Šta je novo?

HTC HD2 vs Nokia N900 vs SE Satio

• Začetnik teme Začetnik teme Haseo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Haseo

Slavan
Učlanjen(a)
09.09.2007
Poena
330
Zamolio bih za misljenje ljudi koji imaju iskustva u smartphone segmentu mobilnih telefona za njihovu pomoc i savet.

Naziv teme sve govori , imam opciju da uzmem neki od ova 3 telefona ( i samo njih , tako sa plx nemojte sa "Uzmi Desire" i slicnim pricama )

Koji je po vama best bang for buck ?

Od ta tri ja bih definitivno uzeo Nokiu N900...jednostavno koliko sam citao i video nema toga sto ne postoji za njega...prosto je neverovatan telefon

Za njega vec postoji Android 2.2 port 🙂..i MeeGo kada bude izasao

http://www.nitdroid.com/index.php?title=N900

Poslednja izmena:
Od ta tri ja bih definitivno uzeo Nokiu N900...jednostavno koliko sam citao i video nema toga sto ne postoji za njega...prosto je neverovatan telefon

Za njega vec postoji Android 2.2 port 🙂..i MeeGo kada bude izasao

http://www.nitdroid.com/index.php?title=N900

A sta je to sto ne postoji za HD2, racunajuci da odavno i za njega postoji Android 2.2 port?

Realno gledano, cinjenica je da HD2 sije Nokijino cedo za dve duzine i to da je N900 bolji nema veze sa vezom, to je cisto onako navijacki receno.

A sta je to sto ne postoji za HD2, racunajuci da odavno i za njega postoji Android 2.2 port?

Realno gledano, cinjenica je da HD2 sije Nokijino cedo za dve duzine i to da je N900 bolji nema veze sa vezom, to je cisto onako navijacki receno.

Realno gledano nema TV-out, kamera prosek, audio kvalitet ispod proseka
gsmarena_a001.png

vs
gsmarena_a001.png
,
hardverska tastatura u korist Nokie, mogucnost koriscenja maltene punokrvnog operativnog sistema Debiana i svih stvari koje on pruza,nadogradnja na MeeGo,podrska za Android,Maemo izuzetno hvaljeni OS naspram Windows Mobile-a a.k.a konstantno menjam ROM-ove kako bi telefon radio normalno...realno ovo nije navijacki receno nego je po mom misljenju obrnuta situacija i Nokia sije HD2 za dve duzine...ali naravno ovo je moje skromno misljenje 🙂 Jedina falinka za Nokiu je nepostojanje nekog ozbiljnijeg GPS software-a za navigaciju..OVI mape su dobre za sve zemlje osim nase

Poslednja izmena:
Realno gledano nema TV-out, kamera prosek, audio kvalitet ispod proseka,hardverska tastatura u korist Nokie, mogucnost koriscenja maltene punokrvnog operativnog sistema Debiana i svih stvari koje on pruza,nadogradnja na MeeGo,podrska za Android,Maemo izuzetno hvaljeni OS naspram Windows Mobile-a a.k.a konstantno menjam ROM-ove kako bi telefon radio normalno...realno ovo nije navijacki receno nego je po mom misljenju obrnuta situacija i Nokia sije HD2 za dve duzine...ali naravno ovo je moje skromno misljenje 🙂 Jedina falinka za Nokiu je nepostojanje nekog ozbiljnijeg GPS software-a za navigaciju..OVI mape su dobre za sve zemlje osim nase

Kog izuzetno hvaljenog OS? Maemo? A ko i gde ga to tako izuzetno hvali, vidis da je toliko dobar da ga niko i ne pominje?! Govoris o podrsci za Android kao da HD2 to nema? Procitaj jos jednom sta sam napisao - moguce je portovati Froyo i na HD2 i to vise nego uspesno.
Realno to sto si rekao je krajnje navijacko i pristrasno, svojstveno jednom okorelom Nokia fanboju a ako i dalje nisi siguran u to sto kazem procitaj malo sta kazu ostali u ovoj temi - ti si jedini koji kaze da je N900 bolji od HD2 naspram svih ostalih koji tvrde suprotno. Ako stvarno smatras da svi ti ljudi koji tvrde da je HD2 bolji telefon od N900 ne znaju nista i verujes da si ti jedini u pravu i da je N900 bolji onda nema sta dalje da diskutujemo jer nema svrhe.
Btw. HTC i Samsung vec neko vreme imaju bolje proizvode od Nokie i ako Finac ne prestane da zivi u nekom proslom vremenu ne pise mu se dobro.

