Šta je novo?

HTC EVO 3D

fearco pa uzeli smo,ovo je soba =) kako da flesujem kernel?ali na srpskom da mi objasnis =)

Sto se tice memorije koliko je slobodna nemojte se opterecivati android ako uspori (a nece) on ce sam osloboditi memoriju ako mu bude bilo potrebna...

Task killeri ne valjaju, jer ti ubijas aplikaciju koja ti svejedno u backgroundu, ali ti ne koristi procesor, znaci ne ubija ti bateriju, a kad hoces opet pokreces aplikaciju i procesor se dize na najvisi takt i stalno tako u nedogled ces dizati bespotrebno takt i trositi bateriju vise nego kad ti je aplikacija u memoriji...

Meni je od 831mb, uvek izmedju 500 i 600 zauzeto i nikad nije doslo do usporenja...

Sent from SGS2 using Tapatalk2

ili neko drugi ko je to vec radio i zna da olaksa posao drugome.

Od 9 postova na ovoj strani 6 su tvoja @dacha84. Koristi EDIT dugme da dodas post a ne da uvek pises novi. Svaki put pomislim da ima neka nova korisna informacija za ovaj telefon, kad ono...

Isto se odnosi i na marinca.

Poslednja izmena:
instalirao sam onaj rom od leedroida 5.3.0 i pokajao se.neradi ni wifi pored 3d igrica.nema opcija phone update,bateriju je svukao rekordnom brzinom.procesor je i dalje na 1188 a ne na 1.5 kao sto pise u settings.sve u svemu razocarao sam se sto sam instalirao ovaj rom pa cu potraziti njegov orginalni,posto nisam uradio buckup.

zna li neko sa koje adrese mogu skinuti orginalni rom?

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1208485
Zuris druze nemoguce da neradi prati uputstvo rekao sam da cu napisati celo uputstvo samo da skupim vremena
ja sam moj sada isprobao na 1674MHz evo ti i screenshoot
Leedroid sam ti savetovao zato sto je najdetaljnije ispitan pogledaj samo njihova tema ima preko 7000 odgovora i preko 580000 pregleda
I da jos nesto na Leedroidu sve radi samo je iz rooma izbacene 3d igrice moras ih skinuti pa instalirati
A sto se baterije tice mora da prodje par ciklusa punjenja i praznjenja i da kalibriras bateriju svaki put kada menjas room.

Prilozi

• 2012-03-18_19-47-39.png
    2012-03-18_19-47-39.png
    83.6 KB · Pregleda: 75
Poslednja izmena:
ja se zaista svima izvinjavam ali neznam kako drugacije...marinac,proradio mi je wifi kad sam instalirao cpu tuner...nema veze s' vezom ali eto,da nepoverujes.i sada mi radi i overclock...inace sam u medjuvremenu odradio i ono sa flash image gui.neznam kako i sta ali sad to kao radi...

Ovo radite na svoju odgovornost otkljucavanjem bootloadera gubite garanciju
Posto je bootloader otkljucan potrebno je instalirati recovery cwm-4.0.1.4-shooteru.img
preko fastboota iskopirati cwm-4.0.1.4-shooteru.img u adb folder ugasiti telefon uci u bootloader (pritisnuti power i volume - zajedno) odabrati fastboot i tek zatim povezati usb na fon(u bootloaderu tada bise fastboot usb). U fastbootu ukucati: fastboot flash recovery cwm-4.0.1.4-shooteru.img
Sada je instaliran recovery preko kojeg mogu da se instaliraju custom roomovi.
Ako neko hoce samo da rutuje stock room neka preko recoverya instalira Superuser-3.0.7-efghi-signed.zip kopira fajl na sd karticu uci u recovery odabrati install zip from sdcard > choose zip from sdcard > select Superuser-3.0.7-efghi-signed.zip i potvrditi
Ako instalirate custom room nemorate rootovati fon posto su ovi roomovi vec rootovani.
Instalacija Custom rooma
Skinuti room koji zelite da instalirate
Raspakujete zip fajl u njemu cete naci boot.img
Uci u Bootloader odabrati fastboot
Fastboot flash boot boot.img
Odamah nakon istalacije odabrati recovery
odabrati install zip from sdcard > choose zip from sdcard > select room.zip(koji zelite da instalirate neraspakovan)
Ako neko zeli da objasnim kako se radi i S-OFF napisacu i to
Toliko od mene nadam se da sam pomogao ako ste pratili sve korake trebalo bi sve da bude uredu u svakom slucaju sami snosite odgovornost za igranje sa telefonom koji ste platili 300€

Svaka cast!

*** ja nisam ni gledao to...moze li sad da se proveri i ako moze kako da vidim?

Poslednja izmena:
Ja sam napisao nacin koji sam licno isprobao i znam da radi , oba nacina u sustini obavljaju istu funkciju pa sada kome je sta jednostavnije.
Vidim da si koristio room manager on ti je sigurno intsalirao Official CWM kod kojeg ti neradi punjenje telefona kada je telefon ugasen pa cisto da znas.
Jos jedna napomena kod custom roomova koji su sense 3.0 sve funkcionise kao i na stock roomu znaci 3D igrice slike kamera, kod sense 3.5 nerade igrice jer su ovi roomovi portovani sa sensationa XL
Ako moze pomoc koji je stock rom koji dolazi sa mts-telenor telefonima?

