Šta je novo?

HTC Desire vs i9000 Galaxy vs Xperia X10

vrhunski

Cenjen
Učlanjen(a)
04.07.2009
Poena
169
Ova tri telefona su vrlo slicna.

- HTC incredible i
- HTC EVO
nisu za nase trziste iz vise razloga.

Zanima me sta mislite koji od ova tri telefona je najbolje uzeti.

HTC Desire imaju u ponudi i Telenor i VIP.
Xperia X10 ima u VIP-u.
i9000 Galaxy nema jos uvek nigde (ali valjda ce doci za 30tak dana).

mislim da bi definitivno trebao da preskocis xperiu

Xperiu nisam imao prilike da vidim, ali mi je nekako u tom izboru najtanja.
HTC Desire sam imao par dana, i naspram mog HD2, mogu da kažem da je jedina prednost Android OS (u odnosu na WinMo 6.5). Izrada je lošija nego na HD2, kao i ekran (iako je AMOLED) novija tehnologija, a baterija je katastrofa.

Tako da, ja čekam I9000 Galaxy, pa ću onda da razmislim o menjanju HD2

pa ne verujem u kvalitet izrade, jer je to Samsung, ali ekran je čak i na slikama i klipovima neuporedivo bolji, a Android je sigurno bolji sistem od WinMo 6.5, koji je davno zastareo. WinMo 7 mi se nešto preterano ne sviđa, plus dok on stigne, ko zna da li će biti dovoljne baze softvera

Tako je :)

HD2 ima stvarno vrh hardver, ali sve to pada u vodu sa WinMobile. Tako da ja bih u svakom slucaju, od ta tri, preporucio Desire.

'Bem li ga meni taj WinMo 6.5.5 zakljucno sa svim instaliranim programima + sa HTC Sense radi sasvim OK tako da stvarno ne znam sta je to toliko revolucionarno sto njemu fali a da to Android nudi.
Sigurno je da Android ima mnogo vise aplikacija nego WinMo ali realno gledano koje su to aplikacije koje ce stvarno, ali stvarno, zatrebati da ih Android ima a WinMo nema?

'Bem li ga meni taj WinMo 6.5.5 zakljucno sa svim instaliranim programima + sa HTC Sense radi sasvim OK tako da stvarno ne znam sta je to toliko revolucionarno sto njemu fali a da to Android nudi.
Sigurno je da Android ima mnogo vise aplikacija nego WinMo ali realno gledano koje su to aplikacije koje ce stvarno, ali stvarno, zatrebati da ih Android ima a WinMo nema?

Po meni, zasad nijedna korisna. Što se tiče pitanja na početku teme, ako baš hoćes Android OS sačekaj i9000, a ako ti je svejedno, nijedan od predloženih već HD2 ili iPhone 3GS.

radi Sense ok, al zna da zabaguje, onaj lag koji se javi na 3-4 dana prilikom poziva (da ne okrene telefon već stoji zakucan 10-15 sec), pa onda sporo bootovanje ako imaš dodatih 2-3 mail naloga sa velikim brojem mailova (preko 2k), dalje nema podrške za 2 Exchange naloga (koju Android ima), loša aplikacija za SMS (bilo HTC Messages, bilo WinMo difoltna i sl). Generalno nisu to neke velike mane, i preko njih može da se pređe, i telefon jeste dobar, ali da mu ne fali ništa, sa tim se ne bih zložio

@vrhunski: Ne slušaj Apple fanboyeve i iPhone zaobiđi

pa kad pogledam ko ga ima na ovom forumu (driver, kovacm) dovoljno mi je da ga nikad ne kupim :) Ko npr pamti drajverove faze (mustek digitalni fotoaparati, Sony Ericsson T610 telefon i sl) zna da se čovek zalepi za jedan proizvod i samo o njemu priča :)

A kad sa druge strane pogledamo ko po Beogradu nosi iPhone, takođe je jasno :D

Pa dobro, znam da ima puno fanboyeva, naravno, sad ne znam stvarno kakvi su driver i kovacm ovako, ali ima nas koji koristimo i Android (recimo) pored iPhonea i možemo realno da sagledamo prednosti i mane i jednog i drugog sistema bez neke prevelike subjektivnosti, sem naravno u nekim specifičnim stvarima koje zavise od korisnika do korisnika. :)

A što se tiče ovog drugog pasusa, i ja se gadim toga, al' ***, gledam ko vozi Ferari po Srbiji, nije mi svejedno, ali bih i ja voleo da ga vozim. :d

pa kad pogledam ko ga ima na ovom forumu (driver, kovacm) dovoljno mi je da ga nikad ne kupim :) Ko npr pamti drajverove faze (mustek digitalni fotoaparati, Sony Ericsson T610 telefon i sl) zna da se čovek zalepi za jedan proizvod i samo o njemu priča :)