Pa evo jednostavnog pitanja, u cemu je to toliko HD2 bolji od Nokie? Inace po svim stranim recenzijama niko nikad nije nesto preterano lose rekao o Maemu, a za Windows mobile su uvek imali neke primedbe i zamerke.
Cini mi se da si ti okoreli fanboj koji ne gleda realno na stvari..pa taj HD2 ima i ubogi GPU

Poslednja izmena:
Pa evo jednostavnog pitanja, u cemu je to toliko HD2 bolji od Nokie? Inace po svim stranim recenzijama niko nikad nije nesto preterano lose rekao o Maemu, a za Windows mobile su uvek imali neke primedbe i zamerke.

Govorimo o telefonima ne o operativnim sistemima, a posto me vec pitas HD2 ima HTC Sense UI koji je daleko bolji od onog ubogog WM o kom ti pricas. A kad vec govoris o stranim recenzijama mozda niko nije rekao nista lose o Maemu ali daleko od toga da je rekao nesto dobro.

Cini mi se da si ti okoreli fanboj koji ne gleda realno na stvari..pa taj HD2 ima i ubogi GPU

Ovim boldovanim sto si sada rekao u potpunosti si pokazao koliko znas o navedenim telefonima! N900 ima ARM Cortex A8 na 600 MHz, a HD2 ima trenutno jedan od najcih GPU - Qualcomm Snapdragon QSD8250 na citavih 1 GHz i ti mrtav ladan kazes da on ima ubogi GPU! Sta je onda G900 GPU ako je u HD2 ubogi. Sa ovakvim komentarima pocinjes da bivas neozbiljan.

Btw. recim da jesam HD2 fanboj. I Corvus Corax je. I Proday je. I fingon82 je. I svi ostali koji su napisali da je HD2 bolji telefon su HD2 fanbojevi i niko to nije rekao zato sto misli da je to tako vec zato sto je HD2 samo si ti napisao to zato sto je to realno. Ma daaaaj.

Btw. i one desetine hiljada posetilaca GSMArena sajta koji su stavili HTC HD2 medju najboljim telefonima gde N900 uopste nema medju top 15 telefona, a HTC kao najbolju marku su sigurno to rekli tek onako zato sto su to sve fanbojevi a ne zato sto to jeste tako. Please, get serious.

Poslednja izmena:
Sad je neka nestasica telefona pa moram da cekam do sledece nedelje.

Jedina prednost nokije je full qwerty tastatura ( i sto sam do sada smao nokia telefone koristio ) , medjutim sam HTC HD2 ima mnoooogo veci ekran stoga mislim da nece biti problem da se sa vremena na vreme kucaju poruke na njemu ( iste ni nesaljem vec zovem u vecini slucajeva )
iako nema fizickog qwerty-a .

Za sada masa kaze da je HD2 the way to go , stoga cu se najverovatnije opredeliti za isti ( osim ukoliko se ne desi neka magija i sredim Desire xD )

Jos jednom se zahvaljujem svima na pomoci , bili ste od izuzetne pomoci u odlucivanju i razbistrio sam odluku!

Govorimo o telefonima ne o operativnim sistemima, a posto me vec pitas HD2 ima HTC Sense UI koji je daleko bolji od onog ubogog WM o kom ti pricas. A kad vec govoris o stranim recenzijama mozda niko nije rekao nista lose o Maemu ali daleko od toga da je rekao nesto dobro.

Pa upravo suprotno, svi govore sve najbolje o Maemu

Ovim boldovanim sto si sada rekao u potpunosti si pokazao koliko znas o navedenim telefonima! N900 ima ARM Cortex A8 na 600 MHz, a HD2 ima trenutno jedan od najcih GPU - Qualcomm Snapdragon QSD8250 na citavih 1 GHz i ti mrtav ladan kazes da on ima ubogi GPU! Sta je onda G900 GPU ako je u HD2 ubogi. Sa ovakvim komentarima pocinjes da bivas neozbiljan.

