Šta je novo?

HTC Desire

Poslednja izmena:
negde procitah dal u uputsvu da radio ima rds funkciju, ali ja to nisam nasao u defaul radio. jel ima neki bolji radio da se skine sa marketa a da nije online radio. tj treba mi preporuka za obican i za online radio.

Da li je neko probao Official Froyo HTC Sense ROM, i ako moze utisci u kratkim crtama?
Hvala
ja sam odradio Painless Root

http://www.unrevoked.com/#desire

[HOWTO] Root Your HTC Desire in One Click!

WARNING! Follow these instructions VERY CAREFULLY to avoid any problems.

Big thanks to the UnrEVOked team for uncovering the new one-click root method!

Downloads
The windows file from unrevoked.com/recovery

Step 1 - Installing a Custom Recovery Image Using UnrEVOked
Run the UnrEVOked file.
Install the HBOOT driver (take a look at the guide in the folder you just extracted UnrEVOked to)
Uninstall HTC Sync (leave HTC Driver Installer)
Reboot your PC
Take your Desire and go to Settings > Connect to PC > Default connection type > Disk drive > Remove check from Ask me
Connect your Desire to your PC
Start the reflash.exe in Admin mode
Wait (it should take about 1-2 minutes)
Then, your Desire should be in recovery mode!

Step 2 – Installing a Custom ROM
Download a ROM from XDA or MoDaCo (We reccommend Paul’s MCR r4 with Sense from MoDaCo)
Transfer it to the root of your SD Card (i.e. Not in any folders)
Turn off your phone & turn it back on again holding POWER + VOL DOWN then use vol up/down to scroll down to ‘Recovery‘ and power to select.
When you see the recovery screen, use the trackball to scroll to ‘Nandroid‘ and press the trackball to select. Then select ’Backup‘ (You can also use ‘Restore’ to restore)
Once that has done, go to ‘Flash zip from SD Card‘ and select the ROM you downloaded.
When it’s finished, select ‘Reboot‘ and your phone will reboot into your new rooted custom ROM!
sad jos samo da odradim flash, nesto se premisljam da li da jos sacekam, jer je ovo radio koji se pojavio u Hong Kongu i nije jos sve ubaceno u njega, pa se mora jos ceprkati. citam iskustva drugih koliko vidim 98% je to to ima nekih sitnih bugova (koji su mi najveci razlog zasto se jos uvek razmisljam)

Hvala na odgovoru illidan, ali to ipak nije ono sto mene zanima. Imam na desire-u DeFroST i sada razmisljam dal' se isplati wipe-ovati sve i instalirati navedeni ROM ? Nemam volje da isprobavam gomilu romova, na ovom sam nekih mesec dana.Znaci drzao sam ga i dok kamera nije funkcionisala, i dok sam imao echo na koji su piz**eli svi sagovornici (mada meni licno uopste nije smetalo :D :D ) Koliko vidim dobio bih 720p u odnosu na sadashnjih 480 i sense (koji mi se i ne svidja)
Fleshnuti ili ne pitanje je sad :wall::wall:

u ovom nema ni echo jer je radio noviji
ako ti nije cimanje, ti odradi wipe pa stavi ovaj

Pa ni DeFroST vise nema eho, imale su verzije ispod 2.0.Inace s' verzijom 2.0 sam apdejtovao radio na 32.41.00.32u_5.08.00.04 i radi bez ikakvih problema.Ali samo pomisao na sinhronizovanje kontakata i aplikacija(zapravo ponovo skidanje) sa appbrainom me izludjuje.btw 800 mega na ext particiji mi je zauzeto "preko potrebnim" aplikacijama :D
pozz

ondak nis' ne diraj :D

Isprobao sam sve sa modaco i xda foruma al na kraju se uvek vratim DeFrostu (+UVOC kernel + blackbar) koji mi najbolje lezi u svakom pogledu. Echo i white noise vise nema od verzije 2.0 zbog novog radio roma a i baterija sa svakom verzijom sve duze traje. U kombinaciji sa SetCPU programom gde drzim 245-614MHz i sve radi bez problema nema zapinjanja i slicno, sem za pustanje mkv filmica kad odvrnem CPU na max, pa i malo preko toga :)

Definitivno ne diram nista (lenjost je karakterna osobina koja se najbrze i najlakse razvija :D :D ). DeFroSTa od full funkcionalnog 2.2 roma deli 720 camcorder i fm-radio. Kao sto rekoh 720p mi ne treba, ali bih voleo da ga imam a fm-radio mi ne treba uopste. Pretpostavljam da ce sledeca verzija doneti i 720p . I ja koristim UVOC kernel i blackbar s" gomilom nekih profila u SetCPU. U svakom slucaju preporuka za DeFroST
Hvala i pozz

Poslednja izmena:
Kod mene radi ROM 2.06 i sve radi kako treba. Nema zastajkivanja, zaglavljivanja, šuma, eha i sličnog tripovanja. Radi 720p, doduše ne spektakularno, a tome sigurno doprinosi i moja kilava kartica. Radi wifi hot spot, flash, radio, sve je brzo i glatko. Baterija, rekao bih, traje duže, mada nisam sprovodio neke precizne testove. Od jutros, za osam sati surfanja preko vajerlesa na svakih par minuta, nekoliko poziva i poruka i ostalo drndanje telefona, padoh na 70%.

