Šta je novo?

HP puca pri instalaciji drajvera za GPU

nerven

Cenjen
Učlanjen(a)
19.11.2013
Poena
195
Situacija je sledeća:

Problem #1

Na svaki pokušaj instalacije drajvera za grafičku, u sred instalacije komp se restartuje, bez obzira na verziju drajvera.
Probao sam da dignem generic Windows drajvere za APU, i to funkcioniše, a bilo koji pokušaj dizanja drajvera za diskretnu vodi do pomenutog.
u pitanju je A8-4500M sa HD7640G I HD8750M.

Problem #2
Nakon rastavljanja laptopa i čišćenja, touchpad je prestao da radi iz nepoznatog razloga (radio je pre rastavljanja), i sam touchpad i konektori nisu pipani tokom čišćenja.

Zahvaljujem.

re

1. Skini drajvere sa Hp-ovog sajta i traži stranicu za tvoj model laptopa. Odatle povuci drajvere.

2. Moraćeš ponovo da otvoriš lap i proveriš da li si lepo vratio konektor tačpeda u slot. Verovatno se izvukao ili je na pola ubačen.

1. Skini drajvere sa Hp-ovog sajta i traži stranicu za tvoj model laptopa. Odatle povuci drajvere.

2. Moraćeš ponovo da otvoriš lap i proveriš da li si lepo vratio konektor tačpeda u slot. Verovatno se izvukao ili je na pola ubačen.

Odrađeno.
Probao sve žive i nežive drajvere, i kroz Win update, čak i iz 2015. Ista stvar.
Otvorio laptop, tri puta proverio, zatvorio. Kad sam video da ne radi, opet otvorio, proverio i zatvorio. Isto.

Probao sam sa auto detect-om, skinuo poslednje koje nudi, ne radi.
Ne radi ni sa prethodnim, ni sa onima sa HPovog sajta, ni sa nekim iz 2015, ni sa onima koje Win svuče kroz "search automatically for updated driver software", ni sa onim koji Win svuče kroz update.
Drajveri brisani sa DDUom.

Je li se i situacija sa drajverima pojavila nakon rastavljanja laptopa i čišćenja?
Ako jeste...

To i jeste diskutabilno. Kako čovek kaže, laptop se restartovao nekoliko puta u toku rada, on je mislio da je problem do pregrevanja i do kulera.
Kuler je zamenjen, temperature su iste, s tim što ja nisam imao dovoljno vremena da ga ozbiljnije testiram (neki prime, ili sl.), pa da vidim temperature onda.
Krenuh da dignem drajvere posle sveže instalacije, i stigoh ovde...

pa lepo kazi koji je servis da ga ljudi izbegavaju.NEPO bi trebalo da je zvanican HP-ov servis,bili su dobri kad sam ja imao posla sa njima...na kraju krajeva ako te ne mrzi da ukucavas SKU i serijski dizi regularan HP-ov support ticket,ozbiljna su firma,pa ako ja gresim znace oni vec di da ga nosis.

pa lepo kazi koji je servis da ga ljudi izbegavaju.NEPO bi trebalo da je zvanican HP-ov servis,bili su dobri kad sam ja imao posla sa njima...na kraju krajeva ako te ne mrzi da ukucavas SKU i serijski dizi regularan HP-ov support ticket,ozbiljna su firma,pa ako ja gresim znace oni vec di da ga nosis.

Ne znam da ti kažem, sem da je u Vrbasu.

Koji OS je u pitanju?

Imas jos pokusaj compatibility mode win7/8 I ako to ne pomogne...
Morace najverovatnije reflow.

Nazad
Vrh Dno