Šta je novo?

HTC Desire

De si kupio Desire za 220e majke ti ?!?
Polovan po oglasima je 300-360e u zavisnosti od starosti.

U Negotinu. Malo je ogreban ali nije me briga kad je ovoliko jeftiniji. Cak ima i onu zastitnu foliju preko ekrana. Sad hocu da mu kupim neki masku, po mogucnosti belu. Ima li toga kod nas?

U Negotinu. Malo je ogreban ali nije me briga kad je ovoliko jeftiniji. Cak ima i onu zastitnu foliju preko ekrana. Sad hocu da mu kupim neki masku, po mogucnosti belu. Ima li toga kod nas?

Imam ja neku belu, uzeo ali je ne koristim. Nesto je smesno jeftina. AKo oces mozda da je uzmes javi se na PM,ovako mi bzv stoji.

Da li postoji neka aplikacija za racunar da mogu da koristim telefon preko racunara kao sto moze da se koristi Nokia preko one sync (poruke,...)? Da ga spojim preko bluetooth-a (ajde, neka bude i preko usb-a) i da imam mogucnost za sve kao i na samom telefonu.

Za sms imaš aplikaciju easy SMS. Može preko kabla, usba, wifi, Bluetootha.

---
Ttalk

Sta vise preferirate da koristite? MotoNav ili Igo Myway?

Ja od pocetka koristim motonav. Probao sam i igo,ali mi se vise svidja ovaj prvi. Mada tunema neke razlike, mape su iste samo je izgled menija drugaciji malo.

Ja koristim igo sa motogis skinom. Deluje brže od motonava.

---
Ttalk

Motonav koristim od pocetka, igo nisam ni probao. Verujem da je subjektivna stvar jer je jedno te isto.

Preko kog sve programa mogu da izvrsim particionisanje SD kratice? Nesto nece preko ROM Menagera.

Acronis ili gparted. Na kompu naravno :)

Koliko vama traje baterija na Desire-u?
Meni nema sanse vise od jednog dana, koristim 2,3h wifi, par poziva, eventualno koji SMS. Imam osecaj kako mi je tel non stop na punjacu. Definitivno najgora stvar na ovom tel.
Jel pomaze sta ako se ugase startup app ?

ja ga svako vece stavljam na punjac, nekad to bude na 20% baterije nekad na 50% zavisi od koriscenja. ali je telefon nonstop online (wifii ili edge)

AMOLED ekran. Valjda bi taj ekran treba da trosi manje baterije ?
Sve sto poynajem sto imaju iPhone 4, kazu da koliko god da ga koriste drzi im 2 dana.

Postavio bih par pitanja:
1) Kako da znam da li je telefon rootovan (kupio polovan telefon skoro)?
2) Na telefonu imam fabricku karticu i uzeo bih novu. Ako su aplikacije instalirne na SD card, a prilicno sam siguran da neke jesu, jel moze to da smi stvara probleme?
3) Kakko da proverim da li su aplikacije instalirane na SD card?

1) instaliras recimo aplikaciju ShootMe ako prodje i moze da se pokrene onda je rooted
2) sve sa jedne kartice prekopiras na drugu (recimo sa jedne na hard pa sa harda na drugu)
3) odes u settings, applications, manage applications, prebacis na tab on SD card i vidis koje su tu sve aplikacije nabrojane

Nemam opciju thanks da ti lupim, al hvala...
Nisu mi aplikacije toliki prbolem, al me zanima koji mi ROM preporucujete... I koji je najlaksi nacin za instaliranje istog? Gledao sam nesto po netu,al cisto da se raspitam i ovde...
Usput telefon je rootovan. To znaci da je garancija cao?

Poslednja izmena:
Ako ga takvog odneseš u servis onda ćao, ali prvobitni rom se lako vraća.
Imaš temu na xda o svim romovima za desire, pa tu izaberi šta ti se svidja. Ja trenutno koristim oxygen 2, to je gingerbread rom, ali ako hoćeš froyo, mislim da je miui najbolji.
Inače svi romovi se isto stavljaju.

---
Ttalk

@pitt pa ako ti je tel rootovan ,najtezi deo posla je iza tebe.Sto se Rom-ova tice,kao sto ti Tetsuo rekao,ides lepo na xda forum,nadjes svoj tel i imas lepu jednu temu po imenu Desire Index,to ti je biblioteka svih roma,rilova,ruu,itd...Pa ja volim sense ,tako da koristim rom sa DHD-a po imenu ReflexTSense.Samo trebas izabrati kakav apps support oces,A2SD,A2SD+,D2Ext,itd...ostalo ce lako doci.

Sent from my Desire.TSense

Hvala... Gledao sam, al posto sam nov u andorid svetu ( do skoro koristio iOS) deluje mi pomalo komplikovano. Tj nigde ne mogu da vidim slikovita resenja, a tetualno mi deluje komplikovano pravljenje GoldCarda, Flashovanje SD card-a. Kada budem promenio SD card, ne gubim root, jel tako?

Pa uopste nije nista komplikovano,mozda sad malo deluje ovako opsirno,al cim malo udjes u stos ,radices swe to zatworenih ociju.Ne ,formatiranjem kartice,stawljanja custom rom-ova itd ne gubis root.

Sent from my DesireTSense

Imam isti utisak, al ti je jasno da kad uzmes telefon da ti nije svejedno kad treba nesto na izgled tako pipkavo da radis... Necu to raditi dok ne uzmem brzu SD card, jer nema poente da sad stavim novi pa za dan da stavljam novi SD card... Savet ze neku karticu koju bih mogao da uzmem? Koju klasu i ako moze link? Verovatno sam jako dosadan, al sta cu

Pa najsigurnije ti je da uzmes 4gb min. class 4,ako nadjes class 6 jos bolje :) A za link tj gde...to ne znam,ja sam dobio uz tel 8gb pa nisam u toku gde/koliko/itd.

Imas sd class 6 8Gb u em.i-ju! Cena je oko 2000

Kada sam ja bio kod njih da kupim rekli su mi da imaju jednu u da je to njihov kolega rezervisao za sebe. Poludeo sam bio. A morao sam gps-om da ih nadjem, koliko su zabačeni.

---
Ttalk

Nazad
Vrh Dno