Šta je novo?

HTC Desire za jedan dinar, molim objasnjenje

JasnaG

Slavan
Učlanjen(a)
10.09.2006
Poena
304
Zdravo svima.
Pre neki dan sam imala prilike da se malo poigram sa HTC desire telefonom i moram priznati da mi se jako dopalo to sto sam videla. Naravno, primila sam se kao malo dete pa sam krenula u potragu na Telenorovom sajtu medjutim meni tamo nista nije jasno. Neke silne rate, razne cene, desetine hiljada dinara, neki silni paketi i sve drugo mi pravi totalno zbrku u glavi i nista mi nije jasno.
Ja bih zamolila da mi neko objasni "for dummies" korak po korak, kako se uzima u Telenoru telefon i koliko on u stvari kosta, koliko se mesecno placa i na kraju, isplati li se uopste uzimati na ovaj nacin ili ne?
Znate kako, plavusa "pa ono"...jasno vam je :d

Desire S (ne vidim da imaju obicni) ti je 1din samo u paketu Prenesi i surfuj 3000, koji kosta 4.490 din mesecno. Ugovorna obaveza je 2 godine. Ti sama izracunaj da li ti se isplati. U principu, zavisi od potrosnje.

Zdravo.
Stari Desire više nije u ponudi Telenora, sada imaju Desire S model.
Što se tiče sistema plaćanja: na sajtu su navedeni tarifni paketi (prva kolona), zatim cena telefona ako se potpisuje ugovor na 2 godine, zatim na 1 godinu. Posle toga ide plaćanje u ratama 6/12 koje važi uz potpisivanje ugovorne obaveze na 2 godine. Iznos rate je cena telefona kada se potpisuje ugovor na 2 godine, podeljena sa brojem rata.

Na primeru Desire S modela: Ako se telefon uzima uz npr. Prenesi i Surfuj 500 paket uz ugovor na 2 godine plaća se 35.160 din.(jednokratno) + iznos mesečne pretplate za taj paket što je 990 din. Uz manju ugovornu obavezu telefon je skuplji. U slučaju da se uzima na rate: 6/12 meseci se plaća pretplata 990 din. + iznos rate 5860/2930 din. Po isplati svih rata, nastavlja se sa plaćanjem samo mesečne pretplate za paket i to u vremenskom periodu od 1,5 godinu, jer su rate moguće samo uz 2-godišnji ugovor.

Da li se isplati zavisi od načina korišćenja. Ovaj tip telefona bez paketa koji sadrži internet nema smisla.

vvOOR.png

i dalje ne kapiram kako ljudi ne kapiraju da to APSOLUTNO NIJE DINAR...
(osim ako i obicno ne koristis taj paket prenesi i surfuj 3000, koji je uzasno skup mesecno...)

Prvo i osnovno pitanje koje sebi treba da postaviš je 'koliko sam spremna da trošim mesečno na razgovore/poruke (naredna 24 meseca)?' odnosno 'koliko mi minuta/poruka mesečno treba?'. Nakon toga, pronađeš tarifni paket koji sadrži toliku količinu minuta/poruka koja tebi treba (ili košta onoliko koliko si najviše spremna da plaćaš), pa na kraju pogledaš koliko u tom tarifnom paketu košta izabrani telefon.

To treba naglasiti. Bitno je uzeti telefon uz paket koji odgovara potrebama, a ne uzeti neki "za dva broja veći", pa posle imati problema sa mesečnim pretplatama i neiskoriščenim sadržajem (bacanjem istog). Tada obično kreću priče kako provajderi deru itd. Znači prvo sagledati svoje potrebe i pronaći paket, pa onda videti koji telefon se može kupiti uz taj paket. Ako ne odgovara, bolje je uzeti i polovan preko oglasa, nego se "zakopati" 2 godine sa paketom koji nije odgovarajući.

Edit: reče i nvukelic isto :)

Prvo i osnovno pitanje koje sebi treba da postaviš je 'koliko sam spremna da trošim mesečno na razgovore/poruke (naredna 24 meseca)?' odnosno 'koliko mi minuta/poruka mesečno treba?'

Bravo ... +1 i od mene

Bitno je uzeti telefon uz paket koji odgovara potrebama, a ne uzeti neki "za dva broja veći", pa posle imati problema sa mesečnim pretplatama i neiskoriščenim sadržajem (bacanjem istog).

Takodje, +1

Tada obično kreću priče kako provajderi deru itd.
Kako su lopovi, kako lažu, kako ovo-ono, a niko ne čita sitna slova ... Ljudi valjda veruju u vile, pa očekuju nešto što košta 700 evra da dobiju za 1 dinar uz 300 dinara mesečno dopune ...

Bravo ... +1 i od mene

Takodje, +1

Kako su lopovi, kako lažu, kako ovo-ono, a niko ne čita sitna slova ... Ljudi valjda veruju u vile, pa očekuju nešto što košta 700 evra da dobiju za 1 dinar uz 300 dinara mesečno dopune ...
Gospodine, hvala bogu pa imam IQ veci od tostera.
Hvala svima na objasnjenjima.

Gospodine, hvala bogu pa imam IQ veci od tostera.

I hvala Bogu na tome, inače ne bi ste bili ovde .....

Ali znam MNOGO slučajeva gde je situacija baš ovakva kakvu sam opisao, gde ljudi PRETPLATU koju i inače plaćaš zovu RATOM za telefon, posebno za neki jeftiniji koji dobiju za 1 dinar, pa u računu nema stvarne rate ili cene telefona, nego samo pretplate.

E, onda možeš i na trepavicama da dubiš, i ne moš mu objasniti razliku.

Ajd oni koji su bili na postpaidu, pa su već nešto i plaćali, pa im i objasniš, ali oni koji prelaze sa prepiada na postpaid, samo zbog fona, za njih je to RATA, i tu nema druge ... :) :) :)

Prvo i osnovno pitanje koje sebi treba da postaviš je 'koliko sam spremna da trošim mesečno na razgovore/poruke (naredna 24 meseca)?' odnosno 'koliko mi minuta/poruka mesečno treba?'. Nakon toga, pronađeš tarifni paket koji sadrži toliku količinu minuta/poruka koja tebi treba (ili košta onoliko koliko si najviše spremna da plaćaš), pa na kraju pogledaš koliko u tom tarifnom paketu košta izabrani telefon.

Ovo moze u " Sticky " +1

Mezzanov i tvoj post, dupe i oko :).
I hvala Bogu na tome, inače ne bi ste bili ovde .....

Ali znam MNOGO slučajeva gde je situacija baš ovakva kakvu sam opisao, gde ljudi PRETPLATU koju i inače plaćaš zovu RATOM za telefon, posebno za neki jeftiniji koji dobiju za 1 dinar, pa u računu nema stvarne rate ili cene telefona, nego samo pretplate.

E, onda možeš i na trepavicama da dubiš, i ne moš mu objasniti razliku.

Ajd oni koji su bili na postpaidu, pa su već nešto i plaćali, pa im i objasniš, ali oni koji prelaze sa prepiada na postpaid, samo zbog fona, za njih je to RATA, i tu nema druge ... :) :) :)

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk

Sauriann, nisam te razumeo. Šta si hteo da kažeš?

Nazad
Vrh Dno