Šta je novo?

HTC Desire vs SamsungGalaxy S I

Pittsburgh

Slavan
Učlanjen(a)
01.07.2010
Poena
350
Trenutno imam HTC Desire i zadovoljan sam svim, sem time kako mu radi ionako mali broj igrica koje imam na njemu a inace su jako nezahtevne. Zanima me da li je u tome Galaxy S bolji i koliko? Ono sto me takodje zanima je da li Samsung Galaxy S podzava Widhget Locker, Custom Launchere koje podrzava i Desire i da li mogu da namestim da mi sam izgled svega bude isti kao kod Desire ( i kad koristim Sense ROM, ne oristim Sense nego custom Launchere tako mi da mi sam HTC sense nije bitan). Znam da i Galaxy ima drugacije ikonice, pa me zanima da li makar na front screenovima mogu da stavljam custom ikonice ( tipa od Lauchera PRO-a)? I trajanje baterije, da li Galaxy drza dan uz malo jace koriscenje? I naravno widgeti? Znam da oba koriste Andorid i pretpostavljam da nema nikakve razlike, al pitam za svaki slucaj.
Takodje me zanima i sta bi vi uradili posto je razlika kod doplate mizerna ili ne posotji.

Poslednja izmena:
I ja imam desire i često sam razmišljao da zamenim za galaxy s, ali uvek odustanem.
Sgs je bolji u svemu, negde za malo, negde za malo više.
Baterija, ekran, kamera, video, kvalitet zvuka, više memorije, brži čip...
Jedina stvar gde je desire bolji su materijali od kojeg je telefon napravljen.

Ps: Koliko god super amoled bio dobar, meni prezasicene boje smetaju.

Edit: sve što podržava desire, podržava i sgs, jer to je jedan "isti" android. Nema tu izmišljanja. Naravno, touch wiz se razlikuje od sensea, ali nije toliko strašno.

Ttalk.

Poslednja izmena:
One mogu vrlo lako da se srede da ne budu "prezasicene".

Vidiš, to za boje nisam ni znao. Ne pratim sgs scenu.

Ttalk.

Tek sad videh da Galaxy nema blic? Da li je moguce da su takav kiks napravili? Jel to znaci da su u slike MNOGO losije nego Desire u mracnijim uslovima?

Nema blic. Slike će u svakom slučaju biti loše, tako da nema svrhe slikati sa jadnim led blicem. Bar za mene.

Jedino što kod SGS ne možeš da koristiš blic kao baterijsku lampu ...

Kupite onu lampicu što se kači na privezak i rešili ste stvar.

Jel ima neko da mi da konacni savet? Koja je prednost HTC sensa kad koristim launchere, a ne sense u odnosu na touchwiz? Jel angrybirds, npr. uvek radi smooth na Sgs, jer meni na desure nekad jednostavno sve ne leti, a ne zelim to na svom tel.

Sent from my HTC Desire using Tapatalk

Bas sam veceras (kao i vazda)pivo i srecu delio sa drugom koji ima desire....on stalno menja taj sense i ne valja mu,tj ne odgovara 100%...sad je stavio stock android (kao u nexusu ili lg 2x)i prvi put je happy...jos dok sam ranije u oktobru imao galaksiju, stalno je rame uz rame poredio i vidno je bio odusevljen.koliko mu je sve lepse izgledalo i klizelo na galaxys...
prema tome, moj savet bi bio da zamenis SAMO AKO ne moras da doplacujes ili eventualno neku minimalu.. to je to, nema sta vise da pitas,igrice,aplikacije cak one i za iphone4 klize kao po svili...
laku noc,pijanosaurus

ja sam bio zamenio desire za gs jos pre više od pola god...baš iz tog razloga, nije sve klizilo. a i sense mi se smučio. kao sto ćale reče, menjaj samo ako možeš da pređeš uz neki minimalac.

