Šta je novo?

HTC Desire

U zavisnosti od roma može da se otključava na trackpad. A za zaključavanje postoje aplikacije.

Sad sam stavio 7.2 na desire i odjednom nemam signala (no service). Prosli nightly je radio bez problema. Jel ima neko resenje i da li je bezbedno da samo fleshnem poslednji nightly preko 7.2?!

MildWind based on Oxygen ili Cyanogen, koristio sam oba,najbolji i najbrzi romovi koje sam probao. Pogotovo based on Oxygen. Bolje su optimizovani od standardnih Cyanogen i Oxygen romova

Poslednja izmena:
Sad sam stavio 7.2 na desire i odjednom nemam signala (no service). Prosli nightly je radio bez problema. Jel ima neko resenje i da li je bezbedno da samo fleshnem poslednji nightly preko 7.2?!
I ja sam imao isti problem pre pola sata, vidim nikla je tema i tamo kod njih na forumu masa likova, tako da sam ja uzeo 7.1 i pregazio ponovo, sacekacu dok to ne ispeglaju

^^
Ja nikako nisam zadovoljan sa MW romom koji je baziran na CM.

Prvi put da nisam uspeo da flešujem cyanogen it 7.2.
Čak nisam uspeo ni iz nandroida da vratim bekap,nego sam flešovao 7.1 pa sa titaniumom vraćao,a i to uz nešto muke.
Kanda ću ostati tu 'di sam (7.1) :mad:

Ne znam kakve veze ima,ali promenio sam memorijsku karticu i uspeo da flešujem novi cyanogen.
Morao sam dosta toga ručno da podešavam jer titanium nije vratio kako treba,uglavnom sve radi odlično.
Ovo je do sad najbolji rom koji sam probao,sve radi glatko i telefon rado mnogo lepše.
A čini mi se i da baterija traje duže.

Samo da javim da kada sam nosio telefon u servis, vratio sam fabrički 2.2.2.
Međutim, RUU nikako nije hteo da zavrpi instalaciju, jer nije mogao da preparticioniše memoriju. Na kraju sam mu ja na error ekranu (koji prima fastboot komande) poslao default raspored particija.

Kada su mi vratili telefon iz servisa, primetio sam da je telefon i dalje s-off i da u bootloaderu piše alpharev. Čisto da znate da proverite da se ne zeznete. Meni je garancija uvažena, ali možda me je u...lo pa nisu videli.

PS: Ovo će, verovatno, biti moja poslednja poruka ovde, jer sam kupio GNexus.
Ako vam treba nešto, pišite u pm. :D

Poslednja izmena:
Stavio sam CynogenMod 7.02 rom ali u njemu nema GoolePlay. Kako mogu da ga instaliram, pokusao sam preko nete na telefonu ali nisam uspeo.

Drug je kupio htc desre, ver 2.3.7. Baseband version 32.56.00.32U_5.17.05.08. Kernel 2.6.38.4-defrost-bravo+trip@trip-pc#891. Build number gingervillain 3.3. ima instaliran caygenmod. Zanima me na koji nacin i koji rom da instaliram. Ako neko moze da mi da korak po korak upustvo. Hvala

Imam problem sa telefonom. Sinoc sam ga ugasio pre spavanja i jutros da ga upalim nikako ne moze da se podigne sistem stalno mi se vrti onaj CynogenMod logo kao kod prvog podizanja sistema, ne mogu cak ni u CWM da udjem.
Ima li neka fora da ga pokrenem?

Znači ne možeš da uđeš u Bootloader (Volume down + Power) ? Probaj sa Back+Power da uđeš u Fastboot,

Drugari, da ne čitam 100+ strana, ovaj teelfon sam ranije posedovao, prodao ga pre više godinu i po dana. Ranije sam koristio Oxygen ROM, promenio partition table tako da sam imao 350MB za aplikacije i sve je radilo ko sat. Jel ima nekog boljeg rešenja trenutno? Šta preporučujete od ROM-ova?

Pre neki dan dobih ovaj telefon i iznenadio sam se kako dobro radi (shame on you Optimus 3D:D).

Ubacio sam mu Runny ROM i odlican je. To je 2.3.7 sa Sense-om. Sto se tice aplikacija, napravis 1GB ext na memorijskoj i onda aktiviras a2sd preko terminala i radi super. :)

Inace, probah i Android 4.1 AOKP ROM i ono radi super, jedino sto ima sitnijih bagova zbog HW akceleracije.

Hvala.
Nije za mene, to je za druga kome sam prodao telefon. NIje njemu mnogo važno da je zadnji android, samo da radi stabilno i da ima malo više prostora za aplikacije. Znam da je najbrže radilo sa menjanjem partition table-a na 350 MB - http://alpharev.nl/

Mislim da bi bio zadovoljan Runny ROM-om sa eksternom particijom za aplikacije. Nema potrebe za reparticionisanjem. Na XDA ima uputstvo i za flash i za aktiviranje a2sd.

Ako hoćeš Sense probaj RevolutioN ako hoćeš AOSP (i da telefon leti) onda MildWild 4.3 baziran na Oxygenu koji inače trenutno koristim već skoro 4 mjeseca bez problema. Ja sa CM7R2 hbootom i ext3 particijom od 1GB imam 120 instaliranih aplikacija i još 40mb slobodnog prostora na internoj.

Instalirao sam MildWild. Da li tel moze da se natera da slika samo sa internom memorijom, posto mi trazi micro sd koju ja nemam :)?

ako hoćeš AOSP (i da telefon leti) onda MildWild 4.3 baziran na Oxygenu koji inače trenutno koristim već skoro 4 mjeseca bez problema. Ja sa CM7R2 hbootom i ext3 particijom od 1GB imam 120 instaliranih aplikacija i još 40mb slobodnog prostora na internoj.

Kako si instalirao CM72R hboot?

Rutovao sam telefon (i S-Off), instalirao MildWild CM-5.0 i pokušao da instaliram CM72R hboot prema uputstvima sa ove stranice:

http://alpharev.nl/

U linuxu sam kucao:

sudo fastboot flash hboot bravo_alphaspl-cm7r2.img

Ali dobijam poruku:

sending 'hboot' (512 KB)...
FAILED (command write failed (Bad file descriptor))
finished. total time: 0.000s

Na sreću, telefon radi i dalje, ali sa starim hbootom. MD5 suma fajla je u redu, to sam proverio.

Zna li neko možda u čemu je problem? Guglanjem nisam našao odgovor.

Ja sam ga flešovao preko fastboota ali sa Windowsa. Pokušaj da ga preimenuješ u PB99IMG.zip i staviš na memorijsku karticu i uđeš Bootloader. Trebalo bi da ga bootloader prepozna kao Update i da ga flešuje. Zanimljivo da meni nije uspio taj metod pa sam morao preko fastboot-a.

verov si prevideo da naglasis, da ne treba da preimenuje .img fajl u PB99IMG.zip, vec ako hoce tom metodom, treba da skine PB99IMG_cm7r2.zip, preimenuje ga u PB99IMG.zip i odradi dalje - ako ga hboot vidi uspece - meni je ovo uspelo jednom, a skoro sam se vracao na stock hboot i dobijao sam poruku 'wrong or no image' pa morao sam da radim flash iz fastboot-a i pomocu .img fajla ... covek tu gotovo izvesno ima problem posto nije naveo putanju do .img fajla, vec samo naziv fajla.

Inace, moja preporuka je da i ne ide na cm7r2 semu, vec da ostavi stock particije, i instalira npr Paranoid Androdid JB, i da prateci proceduru (tj instalacijom skripte) ima onoliko mesta za aplikacije kolika mu je ext4 particija :D .. samo da je kartica classs6 ili class10 i nema zime

Prilozi

• Screenshot_2012-11-03-13-19-33.png
    Screenshot_2012-11-03-13-19-33.png
    310.5 KB · Pregleda: 114
  • Screenshot_2012-11-03-13-19-53.png
    Screenshot_2012-11-03-13-19-53.png
    327.7 KB · Pregleda: 103
Poslednja izmena:
skoro sam se vracao na stock hboot i dobijao sam poruku 'wrong or no image' pa morao sam da radim flash iz fastboot-a i pomocu .img fajla ... covek tu gotovo izvesno ima problem posto nije naveo putanju do .img fajla, vec samo naziv fajla.
Prilično sam siguran da sam stavio (iz drugog puta) i relativnu putanju "../imefajla". Ne verujem da je do toga. A ne bih da probam opet, da ne prizivam đavola :-devil-:

Inace, moja preporuka je da i ne ide na cm7r2 semu, vec da ostavi stock particije, i instalira npr Paranoid Androdid JB, i da prateci proceduru (tj instalacijom skripte) ima onoliko mesta za aplikacije kolika mu je ext4 particija :D .. samo da je kartica classs6 ili class10 i nema zime
Ovo deluje veoma zanimljivo, tnx za info. Meni u principu nije stalo do nekog određenog ROM-a, samo da je stabilan i da se rešim ovog nesrećnog memorijskog limita za instalaciju programa.

Prelistao sam na brzinu temu o Paranoidu na:

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1912187

Vidim da i autor kaže da nije baš stabilan, pa će uskoro izbaciti novu verziju. Koju ti koristiš? Možda ću da sačekam novu, ne znam, još se nisam odlučio. Kartica je inače 8 GB class 10, bar tako piše na njoj :) Podeljena je na FAT32 particiju i jednu EXT4 od 1 GB na kraju.

Kako si ti podelio svoje particije, imaš li neku preporuku u slučaju da probam ParanoidAndroid?

Ja sam ga flešovao preko fastboota ali sa Windowsa. Pokušaj da ga preimenuješ u PB99IMG.zip i staviš na memorijsku karticu i uđeš Bootloader. Trebalo bi da ga bootloader prepozna kao Update i da ga flešuje. Zanimljivo da meni nije uspio taj metod pa sam morao preko fastboot-a.
Znao sam i za taj metod, ali sam negde pročitao da se ne preporučuje. Sve ovo prvi put radim, pa sam oprezan kao da hodam po jajima. :d

koristim otkako je izasla poslednju verziju PA, i nema nikakve nestabilnosti, problema sa baterijom ili ostalih koji ometaju normalan rad telefona, meni ne rade notification lights, i transparent statusbar .. samo prvo instaliraj 4ext recovery i uradi nandroid backup, najgore sto moze da ti se desi je da se zaglavi tel pri dizanju sistema, tada vadis bateriju, pa u recovery .. kartica mi je isto 8GB class 10, isto tako izdeljena

Nazad
Vrh Dno