Šta je novo?

HTC HD2

Da je pravde u svetu :D MS bi plaćao HTCu što im od šupljeg sistema prave super stvar, a ne obrnuto :D

nista neobicno za preproduction fw...

1 ghz, batice :D

Lik sa XDA koji je bio beta tester kaze da ima dobru autonomiju i da nije nista slabija od one na HTC Magic ili Hero.
LINK

HTCovi mahom nemaju običan USB port... odnosno nemaju ni mini ni micro. Nego malo specijalan.

Poznatiji kao Mini B konektor, al kao sto je receno pasuje obican mini kabel.

Imao sam Manilu 2.6 ili ti Touch Flo sa Leo na HD i super je radilo s`obzirom da ima 520MHz i manje rama nego leo, mogu da zamislim sa snapdragon na 1GHz.

Neko je pitao za personalizaciju na TG01 ima neke "kao" panele, po meni ne upotrebljivo... a i dosta telefona je vraceno u Evropi zbog neke greske sa sw. Trebalo bi promenuti ime teme jer su ovi sa ai.rs napisali "pro 3" a to bi imalo logike da ima qwerty inace je HD2

Poslednja izmena:
Hm, digitalni kompas... Od koga li su to videli? A da, to je ona bespotrebna stvar koja je dodata u iPhone 3GS i kojoj su se zlobnici i hejteri Apple-a smejali. Čemu kompas?

Možda za neke location based servise o kojima se sve više priča...?

I ne, yooyo, android i nije baš oduševio, balon se izduvao odmah nakon prvih rivjuova... Bolji je od svega ostalog, ali od iPhone OS-a još uvek nije... mada, ako ga uporedimo sa prvom verzijom iPhone OS-a, tu su negde... I ako se bude razvijao tim tempom, onda može da bude zanimljiv.

Hm, digitalni kompas... Od koga li su to videli? A da, to je ona bespotrebna stvar koja je dodata u iPhone 3GS i kojoj su se zlobnici i hejteri Apple-a smejali. Čemu kompas?

Možda za neke location based servise o kojima se sve više priča...?

I ne, yooyo, android i nije baš oduševio, balon se izduvao odmah nakon prvih rivjuova... Bolji je od svega ostalog, ali od iPhone OS-a još uvek nije... mada, ako ga uporedimo sa prvom verzijom iPhone OS-a, tu su negde... I ako se bude razvijao tim tempom, onda može da bude zanimljiv.

I koja je bitna razlika izmedju prve verzije iPhone-a i sadasnje?
Aaaa, da, setio sam se dodali su MMS i GPS
"Hm, MMS i GPS... Od koga li su to videli?" :D
Mogu samo da zamislim kako ce da se reklamiraju kada pronadju rupu na saksiju, tj multi tasking... bice teska revolucija u kojoj cemo tek da vidimo hvalisanje a ne ovo malo sto su uradili prosli put ovde, sa malim update-om. :D
Gde se to izduvao neki android balon? Za razliku od iPhone-a on je iz starta dizajniran da ima multitasking i da bude pravi smartphone za napredne korisnike koji se nece zbuniti ako im rade dva ili tri programa u pozadini. ;)

Poslednja izmena:
Potvrđen je datum početka prodaje bez ugovora u Velikoj Britaniji, 11. novembar. Koliko vidim na nekoliko sajtova, cena će biti između 550 i 600 €.

sada jos samo jedan bubreg da prodam i moj je :d

Samo još da mu dodaju hardversku tastaturu (pa makar i smanjili ekran na 4")...

Mislim da je hardverska tastatura proslost, ne mogu da razumem da telefon koji poseduje touch screen ima potrebu za tako necim retrogradnim, cemu onda postojanje touch screen-a? A korisnici bi trebalo polako da se navikavaju na novitete, kao sto su se na mnogo sta do sada navikli a tvrdili su da se "bez toga, i toga" ne moze. ;)

Meni je ipak udobnije (lakše) da kucam na qwerty tastaturi na mom Touch Pro, nego da nabadam slova po ekranu.

Meni je ipak udobnije (lakše) da kucam na qwerty tastaturi na mom Touch Pro, nego da nabadam slova po ekranu.

Ista stvar, možda bi se navikao, ali zasad, je tastatura zakon. Ja imam Tytn II a kum THD i mnogo sam brže radio sa svojim, baš zbog tastature.

Ako se uzme u obzir velicina ekrana, mislim da nedostatak hardverske tastature na ovom telefonu nece biti neki problem..
meni na xperiji smeta samo to sto je dosta uzan ekran pa su i slova na soft.tastaturi dosta sitna. Inace, da Xperia ima siri ekran, mislim da ne bi bio nikakav problem koristiri softversku tastaturu.
Ja sam inace uvek za hardversku tastaturu. Izmenjao sam dosta WM telefona i samo oni sa hardverskom tatstaturom su mi bili ok za koriscenje.
Xperia mi je malo promenila razmisljanje... Da ima siri ekran a da nema tastaturu, verovatno bih ga opet uzeo..

Još jedan zanimljiv hands-on sa video zapisom i galerijom slika:

LINK

Za HD2 će biti dostupan i veoma zanimljiv držač za automobil (slike na gornjem linku) koji omogućava punjenje uređaja pomoću posebnog poklopca za bateriju (isporučuje se sa držačem).

Pa sigurno ce vremenom hardverska tastatura ispasti iz price (mozda nekim slicnim mehanizmom kao sto Blackberry ima, samo dosta napredniji tj laksi za koriscenje). Inace trenutno ne moze da se poredi brzina i lakoca kucanja na touchscreen i qwerty tastaturi (prvo sam imao e61 (qwerty), pa ks20(touch) i sada X1(touch+qwerty) tako da imam iskustva i sa jednim i drugim...)... Tako da za sada mi je HTC PRO 2 omiljeni :d!

Poslednja izmena:
vrh, a taman mi je istekao ugovor kod mts-a pre nekoliko nedelja

a cena sitnica :d

kao sto rekoh :d

za kes je i ocekivana cena oko 200 eura skuplje nego u inostranstvu... ali uz kombinuj 4000 da kosta 500 eura to je suludo...

Vrh Dno