Šta je novo?

HTC Desire

E do ...... izgleda da je resetovanje postalo zarazno ovih dana.Josh i shlag na tortu dodje u najmanju ruku bezobrazno ponashanje servisa koji nepopravljen telefomn vrate nazat.Sad ochekujem da vrate telefon sa obaveshtenjem da kvar nije primecen,pa da ga ponovo shaljem kod njih.Ali prvo da sachekam 45 dana,a pre toga sam chekao 25 chini mi se.Dva i po meseca bez telefona,kako to lepo zvuchi.:-(

da kom provajderu, ako je preko provajdera uopste? I da li su ti obezbedili zamenski telefon i koji?

Jeste preko provajdera,Vip je u pitanju.Samo su oni imali Desire i Legend kad sam ja kupovao telefon u Aprilu.Kada sam prvi put odneo telefon na reklamaciju dali su mi zamenski blackberry 9500 koji mi je chisto njesra.Drugi put kada sam odneo telefon na reklamaciju(10 min. nakon shto sam ga uzeo iz Vip-a,posle struchne popravke u servisu)trazio sam neki android ako mogu da mi daju i dobio htc hero,koji radi svoj poso samo je sporiji od desirea mnoooogo.

Kakva su vam iskustva sa punjacima za auto? Da li odgovara onaj nokijin punjac za auto sto ima u telenoru da se uzme. Ne bih bas uzimao bilo sta.

Da li je neko uspeo da koristi google voice preko telefona (koristio sam preko kompa i super je stvarcica)? Nece da radi preko Desire-a.

Ako je taj nokijin punjac micro usb, onda bi trebalo da moze. To je standard.

Sto se tice Google voice-a, zar on uopste moze da se koristi van USA?

Sent from my HTC Desire using Tapatalk

Imam cudan problem sa Desireom. Uradio sam ono da mi se sve aplikacije instaliraju na SD karticu (posto memorije uzasno fali) i od tada imam problem. Cim se tel zakaci na punjac on unmount-uje karticu pa su mi sve aplikacije sa kartice nedostupne. U principu ovo mi je najveci problem jer navigaciju ne mogu da koristim kad mi je tel utaknut na punjenje u autu.
Jel se sretao neko sa ovakvim problemom?

Ako je taj nokijin punjac micro usb, onda bi trebalo da moze. To je standard.

Sto se tice Google voice-a, zar on uopste moze da se koristi van USA?

Preko kompa sam zvao USA nekoliko puta pa zelim da to moze i sa telefona kao skype.
Na google.com/voice pise da moze, ali nikako ne uspevam.

Vezano za punjac, imam onaj adapter sa malog i velikog ceka na mini usb (isporucuje nokia E52 u pakovanju), pa reko da uzem onaj nokijin auto punjac sa tankim prikljuckom i da nabacim na nastavak.

Poslednja izmena:
Imam cudan problem sa Desireom. Uradio sam ono da mi se sve aplikacije instaliraju na SD karticu (posto memorije uzasno fali) i od tada imam problem. Cim se tel zakaci na punjac on unmount-uje karticu pa su mi sve aplikacije sa kartice nedostupne. U principu ovo mi je najveci problem jer navigaciju ne mogu da koristim kad mi je tel utaknut na punjenje u autu.
Instalirao Winamp možda? U njemu ima opcija da se automatski kači kao usb drajv.

Edit: Ko ima malo vremena i hrabrosti, može da uradi s-off pa da promeni veličinu particija u telefonu. Budući da trošim aosp romove, napravio sam sistemsku particiju od 100, keš od 5, a ostatak je data particija od preko 300 megabajta. Zbogom a2sd ;)

Poslednja izmena:
Svaka cast. Instalirao sam ga bas tad, tako da je verovatno to, nikad ne bih to skontao, hvala.
Sad cu probam.

U Winampu idi u settings i otkaci enable auto mount.

Da da, to je, sredio sam, hvala.
Inace nemam reci koliko mislim da je to glupa opcija winampa pa jos po defaultu otkacena, ne znam sta su mislili.

