Šta je novo?

HP ProBook 455 g10, par pitanja

agasoft

Slavan
Učlanjen(a)
26.01.2017
Poena
205
Ponuđen mi je ovaj model na poklon potpuno nov, (dešava se), što je verovatno prilično velikodušno i dobro, ali imam samo dan dva da prihvatim ili odbijem. Pošto pretresanjem interneta nisam dobio tražene informacije, da probam ovako.
TO je varijanta sa AMD Ryzen 5, 7530U. Meni laptop i treba samo za posao, nikakav gejming ili slično. Neki ste verovatno čitali moja smaranja proteklih nedelja o mojoj potrazi za tišom mašinom za rad. Pretpostavljam da je Probook serija zbog poslovne namene tiha i da prilikom izvršavanja običnih kancelarijskih zadataka ne poleće u nebo sa ventilacijom. Ako neko ima sličnu mašinu sa ovim sklopom ili slično, iskustva o hlađenju i zagrevanju su dobrodošla. Znam da je TDP samo 15W i to bi u teoriji trebalo da zadovoljava moje potrebe.
Moje drugo pitanje se odnosi na tastaturu. U specifikacijama i uputsvima piše da ovaj model dolazi sa HP Premium Collaboration tastaturom. Šta to tačno znači, da li je to neka kvalitetnija tastatura? Pošto često koristim F tastere, a danas je u modi podrazumevano podešavanje da F tasterri odmah izvrše neku radnju npr, F7 smanjuje jačinu zvuka, može li se podesiti da se ove radnje izvršavaju zajedno sa FN tasterom. Na nekim modelima sam ovo podešavao u BIOS-u, a na nekim nikad nisam pronašao to podeševanje. Nema šanse da se naviknem da pritiskam FN+f12 da bi se izvršio običan F12 u operativnom sistemu. U nekim uputstvima piše da se FN lock podešava dugim pritiskom na FN+Shift, što naravno trenutno nigde ne mogu da proverim i uverim se u tačnost te informacije.

Koristim Elitebook seriju HP-a., nekoliko generacija i svi su AMD, ne cuju se u radu.
Mislim da su im iste tastature, sasvim korektne i one najredje crkavaju.
Moguca su podesavanja, ima opcija u biosu pod Advanced: Special Keys mapped fo FN+keypress.
Generalno, bilo kakav problem sa laptopom, drzis power dugme 30sec i reseno.

Nazad
Vrh Dno