Šta je novo?

HTC Desire

Mislio na izgled... Ovaj "standardni" bi mogao da bude malo lepse uradjen, mada je i ovako prilicno ok... Usput primetio sam da mnogi tvrde da je iPhone tastatura mnogo bolje od ove... Iskreno, pravim DOSTA manje gresaka na Desireu nego na ip3GS... Meni makar vise odgovara ova standardna i koji god ROM da budem instalirao koristicu nju.
Ne rece mi kako se menja i gde mogu da vidim izgled tih dialera, ako znas...

Gingerbread ili Froyo ROM? Jel imate preporuku koji od ova dva da stavim i jel izbacen stabilan Gingerbread ROM za Desire?

Ja imam oxygen 2. To je gingerbread. Nije loš, mada u poslednjih nedelju, 2 me zeza.
Froyo već možeš da biraš. Ja sam koristio miui.

Hteo sam da instaliram MIUI-au. Jel mi je za to potrebna instalacija novog Radio ROM-a ili ne? Uradio sam backup iz recovery moda i to bi trebalo da bude to pre procesa flashovanja ROM-a ( ovde racunam na sve i wipe i kasniju instalaciju ROM-a).
I ima li poente menjati Micro karticu i uzimati klasu 6 umesto trenutne dvojke? Da li ce sistem raditi brze, vise smooth?

Poslednja izmena:
Ja imam oxygen 2. To je gingerbread. Nije loš, mada u poslednjih nedelju, 2 me zeza.
Froyo već možeš da biraš. Ja sam koristio miui.

I mene je počeo da zeza, prvo mi je sa starijim verzijama izbacivao odjednom "Oxygen" (kao pri bootu) i nije ništa pomagalo sem vadjenja baterije. Danas mi se desilo da mi dok sam tražio kontakt u imeniku izbaci crni ekran, samo status bar vidan, sve crno. Svašta... Restart i sada je sve (valjda) ok. Razmišljam da predjem na GB MIUI.

Ne moraš novi radio da snimaš (osim ako ne piše u uputstvu za rom), ali je poželjno, jer verovatno je bolja potrošnja baterije.
Razliku između klasa ćeš da osetiš samo pri transferu podataka. Moja kartica upisuje sa nekih 3MB, i nisam nikada imao problema, a čak mi je i dalvik keš na kartici.

I mene je počeo da zeza, prvo mi je sa starijim verzijama izbacivao odjednom "Oxygen" (kao pri bootu) i nije ništa pomagalo sem vadjenja baterije. Danas mi se desilo da mi dok sam tražio kontakt u imeniku izbaci crni ekran, samo status bar vidan, sve crno. Svašta... Restart i sada je sve (valjda) ok. Razmišljam da predjem na GB MIUI.
to crno je koliko sam citao na xda gingerbread issue a ne od oxygena

Sve isto se i meni dešava. To "blokiranje" mi se zapravo desi kada kucam poruku i neće da prikazuje šta otkucam. Onda ubijem proces sa back tasterom i šta god da pokrenem, pojavi se crno. Srećom, to je jednom nedeljno, retko dva puta.
+ mi neke 3d igre ne rade, recimo backbreaker.
Možda se čak vratim i na froyo. :D

Poslednja izmena:
Sve isto se i meni dešava. To "blokiranje" mi se zapravo desi kada kucam poruku i neće da prikazuje šta otkucam. Onda ubijem proces sa back tasterom i šta god da pokrenem, pojavi se crno. Srećom, to je jednom nedeljno, retko dva puta.

Koristim Redux - poslednju verziju i radi mi mnogo bolje nego oxygen.

Desava se ovo i na Froyo romovima, nemoj da brines. A koja je tacno razmila izmedju gingerbread i froya? Samo dizajn ili?

Meni se ama baš nikad nije desio ni bootloop (lažem, samo jednom kad sam flešovao neki bolesno andervoltovan kernel) ni crni ekran, koji god rom da sam koristio. To mora da ima neke veze sa hardverom, neki telefoni izgleda ne tolerišu ono što rade developeri. Ili se isto dešava i na fabričkom softveru?

Inače, Oxygen je dobar, ali je Redux majka brzine i glatkoće :)

Koji program za proxy? da bi bio na netu moram da upisem proxy od faxa proxy.viser.edu.rs i port 3128, a gde to da upisem? neki program?