Stvar ukusa je u pitanju, meni SenseUI toliko odgovara, da bih se jako teško odvažio da promenim telefon sa HTC na neki drugi brend, bez obzira da li je Android u pitanju. Kada vidim one hiljade postova u temi gde svi krpe po SGS, ja se više poplašim nego što bi me to motivisalo da uzmem Samsung. Okej je ako neko ima stvarno puno slobodnog vremena da može da ga rasipa, kao što sam uostalom i ja nekada imao, pa dušu vadio onom nesrećnom Magicu. HTC nudi jedno sasvim korektno rešenje pravo "iz kutije". Naravno da je uvek najbolje rešenje koje sasvim prilagodite sebi, ali za to je nekad potrebno mnogo energije i vremena, a vrlo često ljudi nisu ni u stanju da se izbore sa svim tim. Neki toliko zeznu stvar da telefon pretvore u pritiskač za papir.

Nisam siguran da postoji odgovor na ovo pitanje, oba telefona su odlična.

Kada vidim one hiljade postova u temi gde svi krpe po SGS, ja se više poplašim nego što bi me to motivisalo da uzmem Samsung.

Ma ne mora ništa da se dira i telefon i out-of-the-box radi odlično za bilo kog prosečnog korisnika. Da ima iritantnih bugova ima, ali oni koji mi najviše smetaju su u samom Androidu i ima ih u svakom telefonu sa ovim sistemom.

Ovde, na XDA i sličnom forumima se malo preteruje i postoji težnja da se strpa u telefon nešto što se razlikuje od "fabričkog rešenja" koje često uopšte nije ni tako loše. Evo jedan banalan primer, svi kao blesavi ubacuju "overscroll glow" efekat, iako je objektivno bounce efekat sasvim OK, meni čak i mnogo lepši. Imam osećaj da je Samsung stavio u stock ROM overscroll glow, da bi onda svi ubacivali bounce efekat. To je već pitanje za psihoanalizu zašto postoji ta težnja.

Poslednja izmena:
^^^^ Mali off: meni toliko ne smeta overscroll glow koliko mi uzasno smeta sto vecina trpa TW4 i SGS2 apps u romove za SGS.

Drug ima Desire... Dok nisam postao vlasnik SGS-a lozio sam se na Desire i da sam ga kupio zayebo bi se... Posto svakodnevno koristim SGS kad uzmem u ruke Desire razocaram se po vise stavki: tezina,isprane boje na display-u u odnosu na SGS i velicina ekrana... te 3 stvari mi uvek zapadnu... Jedino sto mi se svidja kod Desire-a je odziv aplikacija (predpostavljam zato sto nema RFS kao SGS) ...izbog widgeta i ostalih stvari izlaze momentalno...- sto je za prosecnog korisnika veliki plus... Ali i to se zna ispeglati i srediti u SGS-u tako da sa moje tacke gledista ne vidim osim mozda postojanje led blica ni jedan razlog za dvoumljenje izmedju SGS-a i Desire-a ... ako imas dobru racunicu bez razmisljanja idi na SGS.

Их сад си у две теме напљувао телефон као да је крш! Подршка на XDA је добра,тако да то што неће бити званични update није толики хендикеп:D

jedino bi bilo dobro da HTC da u javnost source, radio, kernel ne moraju to da sklapaju u official ROM.
cini mi se da ce moj sledeci telefon biti Nexus (S)

Их сад си у две теме напљувао телефон као да је крш! Подршка на XDA је добра,тако да то што неће бити званични update није толики хендикеп:D

Naravno da cu da pljujem , nemam nameru da hvalim kompaniju koja je odlucila da pokaze srednji prst ljudima jer su kupili njihov proizvod

Nije kao da su ti ukinuli garanciju. Godinama htc druguje sa zajednicom i moderima.

Nije kao da su ti ukinuli garanciju. Godinama htc druguje sa zajednicom i moderima.

Pa da bih mogao da koristim gingerbread , koji je ukinut cisto jer im se moze , moracu da ga rootujem a to jelte odnosi garanciju :(

Rootovanje ne odnosi garanciju ni u kom smislu, prestanite to da pričate više. Sve što je rootovano može veoma lako biti i unrootovano = garanacija još uvek važi.

Nazad
Vrh Dno