Šta je novo?

HP scanjet 3970 i bledo skeniranje

rdragan79

Čuven
Učlanjen(a)
07.01.2005
Poena
620
Imam problem sa skenerom HP ScanJet 3970, jos ima garancije nekih 6 meseci

kada mi skener duze radi ili stoji u stand-by modu (posle prvog skeniranja), slike
postaju jako svetle kao da sam u photoshopu pojacao levelse ili brightness.
Problem resavam tako sto izvucem trafo koji je na UPS-u (Mustek office 650)
na sat vremena i posle sve radi jedno vreme.
Nema pravila kada slike pocnu da blede nekad odmah posle 5 min, a nekad posle 5-6 dana.

Da li se neko susretao sa problemom i zna li sta moze biti
ili da ga nosim tamo gde sam kupio na zamenu?

A kad ga nakacish direktno na struju kako se onda ponasha ?

Probaj savet kolege "to3a"-a, ali izgleda da jeftini modeli HP skenera vise ne vrede da se kupuju. Od kako sam presao na Epson skenere ja sam prezadovoljan i zaboravio sam na sve probleme koje sam imao sa HP-ovim. U daljoj buducnosti to i tebi savetujem. Dakle, Epson, Canon ili nesto slicno.

3970 nije los skener (btw, ima posebnu lampu za transparence), spadao je u relativno visu klasu, pre godinu dana je bez pdv-a kostao preko 100e, a i tada je bilo skenera od 40ak evra.
Imam taj skener kuci i nikada nisam imao ovakav problem, mozda zato sto mi je direktno ukljucen u struju.

Ovaj mozda jeste za garanciju, al` ce to tesko da se dokaze dobavljacima - oni ce to da stave kod sebe i najverovatnije ce kod njih raditi normalno.

Da li se isto desava ako ne cekas sat vremena nego ga odma iskljucis\ukljucis - to bi onda znacilo da mu (iz nekog razloga) smeta standby jer ga ovako ponovo inicijalizujes.
A verujem i da skener nije bas sprava za koja ultimativno mora da se drzi na upsu, pa vidi dal` ce mu eventualno pomoci ako ide direktno u steker

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno