Šta je novo?

HTC Evo 3D vs. LG Optimus 2x vs. ?

shandu83

Slavan
Učlanjen(a)
16.11.2007
Poena
320
Specifikaciju znam i razlike među ovim telefonima.
http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=3901&idPhone2=3598

Malo više navijam za LG.
Kod HTC mi se sviđa što ima više RAM-a, malo jači procesor i bolji ekran. 3D nije od značaja.

Koliko je 512MB RAM-a kod O2x ograničavajući faktor?
Takođe me interesuju utisci iz prve ruke.

Možda neki treći fon u tom cenovnom rangu?

Utisaka iz prve ruke mozes od mene, tetrapacka i ostalih sa nase teme dobiti koliko hoces... :) Slobodno preciziraj sta te zanima?

Sto se RAM-a tice, nikad mi se nije desilo da imam manje od 100MB slobodno. Ili 'ajd - manje od 80, recimo. Dakle zapucavanja u radu nema i mozes biti spokojan. S druge strane, sa pojedinim custom kernelima mozes da "oslobodis" dodatni RAM, ako bas zelis da znas da ga ima vise slobodnog.

Na fabrickom softveru naravno sve radi k'o sat, ali bar kod mene postojala je jedna boljka - tel bi se posle odredjenog vremena malko usporio, i znao bi da upadne u "crne rupe" - periode od po 2, 3 minuta, ne duze, ali tokom kojih je mucno i poruku procitati jer je otvara 15ak sekundi... Restart bi to resio, a kazu da su poslednje verzije firmware-a to ispravile, ali nisam ni proveravao, jer sam isprobao nekoliko custom ROM-ova i odabrao CM7.2 RC1 da ostanem na njemu, jer sve radi, radi tecno, bez ikakvih bagova, zapucavanja, usporavanja, forsklouzovanja ili bilo cega drugog! A postoje i mnogi drugi ROM-ovi s kojima neces pogresiti:

Temasek's Unofficial build - baziran na CM-u ali sa nekim izmenama od strane kreatora; vrlo popularan ROM, stalno upgradeovan od strane temasek-a, koji redovno slusa zelje korisnika i stalno na temi (na XDA) aktivno ucestvuje u resavanju problema, dok svaciji fon ne proradi bez greske.

MIUI - zasnovan na CM7.2, samo lepsi, isto sve sljaka, malo zdere bateriju vise, mada se svakako moze izgurati dan.

Django Manouche - stock-based, ali ubrzan i ispeglan, sa mogucnoscu ubacivanja nekoliko custom modova, koji menjaju kako interfejs tako i opcije u Settingsu.

Nova HD i Owain's Unofficial build - dva ICS ROM-a, oba vrlo, vrlo glatka u radu, sa mnogo opcija za customizaciju (posebno Nova, kod koje pri samoj instalaciji biras kako ce ROM da ti izgleda) i sa pojedinim nedostacima koji postoje zbog jos neizdatih drivera za ICS, pa tako kamera nekad zapuca, video encoding/decoding ne radi najbolje jer ne koristi sjajne resurse telefona u potpunosti, itd.

Pored toga, imas nekoliko stock custom kernela (spica1234's HorsePower Xtreme, Stefan Guendhoer's GuesteKrnl...), nekoliko CM7 kernela (vadonka's ETaNa, koji i koristim, developer Imperticus ima svoj, zatim spica1234 takodje, pa IronKrnl...), nekoliko CM9 kernela (rade ih owain94, hei1125, harsh, wkpark...) i sve verzije postoje i u starijem izdanju (2.6.x) kao i u novijima koja polako postaju potpuno funkcionalna i bez bagova (3.0.y).

Takodje, postoji i VoodooSound za O2X, razni modovi za kameru...

Dakle, zajednica je odlicna, udahnula je novi zivot ovom telefonu, i ucinila ga sposobnim za dvoboj sa svim danas aktuelnim spravama. I vazno je - opcija je dovoljno za svakoga.

