Šta je novo?

hp probook 470 g2 problem sa drajverima

Andrija21

Cenjen
Učlanjen(a)
26.05.2013
Poena
154
Kupih ovaj laptop pre par dana i imam problem. drajveri ne idu uz laptop nego je potrebno skinuti ih sa hp sajta. moj problem je kad ukucam model laptopa i os dobijem gomilu drajvera i nemam predstavu koje da poskidam. ovi iz tehnomanije se prave ludi jer nema ni spec. proizvoda da bih znao sta je unutra. za grafiku stoje 2 drajvera jedan intelov drugi amd, za mrezu 10 komada, 3 realtek, tri intel i tri jos neka druga, za chipset 3 komada nemam predstavu koje da instaliram

Kad se pali pritisnes ESC zatim F1, to bi trebalo da ti pokaze osnovne informacije gde ces naci podatke za lan i wifi. Bar je kod mene tako na probook 4540s. A sto se tice graficke, valjda znas dal si uzeo model sa integrisanom grafikom ili ima i odvojenu. Najlakse ti je da instaliras wifi drajver i stavis ga da windows update nadje ostale drajvere. A pored tog 470 g2 imas i oznaku koja jevspecificna za tvoj model i pomocu koje mozes naci detaljne karakteristike o laptopu, ta oznaka je nesto tipa H5j10EA.

skapirao sam neke stvari ali mi za grafiku nije jasno. po onome sto je pisalo kad sam kupovao laptop grafika je amd radeon r5 m255. na stranici za downlaod drajvera stoje amd drajveri i intel drajveri. naravno skinuo sam amd drajver i instalirao medjutim nista se ne desava. u device manageru se pojavi u displey adapters amd radeon sa zutim uzvicnikom i standard vga adapter. tek kad instaliram i intel drajvere za grafiku nestane zuti uzvicnik sa amd i pojavi se i intel hd graphics family u display adapters. u catalist control centru ne mogu nista da uradim vec samo u nekom intel hd graphics control panelu
u sistem informations kad ukljucujem komp stoji video bios revision intel(r) vbios[2180] i ispod video bios revision amd br45411.001

Poslednja izmena:
I ja sam imaobslicne probleme na windows 7, slicna kombinacija, intel procesor sa intel hd 4000 i odvojena radeon graficka. Sve u svemu mora biti instaliran drajver i za intel i ati. Probaj ponovo da instaliras drajver za ati r. Kad uspesno prodje instalacija i jedne i druge graficke trebalo bi da vidis to i u device mngr. A i kad ides desni klik na desktop pojave se control paneli i za intel i za ati r. U principu integrisana intelova radi stalno. A za igrice i neke zahtevnije programe palis ati radeon, tako sto za svaki program odnosno igricu iz ati radeon control panela odredjujes dal da je pokrece high performance (ati) ili power saver grafika (intel)

Sto se win 8 tice tu je malo lakse. On mi je uvek sam instalirao drajver za intel, ja odradim za ati radeon i sve radi extra. Ako ne uspes probaj da iz device menagera obris drajvere pa da ga nateras da sam nadje na netu i instalira direktno iz dev menag. ili iz win update

ok hvala puno i jos samo jedno pitanje. brzina neta mi je 100 mbps download, preko laptopa ne ide vise od 35 preko wirelessa, preko kabla ide do stotke

Poslednja izmena:
Koji je , Realtek , Broadcom , Ralink , Atheros , Intel?

Vidi u advanced podesavanjima u device manager ima li nesto , vidi Adhoc 11n jel upaljen!

videcu kasnije, zena jase laptop, ne smem ni da joj kazem da je vodootporan da ga ne nosi u kadu. hvala u svakom slucaju

Nazad
Vrh Dno