Ja uopste nisam pomislio na to, pa sam se istripovao da je to do ROM-a koji sam flashovao :p Onda odradio wipe svega, instalirao novi rom .... i tako 2 3 puta i uvek isti rezultat.... dok nisam na kraju izgooglao :D
Neznanje je cudo :D

Zato sam ja lepo pitao, umesto da se zlopatim :) Zaista je neverovatno glupo.

Odlučih i ja da rootujem telefon (SLCD, Telenor). :D :banana:
Da li bi trebalo da pravim gold card?
Da li da koristim unrevoked i da pratim ovo uputstvo?
Deinstalirao sam htc sync, ali da li da deintaliram htc driver installer?

Pošto hoću i da editujem veličinu praticija, za s-off da koristim ovo?

Znam da sam dosadan. :D

Poslednja izmena:
Kakva su vam iskustva sa punjacima?
Cime punite telefone (naravno desire) u autu?
Gde bih mogao da nadjem neki kvalitetniji usb punjac za auto?

Poslednja izmena:
@Tetsuo
Prvo moraš da instaliraš driver za HTC Desire- sistemski driver, meni je pomoglo oko rootovanja delimična instalacija HTC sync-a (novi _HTC Wildfire_setup_3.0.5481) , kada krene zadnja stavka da se instalira prekine se , zatim se root-ovanje odradi preko unrevoked alata, i to je to što se tiče rootovanja :)
http://www.youtube.com/watch?v=lq0pkDiqv6o&feature=related
ovo moze da pomogne
btw sad sam na Leedroid rom-u i prilično je dobar, jer ima podršku za instalaciju fajlova na ext/sd particiju koju odradiš preko Rom managera (full verzija programa je potrebna)

Poslednja izmena:
Rootovao sam. Sve je uspesno proslo. Samo me je mrzelo da se zezam sa s-off, delovalo je komplikovano, a ja sam pospan.
Trenutno ne vidim ni jednu prednost rutovanja (procitao sam da app2sd ne moze na stock ROMu, Titanium backup nije hteo da mi deinstalira neke sistemske aplikacije, a I onda sam video da su na drugoj particiji, pa mi ne znaci ni da ih je obrisao).
Znaci da bih dobio memorije, moracu da stavim neki custom ROM sa ugradjenim app2sd. :-/ Sacekacu neki sa gingerbreadom. :-D Nece valjda dugo.

Koliko li je dobar onaj miui ROM? Fantasticno izgleda, ali vredi li ga stavljati?

Da li uopste imam potrebe da radim s-off onda?
--

razmišljam o kupovini htc desire, imam trenutno n95 8gb, zadovoljan sam, ali ipak symbianu je prošlo vreme...
našao sam ga za 400 € u Bg, to je najniža cena čini mi se.
e sad pitanja:
pošto na telefonu većinu vremena slušam muziku i znam da je htc sense ima prilično loš zvučnik (i to jedan) zanima me kvalitet zvuka na slušalicama koje dolaze uz njega..? eventualno ako je neko imao n95 pa da uporedi...
hvala ;)

Koliko li je dobar onaj miui ROM? Fantasticno izgleda, ali vredi li ga stavljati?

Ovaj MIUI rom je nesto najbolje sto moze da se stavi na Desire. Radi savrseno glatko, UI je prekopirani iPhone + ostale su cake sa Androida, spojedno najbolje iz oba sveta, baterija mi traje primetno duze (radio 5.11.05.27), u notification baru se nalaze precice za sve sto je potrebno, fancy poruke.....

Ne znam sta bi me nateralo posle mesec+ dana koriscenja ovog roma da se vratim na neki obican.

info: http://www.miui-au.com/

Ja sam sada isto na MIUI rom-u, verzija MIUI v.11.26 i mogu reci da super izgleda. Pre par dana sam uspeo da izvucem i 2 dana baterije uz normalno koriscenje.

Imam zamerku doduse, kod mene hoce malo neki put da laguje, a i tranzicije su malo sporije nego sto bi ja voleo (a nema podesavanje za iste)

Dialer je odlican, kao i kontakt app...