Lol..ti ocito ne znas razliku u skracenicama SOC, CPU,GPU i sl. :d Ali ok...Snapdragon, taj na 1 GHz, je u sustini System On a Chip resenje, gde je sve integrisano na jedan cip. Dakle to je CPU + GPU + WiFi + GSM + sve sto ti padne na pamet... Snapdragon kao arhitektura je u osnovi losiji od ARM Cortex arhitekture, i klok po kloku Snadragon je slabiji od ARM Cortex resenja..tako da ti treba recimo Snapdragon na 1GHz da pi parirao Cortexu na 800MHz
E sad HD2 koristi ubogi AMD Z430, preimenovan sada u Adreno 200..Inace AMD je prodao tu svoju diviziju jos 2008. god. tako da je to zastarela tehnologija.
Nokia koristi relativno noviji GPU PowerVR SGX 530, a taj Nokijin Cortex A8 se trenutno sa modifikovanim linux jezgrom overklokuje na 1GHz bez problema...sto ga cini brzim od Snapdragona
Evo ti poredjene Z430 vs PowerVR SGX540 (on je 2xSGX530)
[YOUTUBE]dpP5QljEqow[/YOUTUBE]

Quake 3 na Nokiji

[YOUTUBE]3yIW2JTKds8[/YOUTUBE]

Telefon prosto nema granice :zgran:

[YOUTUBE]v0I-HTra1h0[/YOUTUBE]

[YOUTUBE]xg-NEnkZTik[/YOUTUBE]

Btw. recim da jesam HD2 fanboj. I Corvus Corax je. I Proday je. I fingon82 je. I svi ostali koji su napisali da je HD2 bolji telefon su HD2 fanbojevi i niko to nije rekao zato sto misli da je to tako vec zato sto je HD2 samo si ti napisao to zato sto je to realno. Ma daaaaj.

Pa zasto da ne kazu i ja bih hvalio svog konja 😉

Btw. i one desetine hiljada posetilaca GSMArena sajta koji su stavili HTC HD2 medju najboljim telefonima gde N900 uopste nema medju top 15 telefona, a HTC kao najbolju marku su sigurno to rekli tek onako zato sto su to sve fanbojevi a ne zato sto to jeste tako. Please, get serious.
Niko nije rekao da je HD2 los telefon, ali nije najbolji i sigurno nije bolji od N900.

A GPU na N900 služi, mislim razumem kada stave na iPhone grafički čip zato što ima najbolje igrice na telefonima danas, razumem da će početi da stavljaju na Android telefone ako google napravi ono što je rekao da će uraditi, ali stvarno me zanima po čemu je GPU tako bitan na N900 da je to toliko bitno u odnosu na HD2?

Ma to je sve stvar preferencije...ali je zanimljiva stvar da i iPhone i Nokia dele istu arhitekturu sa razlikom u malo brzem GPU-u kod iPhone-a. E sada Apple je mogao da stavi i Qualcommov chipset ali nije... :trust:

Moj predlog pokretacu teme bi bio da, ako je u bilo kakvoj mogucnosti, pogleda i uzme Samsung Galaxy S. Znam da to nije ono sto je hteo da cuje, ali svakako da je odluka u potpunosti na njemu.

Galaxy S je ogroman, n900 nema sta da trazi pored pomenutih telefona bar dok mu ne naprave uspravan meni!! Takodje Q3 mi ne znaci nista kada ne mogu da imam navigaciju i jos mnogo toga 😉

Poslednja izmena:
Kako kada je po specifikaciji visi, uzi i tanji od HD2jke 😛

122.4 x 64.2 x 9.9 mm vs. 120.5 x 67 x 11 mm

Pa sto ne kazes da tebi telefon sluzi za igrice, ja za tako nesto koristim racunar - veruj mi puno je bolje nego na telefonu.😉 Iskreno govoreci na telefonu nikad ne igram igrice i apsolutno me nije briga sto po tom pitanju, kako kazes telefon nema granice jer verovao ili ne ja smartphone koristim za pametnije stvari. Da mi je stalo do igrica kupio bih neki stariji iPhone. Ako bih zeleo da kupim igracku mozda bih se i odlucio za N900, ovako kome treba ozbiljan smartphone...

Sto se tice prednosti Arm Cortexa A8 nad Snapdragonom, pogledaj malo bolje rezultate recimo ovog benchmarka pa onda reci nesto o tome koji je brzi.
Inace posto si rekao da je Snapdragon system-on-chip da ti citiram odavde da je "The Nokia N900 is powered by a high-end OMAP 3430 ARM Cortex A8 which is a System-on-a-chip made by Texas Instruments based on a 65-nanometer CMOS process." tako da ne vidim poentu toga sto si rekao da je snapdragon SOC jer je i ovaj drugi isto to.

