Šta je novo?

HTC EVO 3D

Ili 20 hiljada odmah ili na 12 rata.

Ja sam ga pre par dana uzeo preko MTS-a, telefon je iz CT-a, izuzetno je cvrst i nema mrtvih piksela mada sam prvo trazio da pogledam telefon citajuci komentare o njemu. Izuzetno je brz , nema seckanja i kocenja sve radi u sekundi sto je meni najbitnije, kamera onako kao i kod svih HTC-a nista posbno, 3D sam probao i nije lose mada sam napravi samo jednu probnu sliku i pogledao slike koje dolaze uz njega. Telefon nije zakljucan sto moze nekome da znaci. Mislim da za taj novac ne moze da se nadje bolji telefon.

Reci mi sta si dobio od opreme?

SD od koliko GB
Futrolica (kozna, platnena...)
Sluske (klasicne ili In-Ear)

Telefon iz CT-a ima karticu od 8gb, nema futrolice, sluske klasicne, usb kabl i punjac u koji se ubada usb kabl.

Da li je EVO 3D dobio oficijalni update na android sa Sense 3.5? Mislim da sam negde davno procitao a sada ne mogu nigde da nadjem...

Uzeo sam danas preko mts-a i samo mogu reci da je ovo azdaja, u paketu dolazi sve kao sto je rekao "kursula", jedi sto mi se ne svidja su sluske, zvuk jeste cist ali je bas po meni preslab ostalo sve ok.

Dali mogu nekog da zamolim da mi preporuci navigaciju za ovaj telefon...

da li neko moze da mi kaze gde mogu naci zastitnu foliju za ovaj HTC i neku futrolu ?

da li neko moze da mi kaze gde mogu naci zastitnu foliju za ovaj HTC i neku futrolu ?

Ja sam nasao originalnu koznu HTC futrolu za EVO 3D u Nisu za 1.000 ali futrola je skroz klasicna, da nije u HTC kutiji i da nema HTC znak rekao bih da je neka kineska od 300 dinara.

Meni se recimo ove dopadaju ali ne isplati se kupovati i placati duplo vecu postarinu u odnosu na robu.

http://www.amazon.de/TERRAPIN-ECHTE...=sr_1_4?s=ce-de&ie=UTF8&qid=1330512238&sr=1-4
http://www.amazon.de/Collos-Handyta...r_1_74?s=ce-de&ie=UTF8&qid=1330512296&sr=1-74
http://www.amazon.com/Sprint-Execut...27?s=wireless&ie=UTF8&qid=1330513583&sr=1-327

Uzeo sam danas preko mts-a i samo mogu reci da je ovo azdaja, u paketu dolazi sve kao sto je rekao "kursula", jedi sto mi se ne svidja su sluske, zvuk jeste cist ali je bas po meni preslab ostalo sve ok.

fearco, podeli sa nama ovih dana kada ga prostudiraš još informacija o telefonu, ako ti nije problem, hvala unapred ;)

Uzimam ga i ja danas/sutra pa cu detaljno da vam opisem fon, spremite pitanja :)

Napunio sam telefon juce oko 20h i nisam ga nesto koristio ali mi je bio wireless upaljen do 1h i tada sam legao da spavam (iskljucio wireless). Ustao sam oko 10h i uzeo telefon da cackam, skinuo par aplikacija sa marketa (wireless non stop ukljucen) i evo sad oko pola 1 mi javlja da mi je baterija na 13 %. Odem u settings i pogledam sta mi je vuklo najvise bateriju i pise ekran 74% a na srednjem osvetljenju je svo vreme bio, a wireless samo 3%. Sta jos mogu da uradim da bi smanjio potroslju ekrana?

Cekaj, ti si koristio skoro 7h telefon sa upaljenim ekranom i wireless-om? Sasvim je normalno da ti se baterija toliko potrosila onda.

Bitno je da iskljucis 3D jer on duplo vise trosi bateriju nego normalni 2D rezim.

I da dodam, cesto se desava, pogotovu na HTC Romovima da ne pokazuje tacnu potrosnju, tako da nemoj da obracas puno paznju na to :)

Poslednja izmena:
A i kapiram da treba da prođe par ciklusa pražnjenja/punjenja dok "ne legne"...