Poslednja izmena:
sad sam ga ugasio i stavio na punjac,upalila se crvena lampica,kao i pre.,e,sad da li ce se napuniti tj. da li puni ili ne saznacu ujutru kad podjem na posao =))) a ja sam instalirao leedroid 5.3.0 kod kog je sense 3.0,bas cu da vidim to za 3d igrice,mada mi nije bitno.

Auh, ala ste se raspisali za vikend, svaka čast ;)

Evo i ja da se "zapljunem", u četvrtak popodne mi je stigao telefon iz mt:s-a, kupljen preko webshopa, mrzelo me da čekam u redu u poslovnicama ;) Originalna kutija, neotvarana, folija na telefonu i bateriji, garancija, punjač, slušalice, uputstvo na srpskom, bez futrole :( Poslužiće za prvo vreme ona kožna od HD2.

Upaljen odmah u četvrtak, čačkao ga malo sa klincem u parkiću (3D kamera je ludnica totalna ;) ) i ispraznio uveče bateriju, koja je fabrički došla napunjena možda 30-40%.

Stavio ga na punjač u četvrtak uveče, ali sam ga ponovo upalio tek u petak u toku dana. Preko vikenda sam ga koristio umereno (4-5 poziva, SMS), sva podešavanja telefona, mailova, internet (namučih se, ali radi), aplikacije, bez 3D slikanja, i baterija je "umrla" tek u nedelju uveče, znači 2,5 dana.

Napunjen noćas ponovo, jutros smaknut sa punjača i krećemo u "ultimativni" test ;) Od jutros desetak poziva, mailovi, SMS-ovi, sad je skoro podne, baterija je na 87%. Moj cilj je barem dva dana uz moje korišćenje, videćemo da li će uspeti ;) Mada mi nije problem da ga punim svako veče...

Što se tiče samog telefona, jako lepo leži u ruci, ništa ne pucka, krcka, dovoljno je veliki za moju šaku. Prešao sam sa Touch Pro2 na njega, i najveći strah je bio kako ću bez hardverske tastature, ali već se navikavam, tako da mislim da neće biti problem.

Takođe sam bio skeptičan povodom prelaska sa rezistivnog na kapacitivni ekran, ali sam prijatno iznenađen, za sada nema problema, možda mi je ekran malo osetljiviji nego što sam navikao, ali dobro...

Kamera je OK, za ono što meni treba, onaj 3D je potpuno ludilo, bole me oči od gledanja fabričkih slika koje su došle uz telefon :p

Ono što mi se za sada ne sviđa je taster na vrhu za paljenje/gašenje, malo je tvrđi nego što treba, pa moram da se pomučim prilikom zaključavanja/otključavanja telefona, a onda dlanom uspem da "zakačim" sistemski taster za "search" ili "back", koji su po meni malo preosetljiviji nego što treba...

Eh da, vađenje SIM kartice je prava avantura, bez nekih klješta ili pincete ni ne pokušavajte. Takođe budite obazrivi i pažljivi prilikom skidanja leđa telefona, imam utisak da ako malo više cimnem, da će "pući" na pola...

Eto, to je to za sada, javljam se kasnije ;)

meni je poceo malo da krcka sa strane kada ga stisnem (nije mi ispadao) i imate na piratima avatar bas za ovaj telefon u 3d-u i mnogo dobro izgleda, i meni smeta sto zahvatim search dlanom...

'Ajd da vidimo šta koristite od aplikacija/widgeta na EVO 3D?!

U potrazi sam za dobrim kalendarom, probao sam par komada sa Marketa (Google play se sad zove?), pa testiram...

e opet moram sa pitanjem iako sam vec upozoravan.ima neka aplikacija na marketu za sgs s2 sa kojom je moguce iskljuciti jedno jezgro,radi ustede baterije.u opcijama ima da se iskljuci jedno jezgro i da se ponovo ukljuce oba jezgra.ja sam instalirao to na moj evo i probao,nemoze nijedna od te dve opcije da se cekira ali mi je ipak pokazalo da ja jadno jezgro offline.probao sam opcijom da se opet ukljuci i to grugo medjutim nista.instaliram posle system tuner pro i jos neke app u kojima se vidi da jedno jezgro uvek radi dok je drugo skoro uvek offline,tek ponekad se pokrene.pa me interesuje da li je to inace tako ili sam uspeo da s****m fon =)?

'Ajd da vidimo šta koristite od aplikacija/widgeta na EVO 3D?!

U potrazi sam za dobrim kalendarom, probao sam par komada sa Marketa (Google play se sad zove?), pa testiram...
probaj na nekim drugim sajtovima,na marketu slabo ima zanimljivih vidzeta,recimo cyber flasher,andropedia,androidls =)

^ Hoću, hvala, nov sam u Android svetu ;)

@outlaw
probaj ovaj "Pure Grid calendar"

Vrh Dno