Eto, pa ako vas interesuje još nešto - pitajte.

Edit: Mislim na Froyo+Sense test ROM 2.06 ili Official Froyo HTC Sense ROM, kako ga već nazvaše ;)

Poslednja izmena:
Kad ce neko takmichenje u OCu ? :)

Posto kazu da je ovaj fon okrenut internetu zanima me ima li smisla uzimati ga a da to nije preko paketa ( znaci samim tim nemam net i one mb, ili gb , sta god vec ) ??
Mada generalno gledano svi noviji bolji telefoni vuku net i sta onda znaci da svi kupujuemo preko operatera i imamo tako net odn. suprotno da nemamo net i kupujemo telefone pre deset godina

Posto kazu da je ovaj fon okrenut internetu zanima me ima li smisla uzimati ga a da to nije preko paketa ( znaci samim tim nemam net i one mb, ili gb , sta god vec ) ??
Mada generalno gledano svi noviji bolji telefoni vuku net i sta onda znaci da svi kupujuemo preko operatera i imamo tako net odn. suprotno da nemamo net i kupujemo telefone pre deset godina

ne moras da uzimas telefon preko paketa, moses da uplatis posebno neku internet dopunu koja je dosta skuplja, a mozes telefon da koristis i uopste bez intreneta, ne salje poruke i razgovore internetom. ako neko u zgradi ima wifi mozes da kraduckas pomalo:d.
sad se operateri trude da net ide uz neki paket.

Mislim dobro ima WiFi pa onda i to nesto znaci ali gde uhvati , znaci kad sam kuci ne moze da mi update recimo vremensku prognozu ili nesto drugo osim uz varijantu da mi skida kredit...na kraju se sve svede da si maltene prinudjen na pakete i onda nemas neki izbor osim toga, a meni to ne odgovara da se obavezujem.Mada opet i sta ce mi non stop net kada imam komp pa mi bude logicno da mi je dovoljno i ovo sto uhvatim putem Wifi-ja :)

Jel postoji neka fora da se dodaju RSS feedovi sa npr RTS ili B92 na Desire RSS reader obzirom da sam probao da unesem određeni link sa B92 ali kaže da je incorrect URL ili tako nešto

@ Goxy - ja sam bez problema dodao B92 RSS feed. (b92.net/sport).

@Njujork14 - mislim da nema potrebe toliko da se bojis oko kolicine podataka koju ce ti skinuti za update tih widget-a (prvenstveno vremenske prognoze). Za update vremenske prognoze skinuce ti 1-2kb, sto je presmesno. A kako bi i to kontrolisao, lako mozes da podesis da interval za update bude 2-3 puta dnevno.
Evo ti moj primer, ja sam uz paket kod MTS-a uzeo dodatnih 50MB mesecno. U startu sam mislio da ce mi to biti malo, ali ispostavilo se da uz silni wifi koji moze da se nadje (doduse i kuci imam wireless) evo do danas (20.07.) sam potrosio celih 19MB. Ako hoces jos dodatno da smanjis potrosnju, instaliras operu mini i potrosnju racunas u KB, umesto u MB.

Zašto mi se na Desire pored ikonice za jačinu sihnala ne pojavljuje ikonica 3G. U pitanju je VIP

koja ikonica ti se pojavljuje? ako si van Bga vip nema pokrivenost onda

u settings > wireless & networks > mobile network je otkaceno i pise connected?
i sta si izabrao u mobile networks > network mode?
wcdma only
gsm only
gsm/wcdma auto

kad je mobile network uključeno pojavljuje se E pored jačine signala. Koliko sam upućen do je Edge. U network mode mi je izabran gsm/wcdma auto

Poslednja izmena:
probaj wcdma only, naravno moras biti u podrucuju pokrivenom 3G signalom, ali kontam da to vec znas

Poslednja izmena:
probaj wcdma only, naravno moras biti u podrucuju pokrivenom 3G signalom, ali kontam da to vec znas

Kad stavim wcdma only, aj što nemam 3G nego mi signal padne na 1 crticu, Kakvo vi podešavanje držite (ako ste na VIP-u)

pa padne na 1 crtu jer je tolika snaga 3G signala, ako stavis automatic onda ce on tamo gde je 3G jak sam prebaciti na njega, ako je slab (ta tvoja 1 crtica) prebaciti na EDGE

ja drzim GSM only jer mi nije potrebna brzina na mobile netu, a baterija mnogo duze traje (kada ti je slab signal telefon pojacava antenu kako bi odrzao isti kvalitet razgovora i time dodatno trosi baeriju)

zna li neko u kojoj Telenorovoj filijali ima da se kupi Desire? u Knezu ga nema...
da li su oni uopste imali ovaj telefon ili tek treba da ga dobiju?
hvala i pozdrav.

Nazad
Vrh Dno