^^
To mi se dešavalo samo na final oxygen 2. Čak nije ni na onim rc verzijama. Baš ću da probam taj redux. Thanks.
Inače, od kernela sam koristio samo one koji dolaze uz rom. Mogao bih da probam i ovaj redux ulv. Da li ga koristi neko?

Poslednja izmena:
Pa nisam siguran da se isplati, možda dobiješ za nijansu duži standby, ali i nestabilnost zbog smanjenog napona. Probaj, pa ako ne bude incidenata - vozi. Kod mene radi bez problema i na nižem naponu, ali većina telefona izgleda da to ne trpi baš najbolje.

^^
To mi se dešavalo samo na final oxygen 2. Čak nije ni na onim rc verzijama. Baš ću da probam taj redux. Thanks.
Inače, od kernela sam koristio samo one koji dolaze uz rom. Mogao bih da probam i ovaj redux ulv. Da li ga koristi neko?
zato sto je tek final Oxygen pravljen od Android 2.3.3 verzije koja je izasla oficjalno za Nexus One. oni prethodni RC buildovi su neke budzevine.
ja koristim trenutno Talamus_ov kernel kernel-2.6.35.11_r14-RC5 i za sada odlicno radi http://thalamus.ineige.org/kernels/

edit: vidim da je na sajtu verzija r13, mada meni ova r14-RC5 radi bolje, mogu uploadovati ako hoces

Poslednja izmena:
Da, znam za to. Ne moraš za sada, prvo ću da probam default redux.

---
Ttalk

Probao sam redux i brže bolje se vratio na oxygen. Nije radilo automatsko osvetljenje, nije radio wifi, nije radio 3g (ovo sam posle rešio, nije bio selektovan telenor).
Slučajno provalio da je uključen data roaming, proverite da se ne zeznete. ;-)
Ako ti treba stock onda oxygen, ako ti treba custom rom, onda miui, bar dok ne stignu romovi sa senseom.

---
Ttalk

Hvala na obaveštenju! Ja baš danas hteo da ga stavim.

Uzeo sam novu karticu, uradio backup preko Recovery moda na telefonu i sta sad? Samo ubacim novu karticu, uradim Recovery i to je to?

Ako si imao više particija na kartici, napravi ih ponovo.

---
Ttalk

Problem je sto to ne znam, jer sam uzei telefon od lika. Gde to da proverim i kojim programom pravim particije direktno na telefonu? Jel moram isti broj particija ili mogu i veci, jer sam citao ovde o pravljenju 4 particije

Sent from my HTC Desire using Tapatalk

Možeš da instaliraš titanium backup da proveriš sa njim. Ako ti pokaže samo internu memoriju i karticu, onda nemaš tu ext particiju.

Pored kartice i interne memorije ima i A2SD particiju... JEl na novoj da pravim samo tu ili jos particija i kako da to uradim direktno na telefonu...

Ako prva kartica ima i a2sd+ particiju, nemoj novu da stavljaš u telefon, pola stvari neće raditi. Ubaci je u čitač kartica i napravi ext3 particiju od 512MB. Tek onda je ubaci u telefon i napravi restore (onda slobodno možeš da restore-uješ samo sd-ext u advanced opcijama).

To iziskuje da nabavim citac kartica... Golgota se nastavlja... Hvala u svakom slucaju...

Ubaci je u drugi telefon, poveži na komp i particioniši.

---
Ttalk

Druze najbolji savet koji ti mogu dati je sledeci.

Kreni iznova.

Skini program za particionisanje (znaci za Win ili Mac,sta god koristis) zove se MiniTool Partition Wizard,veoma lako je particionisanje i gotovo za tren. (evo i Video tut : http://www.youtube.com/watch?v=oyO6DOS1leQ ). . . nakaci usb kabel i particionisi.

Naime,skini neki nov rom (uizbegavaj A2SD+ i D2Ext i drzi se D2SD++).

Za D2SD ti samo treba 2 particije, jedna fat32 i jedna ext2/3/4/ i vozi misko.

Više mi je dojadilo da resetujem telefon svaki dan. Odoh da probam cm7.

Vrh Dno