Uh, bas sam se raspisao... :D Ti pitaj sta jos zelis da znas! ;)

O2X via TTv2b5

I sve si ovo ispisao na tom telefonu! Svaka cast. :)

Da li se gubi garancija ako se ubacuje custom ROM?
Moguce da cu ga kupiti od nekog ko ga je uzeo sa mreze, pa ne bih to radio ako gubim garanciju od dve godine. Bar ne odmah. ;)

Kontam da ce tih 512MB RAM-a da bude ogranicavajuci faktor kod nekog buduceg update-a ili zahtevnije aplikacije. A kontam da koristim taj telefon barem godinu dana.

Imas li neku zamerku na izradu telefona? Da li koristis neku zastitu?

Zastitu koristim pozadi, hardcase, beli posto mi je i tel beo, i to radim da se ne izgrebe. Na svakom telefonu bih to imao jer zelim da ga ocuvam (kako zbog sebe, tako i zbog eventualne sledece prodaje, a sve i da ga naslede devojka ili sestra - sto ne bi ostao lep?) a ovaj hardcase je jos i jako lep, tako da... :) Porucen iz Nemacke, kostao 7€, dostava jos 3€. Slicni imaju i u BG da se kupe.

ICS ce raditi na 512MB sigurno, za Jelly Bean (Android 5) vec ne znam, naravno. E sad, od njega nista jos godinu dana verovatno, tako da ja toliko u buducnost gledao ne bih. E sad, ti ako hoces, onda je mozda ovo veci nedostatak.

Garancija se gubi instalacijom custom ROM-a (na svim telefonima, naravno) kao i samim rutovanjem, ali se tel vrlo lako unroot-uje, i eto garancije nazad. Stavise, na O2X se sve te zezancije (root, CWM install, custom ROM flash, custom kernel flash, unroot...) izvode vrlo vrlo lako. Nema otkljucavanja bootloadera, root se izvodi za 2min (bukvalno) itd. Videces i na temi - ja sam mnoge flashove izveo u gradskom prevozu... :D

Izrada je odlicna, nemam nikakvih zamerki. Gorilla glass je spreda, ne koristim na ekranu nikakvu zastitu i sve je ok. Pozadi se malko cuje krckanje kad pritisnem vratanca (to naravno samo kad skinem hardcase) ali razlog tome je sto sam ja jednom malko aljkavije otvorio vratanca (prilikom svog prvog flasha, kad sam mislio da nesto nije ok pa u pokusaju da izvadim bateriju) tj. skinuo poklopac baterije. Inace naleze odlicno, tj. kad je kupljen bio je utegnut kao struna i stvarno elegantan.

O2X mozda nije u rangu danas najboljih dual core telefona (sto bi verovatno bili SGSII, Galaxy Nexus, Xperia S, One S) ali je kompletan proizvod. Sve ima i sve je odlicno, iako mozda nije najbolje, i iako mu mozda treba malo tweakovanja. Recimo, ekran nije najbolji, ali je sjajan. Kamera isto, losija od S2 i Note kamera, ali daje vrlo korektne slike. Procesor nije najbrzi na svetu, ali moze se kloknuti na potpuno stabilnih 1.4 GHz i onda daje rezultate u sintetickim testovima isto kao i klokovani S2. S druge strane, ima HDMI izlaz, sto mali broj telefona jos ima, itd. Dakle, iako je imao nedostataka prilikom pojave, O2X je otkako je sve to softverski sredjeno postao vrlo konkurentan uredjaj, i tesko se sa njim moze pogresiti... ;)

A da ne pricam da je jeftiniji od telefona koje sam pomenuo, i koliko...

O2X via TTv2b5

Na oglasima sam ga nasao. Kupljen u Nemackoj, stoga naravno nema garanciju. Originalno je pakovanje, LG Optimus Speed mu je tamo ime. Platio sam 250€ jer je liku bilo hitno, a ja sam imao pare i zelju da se nadjemo isti dan.

Slike cu okaciti na nasoj temi, pa baci oko tamo, da ne trolujem ovde... ;)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno