Šta je novo?

HTC 8S - HTC 8S

ja sam mislio da prevarim aplikaciju podešavanjem regiona, za odgovarajuću zemlju, u podešavanjima telefona ali neće, i daljde izbacuje istu grešku. Baš bih voleo da može da se namesti.

Ne moze tako, taj MCC kod se cita iz SIMa.
Koliko sam ja procitao trebalo bi samo jedan put da je prevaris. Znaci ubacis karticu operatera iz zemlje koja je podrzana, uradis hard reset telefona, instaliras here drive da bi ucitao tu karticu i posle bi trebalo da mozes da vratis nasu karticu i da radi do sledeceg reseta.
Ja cu probati ovih dana kad stignem sa svajcarskom karticom pa cu javiti kako je proslo

Probao sam mada bez uspeha. Nisam radio hard reset telefona nego samo reinstall Here aplikacije. Aplikacija ucita novi mmc code za svajcarsku (228) ali mi svejedno ne da da udjem. POsle obrisem aplikaciju, vratim nasu karticu i ucita mi nas kod (220) tako da izgleda da ne mora reset posto ucitava novi kod svakako. Ali opet mi nije jasno s obzirom da pise da je Svajcarska podrzana zemlja, ja sam koristio njihovu Orange karticu

In which countries can I use HERE Drive on non-Nokia Windows Phones?

Currently HERE Drive navigation is available in the countries below for non-Nokia Windows Phones. The supported regions are based on the MCC code (Mobile Country Code) of the SIM card. The table below shows the supported countries, the corresponding MCC codes and the regions available for each country code.

You can check your supported regions in HERE Drive by selecting Settings > Navigation license.
Country MCC Supported regions Canada, ST Pierre & Miquelon 302 (CAN) 308 (SPM) Canada Germany 262 (DEU) Germany, Austria, Switzerland, Liechtenstein France, Monaco 208 (FRA) 212 (MCO) France, Monaco Italy, Vatican, San Marino 222 (ITA) 225 (VAT) 292 (SMR) Italy, Vatican, San Marino, Malta Spain, Gibraltar 214 (ESP) 266 (GIB) Spain, Gibraltar, Portugal, Andorra UK, Jersey, Guernsey, Isle of man 234, 235 (UK 1-2) UK, Jersey, Guernsey, Isle of man, Ireland Mexiko 334 (MEX) Mexiko USA, Puerto Rico,US Virgin Island, Guam 310, 311, 312, 313, 314, 315, 316 (US 1-7) 330 (PRI) 332 (VIR) 535 (GUA) USA, US virgin islands, Puerto Rico

a možda on to preko gps-a proverava lokaciju, zemlju, u kojoj se nalazi. Mada, to bi značilo da Švajcarac ne može da koristi navigaciju kada dođe u Srbiju. . . ne znam, nije mi jasno

Ne razumem sta ti nije jasno? Nema veze gps sa ovim sto ti ja pricam, niti regionalne postavke niti market gde je kupljena aplikacija, ni fizicka lokacija gde se nalazis, bitan je samo MCC kod iz SIM kartice.

Aplikacija cita kod pri prvom pokretanju, kod je upisan u SIM kartici (za Srbiju 220)
Potrebno je samo prvi put da detektuje pravu zemlju, a ono sto sam saznao u medjuvremenu je da definitivno mora hard reset telefona da bi se novi kod ucitao.

Ostaje sad samo da nadjemo neku karticu iz liste podrzanih zemalja i probamo da li radi, ako uspes jednom da pokrenes posle vratis srpsku karticu i to je to

Poslednja izmena:
4gb memorije je premalo za WP, steta posto je telefon ovako OK

Vrh Dno