Šta je novo?

HTC Cha Cha

djurkash

Slavan
Učlanjen(a)
23.09.2009
Poena
465
Ne mogu da verujem da medju toliko mladjih clanova zaludjenih face-om, niko nije napravio temu o ovoj spravici, posto se pojavila i kod nas u VIP-u:

4d2ec837-a7d2-8692.jpg

GENERAL 2G Network GSM 850 / 900 / 1800 / 1900
3G Network HSDPA 900 / 2100
Announced 2011, February
Status Available. Released 2011, June
SIZE Dimensions 114.4 x 64.6 x 10.7 mm
Weight 120 g
DISPLAY Type TFT touchscreen, 256K colors
Size 480 x 320 pixels, 2.6 inches
- QWERTY keyboard
- Gorilla Glass display
- Accelerometer sensor for UI auto-rotate
- Proximity sensor for auto turn-off
SOUND Alert types Vibration, MP3, WAV ringtones
Loudspeaker Yes
3.5mm jack Yes
MEMORY Phonebook Practically unlimited entries and fields, Photocall
Call records Practically unlimited
Internal 512 MB ROM, 512 MB RAM
Card slot microSD, up to 32GB, buy memory
DATA GPRS Yes
EDGE Yes
3G HSDPA, 7.2 Mbps; HSUPA, 384 Kbps
WLAN Wi-Fi 802.11 b/g/n, Wi-Fi hotspot
Bluetooth Yes, v3.0 with A2DP
Infrared port No
USB Yes, microUSB v2.0
CAMERA Primary 5 MP, 2592 x 1944 pixels, autofocus, LED flash
Features Geo-tagging, face detection
Video Yes
Secondary Yes, VGA
FEATURES OS Android OS, v2.3 (Gingerbread)
CPU 800 MHz processor
Messaging SMS(threaded view), MMS, Email, Push Email, IM
Browser HTML
Radio No
Games Yes
Colors Black, Silver
GPS Yes, with A-GPS support
Java Yes, via Java MIDP emulator
- Facebook dedicated key
- SNS integration
- Digital compass
- Google Search, Maps, Gmail
- YouTube, Google Talk, Picasa integration
- MP3/AAC+/WAV/WMA player
- MP4/H.264 player
- Organizer
- Document viewer
- Voice memo
- Predictive text input
BATTERY Standard battery, Li-Ion 1250 mAh
Stand-by Up to 430 h (2G) / Up to 660 h (3G)
Talk time Up to 7 h 30 min (2G) / Up to 7 h (3G)

Elem, face ne podnosim, ali ovaj fon planiram da uzmem da mi bude drugi fon za pozive i sms-ove, a na symbian nisam uspeo da se ponovo naviknem, tako da ce nokia e5 na dobos...

Cini mi se da je Vip malo preterao sa cenama, ali sta je tu je...

Bilo je priče o telefonu. Meni se svideo još prilikom najave, ali voleo bih da ga probam pre nego što kažem to je to i kupim ga.
Čini mi se da je tastatura mogla da bude malo manja, a ekran bar malo veći.

Nadam se da će neko naći način da promeni namenu F tasteru, jer sigurno ima ljudi kojima se sviđa koncept, a ne koriste facebook.

ChaCha je od danas dostupan i uz Telenor pakete.

Ja sam bio danas da ga vidim u Telenoru i mogu reći da mi se baš sviđa. Nisam FB fan, korsitim ga retko, ali mi ni ne smeta to dugme. Što se ostalog tiče, stoji da je ekran mogao biti malo veći, ali nije strašno, a prisustvo hardverske tastature u kombinaciji sa Androidom mi je baš ekstra. Po funkcijama je isti kao HTC Wildfire S, jedino što nema radio, ali ima prednju kameru/video poziv. Izrada mu je kvalitetna, lepo leži u ruci, tastatura taman tolika da i mi sa ćevapima u vidu prstiju :) možemo bez problema da kucamo po njoj.