Ma nije mi bio ekran upaljen samo wireless :). Evo jos par stvari koje mi smetaju: 1. Zasto je toliko isturen onaj deo kod kamere na zadnje delu telefona, kada ga spustim uvek je tu dodirna povrsina i kontam da ce se to tako brzo izguliti. 2. Taster od kamere mi smeta posto zapinje dok koristim telefon a to je zato sto je taster okruglog oblika. Al mozda je sve to do mene :D

Ma nije mi bio ekran upaljen samo wireless :)

A 3D jel ti je bio ukljucen ili ne?

1. Zasto je toliko isturen onaj deo kod kamere na zadnje delu telefona, kada ga spustim uvek je tu dodirna povrsina i kontam da ce se to tako brzo izguliti.

Nije to prvi model sa isturenom kamerom, pogotovu sto ih on ima dve, i verovatno su fizicki vece od klasicnih kamera (mislim ove su 3D). Ja nikad telefon nisam spustao na grube povrsine bez futrole ispod njega, to mi je nekako bila navika za bilo koji telefon do sada...

2. Taster od kamere mi smeta posto zapinje dok koristim telefon a to je zato sto je taster okruglog oblika.

Kako mislis zapinje, gde zapinje?

Kada ga drzim u ruci i radim po ekranu deo dlana mi tu dodiruje taster pa mi to malo smeta posto je i on malo isturen, ali to su sve sitnice :) A sto se tice futrole ja tu naviku nemam zato sto se drzim glupave poslovice koja glasi: ja sam njega kupio a ne on mene :D
ps: mozda je bio ukljucen 3d, 3g nije sigurno.

Poslednja izmena:
Moze i "Osteticu kameru, jer kupovati futrolu nemam nameru" :)

Juce sam pazario telefon u MTS-u (pokupio poslednji sa lagera u Nisu) pa kao sto sam i rekao da iznesem svoje utiske, dosadasnje.

Pa da krenem redom:

- Prvo da napomenem, da je telefon fizicki ispravan, odnosno da nema mrtve piksele, krckanje maske i ostalih falinki koje su spomenute na prethodnim stranama
- Sto se hardware-a tice, telefon je potvrdio sve testove koje sam citao po netu, ceo je od plastike koja je solidnog kvaliteta, i oblozena je gumenim slojem pa telefon odlicno lezi u ruci, za razliku od Sensation-a sa kojim imam malo straha da ce mi ispasti :)
- Sto se software-a tice, za sada sve leti, ali jedva cekam da ga rootujem i pobrisem sve ono sto nikad necu koristiti a nametnuto mi je od HTC-a. (NFS Shift, Sims 3, Spiderman 3D, Teeter, i sve ostale igre posto ih nikad ne igram, kao i aplikacije, HTC Hub, Likes i ostalo...)
- Reprodukovanje videa u 3D-u je sasvim solidan i meni licno ne zamara oci
- Rezolucija 540x960 je primetno kvalitetnija, pogotovu za tekst, od standardne za 4.3", 480x800

Ono sto bih naveo kao mane:

- Za razliku od videa 3D fotke vec lose uticu na oci, pa nakon par minuta gledanja u iste, sve ostalo i sto nije u 3D-u vidim kao da jeste :) Nesto slicno stereogramima koji znaju da naprezu oci dok se ne naviknete verovatno...
- Taster za zakljucavanje je skroz gore sto mi se ne svidja, i potrebno je imati neisecene nokte kako biste ga lako otkljucali. Za zakljucavanje koristim isto sto i na HD2, a to je, Screen off & lock aplikaciju.
- Switch sa strane koji prebacuje 2D u 3D za slikanje nije "sasvim stabilan" odnosno umesto da se pomera gore dole, pomera se malo i levo desno i pritom prouzrukuje "zveckanje" plastike. Mozda je ovo samo kod mene slucaj, odnosno da na mom primerku ima te falinke, a mozda je jednostavno tako i odradjen... Svakako potpuno je nebitna stvar da bi se uopste svrstala u mane.

Posto sam telefon koristio svega par sati ne mogu detaljnije opisati uredjaj, pa cu verovatno pisati jos o njegovim vrlinama, i nadam se ne o manama :)

Ako nekog interesuje nesto da proveri pre kupovine neka pita...

Poslednja izmena:
Juce sam pazario telefon u MTS-u (pokupio poslednji sa lagera u Nisu) pa kao sto sam i rekao da iznesem svoje utiske, dosadasnje.

Pa da krenem redom:

- Prvo da napomenem, da je telefon fizicki ispravan, odnosno da nema mrtve piksele, krckanje maske i ostalih falinki koje su spomenute na prethodnim stranama
- Sto se hardware-a tice, telefon je potvrdio sve testove koje sam citao po netu, ceo je od plastike koja je solidnog kvaliteta, i oblozena je gumenim slojem pa telefon odlicno lezi u ruci, za razliku od Sensation-a sa kojim imam malo straha da ce mi ispasti :)
- Sto se software-a tice, za sada sve leti, ali jedva cekam da ga rootujem i pobrisem sve ono sto nikad necu koristiti a nametnuto mi je od HTC-a. (NFS Shift, Sims 3, Spiderman 3D, Teeter, i sve ostale igre posto ih nikad ne igram, kao i aplikacije, HTC Hub, Likes i ostalo...)
- Reprodukovanje videa u 3D-u je sasvim solidan i meni licno ne zamara oci
- Rezolucija 540x960 je primetno kvalitetnija, pogotovu za tekst, od standardne za 4.3", 480x800

Ono sto bih naveo kao mane:

- Za razliku od videa 3D fotke vec lose uticu na oci, pa nakon par minuta gledanja u iste, sve ostalo i sto nije u 3D-u vidim kao da jeste :) Nesto slicno stereogramima koji znaju da naprezu oci dok se ne naviknete verovatno...
- Taster za zakljucavanje je skroz gore sto mi se ne svidja, i potrebno je imati neisecene nokte kako biste ga lako otkljucali. Za zakljucavanje koristim isto sto i na HD2, a to je, Screen off & lock aplikaciju.
- Switch sa strane koji prebacuje 2D u 3D za slikanje nije "sasvim stabilan" odnosno umesto da se pomera gore dole, pomera se malo i levo desno i pritom prouzrukuje "zveckanje" plastike. Mozda je ovo samo kod mene slucaj, odnosno da na mom primerku ima te falinke, a mozda je jednostavno tako i odradjen... Svakako potpuno je nebitna stvar da bi se uopste svrstala u mane.

Posto sam telefon koristio svega par sati ne mogu detaljnije opisati uredjaj, pa cu verovatno pisati jos o njegovim vrlinama, i nadam se ne o manama :)

Ako nekog interesuje nesto da proveri pre kupovine neka pita...

Super je što si zadovoljan sa telefonom, pa ću iskoristiti tvoju ponudu da ti postavim par pitanja.

Pre svega interesujem da li ti lično smeta težina uređaja s' obzirom da je težak 170grama?
Onaj crni deo oko kamera da li je u pitanju glosy plastika ili, pak, neka druga plastika, pošto se glosy površine strašno brzo izgrebu?
Da li si sa telefonom dobio i karticu od 8Gb?
Kada ga budeš trstirao bio bih ti zahvalan da napišeš neke tvoje utiske o trajanju beteerje, znam da baterija traje dosta kraće kada se koristi 3D, mene intersuje trajanje beterje bez korišćenje 3D-a.
I posledenje, ako ti ne predstavlja problem da upload-uješ par fotki i jedan video snimak na neki od sajtova čisto da vidim kakav je kvalitet fotografija i snimaka.Po testovima na youtube Evo 3D snima kvalitetniji video od Sensationa bar što se tiče zvuka koji mi se na sensation uopšte ne sviđa.

Pre svega interesujem da li ti lično smeta težina uređaja s' obzirom da je težak 170grama?

Pa skoro 2 godine vec secam HD2, koji je 15ak grama laksi, tako da mi ne smeta, tj. ne primecujem razliku. Ono sto je bolje jeste da je EVO 3D malo uzi od HD2 i malo duzi od istog, pa samim tim bolje lezi u ruci, jos je i gumirana povrsina pozadi.

Onaj crni deo oko kamera da li je u pitanju glosy plastika ili, pak, neka druga plastika, pošto se glosy površine strašno brzo izgrebu?

Jeste glosy plastika, ali tanka ivica oko te plastike je izbacena za nekih pola milimetara, pa samim tim ne mozes spustiti telefon na tu plastiku kako bi se izgulila.

Da li si sa telefonom dobio i karticu od 8Gb?

Da, koja je vec pola zauzeta sa promo materijalima od strane HTC-a.

Kada ga budeš trstirao bio bih ti zahvalan da napišeš neke tvoje utiske o trajanju beteerje, znam da baterija traje dosta kraće kada se koristi 3D, mene intersuje trajanje beterje bez korišćenje 3D-a.