Meni je MIUI bezze, verovatno jer sam se zasitio tog iPhone look-a. Instalirao sam ga u dva navrata i ... nije mi se previse dojmio.

Po meni Oxygen uz AlphaRev S-OFF N1 Table, najbolja kombinacija. Mesta k'o u prici :p
Sve klizi, nema stucanja, radi sve kao podmazano :)

razmišljam o kupovini htc desire, imam trenutno n95 8gb, zadovoljan sam, ali ipak symbianu je prošlo vreme...
našao sam ga za 400 € u Bg, to je najniža cena čini mi se.
e sad pitanja:
pošto na telefonu većinu vremena slušam muziku i znam da je htc sense ima prilično loš zvučnik (i to jedan) zanima me kvalitet zvuka na slušalicama koje dolaze uz njega..? eventualno ako je neko imao n95 pa da uporedi...
hvala ;)

Stock player kao i vecina ostalih playera ima problem kad pusta odredjenu vrstu bitratea ( npr jedna od 15 pesama , ne znam koji su tacno standardi za to krchanje / pucketanje ali sve u svemu krajnje je neprijatno i neprofesionalno da ovako skup telefon ima takav problem )

Ali ispostavilo se da je to samo zbog lenjosti HTC programera kao i vecina drugih koji ne mogu da naprave normalan player namarketu ( a ima ih shitload)

PowerAMP je prvi koji je eliminisao krchanje i ima EQ koji zapravo RADI.

Sad jedino preko njega slusam muziku jer pruza najbolji zvuk koji se moze "isterati" iz telefona.

Kvalitet zvuka je poprilicno dobar , jedino je pitanje koje ces slusalice koristiti.

Meni je MIUI bezze, verovatno jer sam se zasitio tog iPhone look-a. Instalirao sam ga u dva navrata i ... nije mi se previse dojmio.

Po meni Oxygen uz AlphaRev S-OFF N1 Table, najbolja kombinacija. Mesta k'o u prici :p
Sve klizi, nema stucanja, radi sve kao podmazano :)

Ja koristim Launcher Pro uz MIUI, pa mi izgleda slicno/isto kao i drugi ROM-ovi, razlika se primeti u setting meniju.

Ono sto mi se svidja je look notification bar-a, kao i njegovi widgeti (ne moram da koristim neki drugi tipa switch pro), druga stvar je sto ima opciju pick-up-ringer-fade (kao na Sense-u) koja mi bas znaci (nema adekvatne app na marketu)

Trece je locksreen (kupio sam widget pro, ali ovaj MIUI je mnogo bolji),a tu su jos i dial-er i call meni koji su mi super...

Sada ste me zagrejali za miui. :) Definitivno moram da ga probam. Za vikend cu ga nabaciti.

Ja koristim Launcher Pro uz MIUI, pa mi izgleda slicno/isto kao i drugi ROM-ovi, razlika se primeti u setting meniju.

Ono sto mi se svidja je look notification bar-a, kao i njegovi widgeti (ne moram da koristim neki drugi tipa switch pro), druga stvar je sto ima opciju pick-up-ringer-fade (kao na Sense-u) koja mi bas znaci (nema adekvatne app na marketu)

Trece je locksreen (kupio sam widget pro, ali ovaj MIUI je mnogo bolji),a tu su jos i dial-er i call meni koji su mi super...

Hvala na odgovoru. Pored toga što ću 400€ dati za telefon + memorijsku (30€) stvarno mi se ne daje još i za slušalice. Kakve su uopšte htc slušalice u kombinaciji sa htc desire-om ?

Ja koristim tu kombinaciju. Poprilicno sam zadovoljan, potogovo sada jer u powermp3 postoji EQ. Druga stvar je stosu to ear buds, pa su neudobne, bar meni.

Nista posebno, ja ih jednom upotrebio i bacio u kutiju. A nisam posebno zahtevan po pitanju zvuka, pa ti proceni. :)

Daj nisu toliko loše. Ja sam pre njih koristio senn mx360, koje su bolje, ali ne toliko da moram da kupujem nove sluške za telefon.

Nazad
Vrh Dno