Šta je novo?

HTC Desire vs i9000 Galaxy vs Xperia X10

ja imam HD2, hteo sam da ga menjam za Desire, odustao zbog ekrana i lošije izrade, ukratko

Grdno gresis. Bas.
Da si rekao zbog losije baterije, pa i hajde, ali ovo dvoje? Au..

Desire NEMA losiji ekran. Ima samo manji. Ekran je dosta zivlji, realniji, puniji boja (nekad i prepun). Oba su uzasno vidljiva na suncu.
Oba reaguju dobro, mrtva trka ali je na 3Gsu bolji touch.

Kvalitet izradnje Desira je prema mom iskustvu bolji od HD2. Prilikom istog koriscenja, ekran na HD2 se pokazao kao otproniji, jre su se na HD2 pojavile sitne ogrebotinice od nemam pojma cega. Takodje, medalna ledja se relativno lako grebuckaju. Ostalo je na visokom nivou.
Gumena ledja na Desiru su kao novo.

Ono sto je na oba telefona, a pogotovu na Desire uzas jeste baterija. Mada to je i ocekivajuci za ovakav hardware.

I da se na kraju razumemo Ne pricam napamet, vec iz licnog iskustva jer imam i Desire i HD2 (koji planiram da prodam), dok mi u fioci stoji nekoliko zakljucanih 3Gs-ova.

ako ti je bitna baterija Karbo matori, zaboravi Desire, baterija mu je plafon 1 dan

Ti ja dam matori! :smack:

Videt cu da ako budem mogao, testiram obadva tel. uporedo na licu mjesta. Pa da onda donesem zakljucak?!
Diamond kec me sluzi super, samo je vrijeme za "upgrade".

Poslednja izmena:
pa možda je to najbolje rešenje :)

Ja sam sve nesto kontao Hajli da si ti uzeo Desire skoro?!!!
Znaci ipak si na kraju ostao sa HD2.

hteo sam, ali mi se nije svideo ekran, kao ni izrada. A o bateriji da ne pričam, katastrofalna je.

Stavim na HD2 i Desire Exchange nalog sa enablovanim push e-mailom. Oba nakačim na isti WiFi AP i uključim im animirane wallpapere, čisto da se još nešto dešava. Kod oba baterija na 100%, i ostavim ih tako oko 10 ujutru. Celog dana na oba stižu mailovi (30-40 komada), još na HD2 otkucam desetak sms-ova i pričam 15ak minuta (jer je moja SIM kartica u njemu, Desire je bio na nekoj VIP prepaid random). 8 sati posle, 18h, vreme da se krene kući. HD2 baterija na nekih 70%, Desire ispod 25%

Jeste Android bolji sistem, al da punim telefon baš svaki dan, to me opako smara.

Poslednja izmena:
Ne znam koliko si dugo korisitio Desire, ali vremenom mu baterija traje duže. Ne znam koliko traje na HD2, ali meni baterija izvuče 2 dana na Desire-u. Internet mi je non-stop uključen, pričam u proseku 45 minuta dnevno, brigthness je na maximumu, držim live wallpaper... Mada je u početku baterija držala jedva jedna dan.

imao sam Desire i koristio ga šest dana, primetio sam da se dešava da posle nekoliko punjenja ona traje duže, ali kad se poredi sa HD2, mnogo je lošije. Ja vikendom ne koristim push e-mail, i malo pričam, i često mi HD2 izdrži ceo vikend i još dobar deo ponedeljka.

Ma čim tako kratko traje, a ne pipaš ga, znači da ne odlazi u sleep mod. To se sve rešava.
Baterija mora da traje bar jedan dan uz solidno jahanje.

On odlazi u sleep, jer gasi ekran, i posle mu jedino power dugme pomaže da se povrati :)

To što gasi ekran nije isto što i sleep mod. Ima solidan broj žalbi na bagove sa kalendarom i flickr akauntom koji telefon stalno drže "budnim". Koga ne mrzi da čita, više ovde.

Ma to se zna sa Desire telefonom da ima slabu bateriju, na svim testovima telefona mu to navode kao glavnu manu...

Iskljucio sam live wallpaper i baterija mi traje znacajno duze (nisam merio ali preko 50% sigurno).

Pedeset posto?! Samo zbog live wallpaper-a? Pa sta si ti drzao za wallpaper, Google Earth sa realtime GPS pozicioniranjem? :D

kad smo vec kod Xperia X10 - da li neko zna da li ovo cudo moze da se upgraduje na 2.1 ili 2.2 sa 1.6??

i kakav im je ono blesavi postupak za upgrade? drzis BACK dugme turas USB kabl i dalje drzis BACK dugme i tako do sutra i nista se ne desava?

inace ortak se za**** pa kupio X10... :crash:

kad smo vec kod Xperia X10 - da li neko zna da li ovo cudo moze da se upgraduje na 2.1 ili 2.2 sa 1.6??

i kakav im je ono blesavi postupak za upgrade? drzis BACK dugme turas USB kabl i dalje drzis BACK dugme i tako do sutra i nista se ne desava?

Upgrade zvanično izlazi novembra i biće 2.1 prema najavama: http://blogs.sonyericsson.com/products/2010/05/05/sony-ericsson-xperia%E2%84%A2-x10-to-get-uxp-upgrade-in-q4-2010/.

To je fora sa svim SE telefonima tako se ulazi u mod za instaliranje firmvera.

Ma radi bre to odlicno, ko zna koliko sam SE-ova - sto svojih, sto tudjih - flesnuo tom procedurom...

Istina, nekad bas ne skonta najbolje, pa, sto kazes, izgleda kao da se nista ne desava... ali vec u iducem pokusaju sve radi kako treba ;)

ok, 10x na odgovorima, cekacu da se pojavi 2.1...

A sta je sa 2.2, ne kapiram sto njega ne stave odmah?

Nazad
Vrh Dno