novčanik ni ključevi da se stave u levi, logično HD2 ne staje u desni džep. U toj kombinaciji kad prebacim novčanik u levi džep od jakne, a HD2 u desni, HD2 se bukvalno i ne oseća

:D Koliko je glup post :D

molimo vlasnike kompanije replay da uplatu izvrse na racun... :d

meni je prevelik, vratio sam se na diamond2 i to sa stock 6.5 romom uz sopstvene tvikove jer su me opasno smorili kuvani romovi...

sto se tice omnie hd, ekran je za klasu bolji, amoled je kao vrhunska plazma dok je ovaj kao vrhunski lcd... ili u prevodu odlican je dok ne vidis ovaj drugi :d a sve ostalo sem kamere je za par klasa bolje na hd2...

Dan i po, sa oko 20-30 min priče, 20ak SMS-ova, 3-4 sata upaljen WiFi i mučenje telefona (igre, web browser, youtube klijent, kamera) itd. Sigurno se može i više izvući ako stalno gasiš konekcije kad ih ne koristiš i sl, ali se meni dešavalo da upalim WiFi i ostavim ga uključenim duže vreme, a da ga ne koristim.

nema potrebe to sam da radis moze se podesiti da sam gasi konekcije posle odredjenog vremena ako su neaktivne... ;)

znam, video sam to kasnije na xda-dev

@Highl1, aj baci neke slike ako te ne mrzi, da vidimo kakve su :)

telefon nije moj, imao sam ga na testu, ali bi trebalo da sutra uzmem svoj primerak u VIP-u, pa ću onda da se zanimam time

za problem sa kamerom, nema SW popravke. Verovatno je cela serija defektna, desavalo se sa ranijim modelima da jedna serija ima problem, npr, HD sa signalom...

sto bi bila nova informacija da to ne pise u clanku... kao i da tje besplatno zameniti sve telefone koji imaju taj defekt... ;)

Najnovija vijest je da je problem ipak softverske prirode:
Dear HTC Customers,

We have identified a software issue affecting HTC HD2 cameras.
We take this matter very seriously and already have a patch in a form of a hotfix in development.
This will be released as soon as possible.

Updates for this product will be released via our support pages, and in the case of Network Devices you will normally still be able to apply hotfixes to the device.
izvor

kad su se preracunali koliko ih izadje da sve vrate ispalo je lakse napraviti algoritam koji uklanja pink :d

@Highl1, aa ok onda, cekamo ko zapete puske:D

Inace kamera mi i nije toliko bitna, ali s druge strane
kad vec dajem bubreg za telefon:-devil-: ocekujem
da radi kako treba :D

Ja ga uzeh u ponedeljak u vip-u. Juce baterija nije izdrzala ceo dan, al' sam ga bas maltretirao (koriscen wifi, navigacija, surfovanje, kamera, igre, copilot itd..).
Bas je glomazan (za moje standarde), pa ga obavezno probajte pre kupovine. Malo je falilo da otkazem kupovinu kad sam ga raspakovao u shop-u. Sva sreca pa nisam:) Juce je stigao i da mi ispadne iz dzepa kad sam izlazio iz auta, srecom je bio u futroli pa je sve proslo bez posledica.
Na fotkama nisam primetio ovaj pink efekat. Kad budem uhvatio vremena okacicu neku ovde.
Neki paket sa uracunatim prenosom podataka je neophodan. Ja sam juce potrosio 25MB. Inace sam uzeo postpaid 900 tarifni paket.
Ovo mi je prvi wm/smartphone, pa bih se uzdrzao od komentara na tu temu. Al' stvarno je bruka kolko je dobar telefon.
Jel imaju gde da se kupe folije za njega kod nas?

Valjda je bolje bez folije, to je staklo, pošto je kapacitivni ekran.

Naravno. Nego gledah na geizhals sta ima od dodatne opreme pa videh i foliju. Mislio sam da bi bilo pametno da ga sad malo zastitim dok se ne priviknem.
Upgrade kit za auto je 60 evra tamo.

Da, bez 3G/EDGE podataka ne vredi koristiti telefon. Ja sam juche za pola dana ubio 10 mega lagano :)

Imam dobru i lošu vest.

dobra: stigao mi HD2 na test.

loša: ne mogu sebi da ga priuštim :D

ulepsa mi jutro :)

samo, molim te, nemoj da bude kao klasican bench test telefona za siroku narodnu masu...

Pa znas sta. Nije ni ovo neki meteorit pa da sad treba u odelu svemirskom da ga testiram. Telefon ko telefon. :)

Po meni 2 najbitnije stvari.

Windows 6.5.1 - ne sve o njemu, nego "impact" nove verzije na mobilni svet
HTC Sense - ili sta bi HD2 bez njega...

naravno i ostale stvari...

Generalno, nervira me malo raspored nekih naprednijih opcija i tako tih stvatri... ne nesto sto se cesto koristi, ali opet nesto sto je potrebno tu i tamo podesiti. To je za sad, videcemo za par dana koriscenja.

Nazad
Vrh Dno