Naravno, napisacu utiske posle 4,5 punjenja, kako bih imao pravo stanje. Ni ja ne koristim 3D tako da cu biti merodovan tebi.

I posledenje, ako ti ne predstavlja problem da upload-uješ par fotki i jedan video snimak na neki od sajtova čisto da vidim kakav je kvalitet fotografija i snimaka.Po testovima na youtube Evo 3D snima kvalitetniji video od Sensationa bar što se tiče zvuka koji mi se na sensation uopšte ne sviđa.

Sto se tice kamere i fotografija mocicu tek za vikend da snimim i uploadujem. Mislim da mozes naci na raznim sajtovima koji su radili testove telefona kakva je kamera.

Pogledaj ovde recimo:

http://mobile.benchmark.rs/mobilni_telefoni/test_htc_evo_3d
http://www.theverge.com/2011/10/24/2509085/htc-evo-3d-review

Sky_Spy_89 Hvala ti na odgovorima, otprilike će ovo biti moje sledeći telefon.Naravno, sačekaću još par dana da pročitam tvoje utiske o trajanju baterje.Ono što sam zaboravio da napišem u predhodnom postu jeste pitanje u vezi kvaliteta zvuka.Naime, na Desire Z modelu zvučnik je blago rečeno katastrofalan, kada se pojača maksimalno čuje se užasno krckanje, zanima me kakav je zvučnik na Evo 3d?, da li je dovoljno glasan da se ne propusti poziv ako se nalaziš recimo na ulici?
fearco Hvala ti na linkovima, primetio sam da Evo 3D pravi zaista perfektne macro fotografije, tj. macro fotografije su mu lepše i kvalitetnije u odnosu na landscape fotografije.

Poslednja izmena:
Sky_Spy_89 Hvala ti na odgovorima, otprilike će ovo biti moje sledeći telefon.Naravno, sačekaću još par dana da pročitam tvoje utiske o trajanju baterje.Ono što sam zaboravio da napišem u predhodnom postu jeste pitanje u vezi kvaliteta zvuka.Naime, na Desire Z modelu zvučnik je blago rečeno katastrofalan, kada se pojača maksimalno čuje se užasno krckanje, zanima me kakav je zvučnik na Evo 3d?, da li je dovoljno glasan da se ne propusti poziv ako se nalaziš recimo na ulici?

Zvuk na zvucniku je kvalitetan, e sad koliko je jak to je subjektivno... HD2 je imao stvarno tih zvucnik tako da mi je ovaj veliko poboljsanje. Ali ne moze se porediti sa starim Nokia 5800 i slicnim modelima. Mislim da i Samsung modeli (Ace, S, SII) imaju jaci zvucnik od EVO 3D. Ali to moram da poredim da bih bio siguran.

Da li je neko root-ovao telefon, i kojom metodom? Sa kojom metodom mogu obrisati Root u slucaju da mi zatreba garancija?

^ Kolko sam video za hboot 1.49.00018 nema metode da ga ikako otkljucas, a da ne izgubis garanciju, posto ga moras otkljucavati preko htcdev.com, pa onda eventualno fleshovati stariji hboot, pa ga revolutionary-jem s-off -ovati... A samim otkljucavanjem na htcdev-u gubis njihovu (HTC) garanciju, e sad da li to ovi "nasi" proveravaju ne znam...
I ako bi sve ovo uradio dobijas stariji hboot, sa kojim kolko sam video gubis 3d games, sto ajd i nije toliko znacajno, ali vrlo moguce da se jos nesto gubi... Tako da licno nisam nesto za vracanje na stariji hboot...

Mozda ce tek napraviti, ne zuri mi se... Jedino bih voleo da obrisem neke aplikacije ali to nije moguce bez Root-a koliko ja znam...

Sto se tice ove HTC provere, to verovatno proverava ovlasceni servis po prijemu telefona pa se ne bih odlucio olako za taj potez...

Mene nervira facebook, spiderman, nfs, sims, ****ne akcije (ne mogu da iskljucim sinhronizaciju za njih) govore o nekom otvorenom kodu a nagurali nekih krs aplikacija koje ne mozes izbrisati,

Kako ne mozes da iskljucis sinhronizaciju? Ja sam je iskljucio bez problema...

Zato sto sam bio glup! Evo iskljucio sam sada. :d

Nazad
Vrh Dno