Šta je novo?

HP ProBook 4535s problem baterija

bane192

Cenjen
Učlanjen(a)
08.11.2013
Poena
160
Pise mi "0% available (plugged in, not charging)". Jel moguce da je otisla baterija, a da je stara svega 1,5god kao i laptop?

Proveri wear level preko programa CPUID HWMonitor

Jel ti se to iznenada desilo ili si tako dobio kad si kupio?

@DjoleMC ovo drugo nisam probao

@Darkodar to mi se desilo pre mesec dana, ugasio normalno komp, upalio ga sutra i prvo mi je pisalo "7% available (plugged in, not charging)" i cim izvucem kabal on se ugasi, sto je i logicno ako je prazna :) Cak sam i sistem menjao, jer sam mislio da je do njega.. :/

Ta baterija je po meni otišla u večna lovišta. Probaj da instaliraš HP Support Assistant, u sebi ima u deo za testiranje baterije, napisaće tačno i kod greške ako je baterija u pitanju. Meni je baterija u HP ProBook-u 455 otpevala 3 nedelje od kupovine novog laptopa, u ovlaštenom servisu su mi pomerili d....e, te sam digao ruke i kupio novu. U gore pomenutom servisu su mi tražili 6500din za reparaciju moje 6-ćelijske baterija, za koliko sam ja kupio 9-ćelijsku bateriju duplo većeg kapaciteta preko Ebay-a. Pa ti vidi.

Imam asus k53 star 2 godine i imam slicnu situaciju ,gde se lap gasi na 80% baterije i to bez upozorenja !! punjenje baterije ide regularno ,ali kazem cim ga ostavim bez struje baterija na 70% max vec gasi komp bez upozorenja, i mislim da je ona odradila svoje nazalost. probao sam tzv kalibraciju baterije ali nije pomoglo nazalost .

I ja sam imao sličan problem kao i vi. Sva rešenja sam probao i onda bacio u smeće i naručio preko ebaya koji je najjeftiniji. Zaobidji naše derikože koji naručuju takodje sa ebay pa se višestruko ugrade.

Samo nam reci koliko si dnevno koristio laptop, i da li si vadio bateriju ikako dok ti je bio laptop ukljucen na punjac.

Ja verujem da nisi.

Svaka baterija ima svoj broj ciklusa punjenja, i kada se to napuni ona je vam funkcije. kao i sada novi stampaci, EPROM broji stampane strane i kada se napuni ta cifra vise ne stampa iako ima boje u tonerima.

moze ona da se reparira i daju garanciju na to pola godine.

Baterije kod nas u tih par firmi su skupe, ali ljudi vidim kupuju.

Na E-Bay mozes da kupis svaku bateriju do 20 - 30 dolara, ali ne znas sta kupujes, i nemas garanciju na to. Znaci reskiras.

I jos nesto, HP se generalno dosta greje i to bas u tom predelu bateri, a dobro znamo da baterije ne trpe povisenu temperaturu.

http://www.servisracunara.co/file_download/10/Laptop+baterije.docx
http://www.servisracunara.co/file_download/9/Kako+formirati+i+održavati+laptop+baterije.docx

Trenutno imam 3 laptopa a izmenjao sam ih jedno desetak. Svaki koristim na isti nacin znaci uvek je baterija unutra. Stalno na punjacu. Kad zatreba skinem sa punjaca dok se ne potrosi pa vratim. Znaci svaki koristim na taj nacin. Ne kazem da je tako najbolje ali mi je najkonfornije. Nisu oni mene kupili nego ja njih da mi sluze kao meni treba. A ne da ih lickam.

Svaki korustim na isti nacin. Ali ubedljivo najbolje se pokazao dell vostro a840 cija batrrija jos uvek drzi sat ipo a kupljen je 2009 godine. Brat mi ima dell kupljen 2012 ali mu je crkla baterija posle pola godine. Znaci nema pravula ilu nama dolaze neke škart verzije laptopova pa po neka ćorava koka ubode zrno.

Znam za staru pricu da ne treba kupovati laptopove sa našim slovima jer obično je to neko smeće radjeno samo za naše tržište. Kao uostslom i čokolade i praškovi za pranje i slično. To je moje iskustvo.

Ova baterija sa ebaya je super i radi ekstra. Za 1500 dinara i da radi godinu dana nije problem. A imam osećaj da će raditi mnogo više od originalne.

Nije preporucljivo da tako koristis bateriju ukoliko zelis da ti traje, pogotovo na malo starijim tipovima laptop-ova gde nisu litijum jonske baterije u njima.
Sto se tice price da ne treba kupovati laptopove za nasim slovima, slazem se sa tobom. Meni se trenutno najvise dopada prica sa refabrikovanim modelima laptopova.
Dobijes godinu a negde cak i dve garancije i miran si. Uglavnom kod nas na trzistu se mogu naci modeli sa UK podrucija, sto je svakako bolje i po meni isplativije nego laptop koji je sklapan za nase trziste.

E ovako posto je isti laptop da ne otvaram novu temu.

Kupio sam drugu bateriju (jacu kao 5200mah, a stara je 4400) kad sam je ubacio, kuler se neprestano okrece (mislim da radi najbrze sto moze), procesor je podivljao i skocio na 100% (mada varira do 10-40%) temperatura je sasvim ok (bar mislim).

Naravno kad mi je samo na punjacu nema tih problema. Da li je neko imao ovakav slican problem?

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno