Šta je novo?

HT i sigurnost...

castor

Čuven
Učlanjen(a)
09.01.2002
Poena
705
Prije nekih skoro godinu ipo dana, tačnije 14.05.2005. godine, na Bench-u ja bila vijest kako je jedan kanadski programer otkrio problem vezan za sigurnost podataka zbog dijeljenja podataka u kešu između procesa koji se "nalaze" u različitiom procesorskim nitima.

Nešto kasnije je Intel-ov zvaničnik izjavio kako su svjesni problema i da će zakrpa biti izdana u sklopu zakrpa za operativni sistem (Windows/Linux).

E pa, ima li neko neku ideju da li je ta zakrpa izašla? Jerbo, ja instaliram samo SP-ove, a live update mi je disable-ovan po default-u. :D

I da li neko možda zna da li se pojavio neki trojanac/spyware/šta-li-već koji koristi taj propust, da ga tako nazovem?

Pozdrav.

Ma samo se ti opusti u vezi toga i nemoj mnogo da lupas glavu ! Tesko ce to tebe dokaciti ! :)

Nije poenta da li će me dokačiti ili neće, bitno mi je da znam da li postoji izdana zakrpa ili ne.

castor je napisao(la):
Prije nekih skoro godinu ipo dana, tačnije 14.05.2005. godine, na Bench-u ja bila vijest kako je jedan kanadski programer otkrio problem vezan za sigurnost podataka zbog dijeljenja podataka u kešu između procesa koji se "nalaze" u različitiom procesorskim nitima.

Ovo sto si ti napisao je nesto kao default hakiranjne. Prvo sto deca hakeri nauce jeste da ceprkaju po page-ovima(nitima, procesima whatever) koji se kopiraju na hard...

Nazad
Vrh Dno