Niko nije rekao da je HD2 najbolji telefon na svetu pa tako ni ja ali svi mi, sem tebe, tvrdimo da je HD2 bolji telefon od N900 i ako tebi to nije dovoljno, kao sto rekoh nema svrhe dalje diskutovati jer cemo svi mi i dalje da tvrdimo jedno a ti drugo...
Takodje koji je od ta dva telefona bolji mozda govori i to da je od strane preko 30k lica odbio ocenu 8,54 sto ga svrstava u top 10 telefona dok kao sto rekoh glasovima preko 30k lica N900 nema ni medju prvih 15 modela. Ipak je 30+k veliki uzorak da bi se reklo da ti glasovi ne znace bas nista.

Pa sto ne kazes da tebi telefon sluzi za igrice, ja za tako nesto koristim racunar - veruj mi puno je bolje nego na telefonu.😉 Iskreno govoreci na telefonu nikad ne igram igrice i apsolutno me nije briga sto po tom pitanju, kako kazes telefon nema granice jer verovao ili ne ja smartphone koristim za pametnije stvari. Da mi je stalo do igrica kupio bih neki stariji iPhone. Ako bih zeleo da kupim igracku mozda bih se i odlucio za N900, ovako kome treba ozbiljan smartphone...

Sto se tice prednosti Arm Cortexa A8 nad Snapdragonom, pogledaj malo bolje rezultate recimo ovog benchmarka pa onda reci nesto o tome koji je brzi.
Inace posto si rekao da je Snapdragon system-on-chip da ti citiram odavde da je "The Nokia N900 is powered by a high-end OMAP 3430 ARM Cortex A8 which is a System-on-a-chip made by Texas Instruments based on a 65-nanometer CMOS process." tako da ne vidim poentu toga sto si rekao da je snapdragon SOC jer je i ovaj drugi isto to.

Niko nije rekao da je HD2 najbolji telefon na svetu pa tako ni ja ali svi mi, sem tebe, tvrdimo da je HD2 bolji telefon od N900 i ako tebi to nije dovoljno, kao sto rekoh nema svrhe dalje diskutovati jer cemo svi mi i dalje da tvrdimo jedno a ti drugo...
Takodje koji je od ta dva telefona bolji mozda govori i to da je od strane preko 30k lica odbio ocenu 8,54 sto ga svrstava u top 10 telefona dok kao sto rekoh glasovima preko 30k lica N900 nema ni medju prvih 15 modela. Ipak je 30+k veliki uzorak da bi se reklo da ti glasovi ne znace bas nista.

Poenta se vidi u tim testovima koje si okacio. Snapdragon na 1GHz bi trebalo da bude brzi od ARM Cortexa A8 na 600MHz tacno nekih 66%, ali je on u svim tim testovima brzi u proseku 20ak% sto je veliki promasaj. Razlika bi verovatno isla u minus za Snapdragon da je ARM overklokovan, ali niko nije vrsio takva poredjenja.

Ja sam samo hteo da pokazem celokupne mogucnosti samog telefona..a te brojke slucajnih posetilaca na mozes slobodno da zanemaris jer ne sluze nicemu (mada i tu su oba telefona ista po ocenama i oba imaju preko 30k "glasaca")

EasyDebian:

[YOUTUBE]Fl1nsfyY5SU[/YOUTUBE]

fingon82 je napisao(la):
JA trenutno imam Nokiu 😀

Nemo' da me sabotiras 😉 :d

Poslednja izmena:
Zbog cega svaka tema mora da se pretvori u sukob misljenja? Svako je rekao sta je imao, dao je svoje misljenje za kupovinu i to je to. Kraj. A ne sada da tema bude HD2 vs N900.

A posto me je zechs prozvao, da kazem da ja i nemam HTC telefon. Glavni telefon mi je modovani K800. Tako da uopste nemam drugog razloga, sem objektivnosti, da preporucim HD2.

Ja se izvinjavam ako sam nekog prozvao i zamolio bih sve prozvane da me ne sabotiraju 😀

Od ponudjenih definitivno HD2 i to bez puno razmisljanja.

Nazad
Vrh Dno