Sve u svemu, jedan neobičan, a dobar entry level android, možda i više od toga.

ne znam, gledam ovaj telefon i moj e71, nikad ga ne bi menjao za ovaj cha cha, pogotovo ako sluzi kao drugi telefon...

ja sam gotovo 99% resio da ga uzmem kao drugi fon...ali ga jos nisam drzao u ruci, pa cemo videti posle toga...

Ja ruzniji HTC u zivotu video nisam :D

Lepo i kvalitetno izgleda uzivo,lep osecaj u ruci,qwerty mekan,udoban.(onaj F dugmic bas nekako strci :crash: )

umesto malo da su sacekali pa umesto fb, da stave precicu za google+ :)

Verujem da će to moći da se zameni u nekom romu. Po mogućstvu aosp. :D

Haha, posle samo izguliš facebook nalepnicu i lupiš preko toga G+ i voila, eto ti google+ telefon :d

Mnogo je bre ružan telefon :S:, ne znam koliko je funkcionalan, ali je krndelj opasan...

Postao je trend, u poslednje vreme, da telefoni kod kojih je veliki ekran dominantnan, isti bude sa samo 262.144 boja? Pa čak i neki mnogo jeftiniji telefoni imaju 24-bit ekran.

Koji to telefon ima 18bit ekran a da spada u visu klasu?

Bez želje da ulazim u dalju diskusiju, HTC ChaCha u Beogradu košta 300€. To nije mala suma za telefon koji ima 18bitni ekran.

P.S. Nokia 6120 Classic ima ekran od 24bita.

Ja ruznije ekrane od nokijinih nisam video, plus minus 1 stepen ugao gledanja.

Hteo sam i ja nešto slično da napišem, samo ne baš toliko oštro.
Nije toliko bitna količina boja, koliko kvalitet ekrana i matrica koja se stavlja.

Ttalking desire.

Slažem se da je kvalitet ekrana, kontrast i ostale stvari bitan, ali ne može telefon da košta 300€ a da ima 18bit-ni ekran. Odnosno može, ali ga nikada neću kupiti.

Mada dobro, vidi se da je ovaj HTC igračka u odnosu na neke od njihovih ozbiljnijih modela.

Bez želje da ulazim u dalju diskusiju, HTC ChaCha u Beogradu košta 300€. To nije mala suma za telefon koji ima 18bitni ekran.

P.S. Nokia 6120 Classic ima ekran od 24bita.

To sto ima 18bit ekran ne znaci da ima losiji prikaz od te Nokije :) Na kraju krajeva to je jako mali ekran, ne znam sta bi znacajno dobio povecanjem spektra?

Koristim ovaj telefon neke 2 nedelje i mogu vam reci da sam u potpunosti zadovoljan. Pre toga sam 2 godine koristio Nokiu E71 što će reći da sam navučen na qwerty. Tastatura je mnogo kvalitetnija nego kod pomenute Nokie, razmak izmedju tastera je dosta veci što smanjuje broj gresaka kad brzo kucate. Zakrivljeni dizajn telefona nekome se svidi nekome ne, meni je skroz ok. Čini mi se da zbog toga telefon još bolje leži u ruci. Veličina ekrana ne predstavlja mi problem, rezolucija i uglovi gledanja su odlični, čak i pri jakom dnevnom svetlu. Na android neću trošiti reči, sve radi izuzetno brzo i bez bagova. Doduše nisam stigao da instaliram nešto puno aplikacija ali i one koje dolaze već instalirane sa telefonom su sasvim dovoljne za prosečnog korisnika.
BTW nemojte instalirati Angry Birds, bateriju cete izprazniti za pola dana, zapostavicete posao i porodicu :)

Kako ti ChaCha deluje u odnosu na E71 kada gledaš samo kvalitet izrade?

Jesi telefon uzeo kod nekog operatera ili sim free?
Jesi probao da kucaš ČĆŽŠĐ? Jel može odmah da se kuca ili moraš da instaliraš neku dodatnju tastaturu?

Uzeo sam ga u Telenoru uz prenesi paket, mislim da im je ponuda korektna. Kasnije sam shvatio da sam mozda trebao da ga uzmem uz paket prenesi i surfuj jer je u toj varijanti internet besplatan koliko god ga koristili (mada se brzina smanjuje posle potrosenih xyz MB zavisnosti od paketa), ali nije strasno posto wi-fi imam i kod kuce i na poslu.
U odnosu na E71 ako gledamo kvalitet izrade telefon deluje malo lošije moram priznati. Nisam siguran da bi preziveo neke ozbiljnije padove. E71 mi je ispadao milion puta i na stranu na kojoj je displey i nikad nista, samo su ćoškovi žestoko izgrebani. Doduše ovo je subjektivan osećaj, samo mi deluje tako, videćemo kako će se pokazati u praksi :) Ja lično mrzim da koristim bilo kakve futrole ali za ovaj telefon toplo preporučujem da se nabavi neka zaštita pogotovo jer je bele boje.
Nisam probao da kucam ŠĐĆŽČ ali eto dok nisi postavio pitanje nisam ni primetio da mi to nedostaje. Pretpostavljam da i to može da se namesti. Probacu. Kontakti koje sam prebacio iz starog telefona a koji u sebi imaju takve znakove u imeniku su uredno upisani sa ŠĐČĆŽ.

Predpostavljam da će se ČĆŽŠĐ kucati dužim klikom na CCZSD, ali ne znam da li ima opcija na preinstaliranoj tastaturi (da se podesi) ili mora nešto oddatno da se instalira.

Iznenadice me ako bude bolje reseno nego na Z, tj duzim pritiskom pa odaberes na ekranu. Uzasno... Kao sto vidis, ja sam taj problem resio tako sto iz tapatalk sa telefona ne kucam nasa slova. ;)

Da su bar niže stavili ekstra slova nego pri sredini blize gornjem delu ekrana. Uzas.

I meni je izgledao manje robustan od e71 dok sam ga držao u prodavnici. Tastatura mi se čini bolja. Dadoše mi u Telenor radnji jedan iz kutije da ga stavim u džep testa radi (onaj na kablu ne može tako da se testira) i zbog onog prevoja mi je mnogo nezgodniji za nošenje u džepu (što intezivno radim kad su letnji meseci).

Kako stoje stvari, čekam ipak E6. Ima ga za MTS u Alfa Kopiji, ali ga ostale mreže nema u ponudi.

^^ Zadržiš c, pa selektuješ č ili ć na ekranu?! *****i.
Da li je bar pop up na ekranu dovoljno krupan, da ga ne nišaniš?

Ja sam do sada 3 puta pokušao u Telenoru da pogledam ChaCha, ali uvek pred kraj radnog vremena i uvek je bio isključen. U ruci ne deluje vrhunski, ali ne deluje ni loše.

Pre neko veče sam konačno naišao na ChaCha da je uključen i može da se proba.
Bez obzira na plastiku, deluje prilično čvrsto u ruci, ali je bio vezan za onu bazu, pa nisam mogao da vidim kakav je osećaj u ruci, zbog zakrivljenog kućišta.

Tastatura je stvarno odlična. Čini mi se da bih sa E72 bez problema prešao na nju. Naše karaktere je najlakše kucati bez dodirivanja ekrana, dakle zadržai C, pop-up prikaže 3 karaktera koji se mogu izabrati, kursorskim strelicama doći na željeni karakter i stisnuti enter. Na popup-u nije moguće pomerati se u levo, samo u desno, ali to usporava samo kod ć i č.

Najveća mana telefona je veličina ekrana. Stavili su ogroman crni ram oko ekrana, a ekran je toliko mali da sa 480x320 ikonice deluju previše sitno. Ne znam kako je u radu i koliko je nepraktično za čitanje teksta, jer ta dijagonala je za 320x240 :(

Pozdrav, jedno pitanje posto drugar planira da pazari Cha-Cha u MTS-u, pa da li je dovoljan taj jedan GB interneta za njegove potrebe update-ova sto radi na dnevnom nivou. I kakva su vam iskustva sa baterijom koliko drzi, neko normalno koristenje.

1GB je više nego dovoljno, osim za gledanje YouTube-a.

Nazad
Vrh Dno