A kad sa druge strane pogledamo ko po Beogradu nosi iPhone, takođe je jasno :D

Da si rekao da je iPhone los pa ok. Ali ako ces tako da cenis neki proizvod onda stvarno moze da se kaze da si neobjektivan 100%. Pogotovo sto je iPhone u pitanju., jer je najjednostavniji telefon sa najjacim OS-em i najboljim User Interface-om.

najjednostavniji jeste, kao što je i Mac OS X verovatno OS koji je najlakši za korišćenje. Al da ima najbolji UI, tu se nikako ne mogu složiti, imaš više "desktopa" sa po četiri ikone u redu, a na dnu imaš najčešće korišćene ikone, ne znam šta je tu toliko inovativno i "wow"

i sem toga, istrollovali ste čoveku topic sa prokletim iPhone-om, on je pitao koji između 3 Android telefona, i brže bolje se neko našao da kaže "kupi 3GS"

jao zar u svakoj temi morate da komentarisete o iphone ili bolje da kazem isranj* dosadili su mi ti fanboys:S:

'ajde pogledaj ko je prvi spomenuo apple fanboyeve, pa smo se oglasili mi koji imamo iPhone... Tužno je što ljudi napadaju nas koji koristimo iPhone kao da mi trujemo u svakoj temi, a u stvari u svakoj temi ljudi koji nemaju/mrze Apple/iPhone kreću prvi da prozivaju i da pljuju.

LOL, a zashto su onda sve iPad teme zatvorene ? :)

Ja imam hd2.nedavno sam probao htc desire,los ekran iako amoled,ekran je dobar ako niste vidjeli ekran od hd2.X10 je bolje izrade od dessirea,ali ekran nije bog zna sto.Taj samsung nisam jos vidio.

i nisi ni mogao, jer ga nema još u prodaji

Ja imam hd2.nedavno sam probao htc desire,los ekran iako amoled,ekran je dobar ako niste vidjeli ekran od hd2.X10 je bolje izrade od dessirea,ali ekran nije bog zna sto.Taj samsung nisam jos vidio.

Ne zbunjuj čoveka sa ovakvim komentarima.

ne zbunjuje, u pravu je. Iako je AMOLED, Desire i Nexus ekrani pate od subpixelinga, koji po meni ozbiljno narušava kvalitet

ne zbunjuje, u pravu je. Iako je AMOLED, Desire i Nexus ekrani pate od subpixelinga, koji po meni ozbiljno narušava kvalitet

Nije u pravu, jer je napisao da Desire ima loš ekran (u poređenju sa HD2 ili ne, nije bitno), što je besmislica neviđena. Ako se ne varam, na bench tesu je pisalo (kao i na skoro svim review-ovima) da ima jedan od najboljih ekrana uopšte. Meni lično kada HD2 stoji pored Desire-a, ima lošiji prikaz na ekranu, sa čim su se složili i hiljade ljudi na netu koji su takođe imali prilike da ih vide jedan pored drugog.
A i koliko ti (ne ti, nego bilo ko) možeš da uočavaš da li je sub pixeilng ili ne, je verovatno veoma diskutabilno.
I čovek se razmišlja koji mobilni da uzme, tako da sumnjam da će mu pomoći to što ekran Desire-a pati od subpixeling-a. U ostalom tako nešto može da ode u neki VIP šop, i proveri sam koji ekran mu više odgovara.

ja imam HD2, hteo sam da ga menjam za Desire, odustao zbog ekrana i lošije izrade, ukratko

Meni je bitnija velicina ekrana, naspram kvaliteta slike ;)

Ne znam kako vama, ali meni je HD2 previse sirok, jako lose "lezi" u ruci. Mislim da je max. za udoban rad nekih 3,5-3,7" (+ naravno par mm sa strana). Takodje, mislim da ce i ovaj Samsung biti malo nezgodan (mada ce sigurno imati bolji display od gore-navedenih).

Desire, i9000 i HD2 su isti po dužini, oko 120mm. Širina je sledeća, 60 za desire, 64 za Samsung i 67 za HD2. Meni HD2 ok leži u ruci, mada se slažem da imaš osećaj ponekad kao da će da sklizne.

Ja se lomim izmedju HD2 i Desire?!
Najbitnije mi je da mu baterija traje sto duze (barem 2 dana).

Trenutno imam HTC Diamond (kec) sa 3000mah Mugen baterijom. Jeste da je cigla (bukvalno cigla), al zato ladno izvlacim 2 dana sa jednim punjenjem, i to ga bas rasturim. Dnevno imam oko 10-tak poziva plus jedan poziv mi je minimum sat-sat i po (a vrlo cesto bude i po 2 sata u cugu). 10-15sms poruka plus WiFi weather updates i po malo cimanje sa Operom Mini 5 na netu.

ako ti je bitna baterija Karbo matori, zaboravi Desire, baterija mu je plafon 1 dan

Vrh Dno