Šta je novo?

HP ProoBook 4530s problem

• Začetnik teme Začetnik teme Vegeta
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Promeni rezoluciju na kojoj računar pokreće igru, stavi 1366x768.

imam i ja isti problem... konkretno kod Test Drive UNlimited 2... kad stavim punu rezoluciju onda igra koci i nije to to..
imal ovde "spasa"?

Da li ste instalirali ATI drivere sa HP-ovog sajta? Takodje, pre nego sto poktenete igru promenite rucno graficku sa Intel HD na Ati 6490.
Ja takvih problema nisam imao, pretpostavljam da vam driveri nisu dobri (samo oni sa hp sajta funkcionisu) ili vam se igre poktecu na intelu.

a kako da promenim na ati hd6490 i da ona stoji stalno... nista mi ne treba ova integrisana..

Ne kapiram zasto bi hteo da ti stalno radi 6490? Intel je sasvim dovoljan za sve osim za igre. Ako ti 6490 bude stalno aktivna, lap ce se vise grejati, bice bucniji jer ce vent morati vise da radi, baterija ce krace trajati... Nisu u AMD- u blesavi sto pokusavaju da kopiraju Nvidijinu Optimus tehnologiju.

Prvo i osnovno je da treba da se instalira custom drajver sa HP-ovog sajta (ili neki modovani, mada ovo nije bas preporucljivo.) koji omogucava switchable graphics funkcionalnost na tom laptopu.

laptop koristim kao desktop racunar...
drugo u domu sam i ne mogu da instaliram drajvere sa hp sajta... ne znam sto, ali nece da pokrene download...

Idi kod nekog druga i skini drivere sa HP-ovog sajta, pa ih instaliraj. 6490 ti nece raditi dok to ne odradis. Tada ces dobiti Catalist Control Centar u kome ces moci rucno da menjas grafiku, ili da za svaku aplikaciju definises koju grafiku da koristi, Intel ili AMD.
Inace, bez obzira kako i za sta korists lap, glupo je da ti diskretna grafa bude stalno aktivna ako vec ne mora, iz razloga koje sam ti vec naveo.

Nema tu nikakve veze drajver!
WC3 je igra od pre isusa i napravljena je samo za 4:3 rezolucije, zato je max sto ti nudi ta rezolucija koju si pomenuo..
moraces da aktiviras prstice i google i da trazis sledece " WC3 wide screen patch/setup" i da promenis u registriju neke parametre..
naime neces dobiti native rezoluciju vec ce ti najvecu mogu mogucu samo razvuci preko celog ekrana da te bi imao te crne ivice. - znaci nema veze sa drajverima

markozutic,
u pravu si, kod vegete je verovatno to problem, nikad nisam igrao navedenu igru pa mi to nije ni palo na pamet. Isto se desava i sa igrom Return to Castle Wolfenstein (ako je neko vise uopste igra, ja je i dalje pokrenem po nekad 🙂.
Medjutim, kod nemanje_992 su problem definitivno driveri, i problem sigurno nece resiti dok ne instalira drivere sa HP sajta.

nisam ni citao za nemanju, a sad vidim da njegov problem nema veze sa ovim gore 😀

igrao sam WC3 i desetine starih igara iz doba 2000tih i za vecinu je potrebno uraditi taj resolution patch, NFS underground 1 i 2, WC3 itd...

nemanji bih preporucio da smanji detalje ili da podesi da igra koristi diskretnu graficku karticu ukoliko je ima(u drajverima)..

A sad malo ja 🙂 Generalno sam pisao o problemima vezanim za neke igre sa laptopovima koji imaju Nvidia Optimus i ATI switchable graphics funkcionalnost, a odgovor je bio upucen Nemanji. U vecini slucajeva laptopovi sa takvim tehnologijama rade dobro kad se koriste drajveri sa sajtova njihovih vendora, mada postoje igre koje zezaju sa tim novim tehnologijama bez obzira da su drajveri dobri ili ne. Tako je svaki put kada se nova tehnologija uvede a softver ne moze odmah da je isprati 🙂

ne uspevam da resim problem sa grafickom.. doenloadovao sam one drajvere instaliram ih ali i dalje ne mogu da koristim 6490 grafu.. kad idem na properties pa device manager i tamo disablujem integrisanu, odma se smanj rezolucija... kad hocu da je povecam to je nemoguce jer stoji na 1024*768 i veca rez od toga ne moZe...
ono sto sam primetio je da pistoji neka greska pri extractu fajla? ispise acces denied, ali posle instalacija protekne super...

markozutic,
u pravu si, kod vegete je verovatno to problem, nikad nisam igrao navedenu igru pa mi to nije ni palo na pamet. Isto se desava i sa igrom Return to Castle Wolfenstein (ako je neko vise uopste igra, ja je i dalje pokrenem po nekad 🙂.
Medjutim, kod nemanje_992 su problem definitivno driveri, i problem sigurno nece resiti dok ne instalira drivere sa HP sajta.

Meni proradilo, jer sam skinuo drivere sa hp sajta i reinstaliro stare( skinulo sa windows upejtom). Kada sam instaliro drivere pojavila se rezolucija 1366*768, i sada sve radi ok.

Pitanje za vlasnike 4530s i 4730s i uopsteno za sve one koji imaju QUICKWEB.
Naime kada hocu da idem na QW izbacuje mi neku gresku ERROR 501- HP BIOS not installed correctly. Da li neko zna resenje ovog problema?
Googlao sam, reinstalirao QW ali opet izbacuje grasku?
A desavalo mi se i da WINDOWS EXPLORER kao nece da radi i stalno zeza, ali to sam nasao na netu resenje pa sada nemam problema sa tim. Jel sam jedini i sa tim problemom.
Windows mi je dosao sa laptopom home premium 64.

Udji u bios i cekiraj opciju QW. Moguce da nije cekirana pa zato nece da pokrene QW. Ako nije to, skini sa HP sajta najnoviji bios za tvoj model pa probaj sa njim.

Nazad
Vrh Dno