Šta je novo?

HP Presario G62-b40em LD661EA ili Apple Macbook pro 15 core 2 duo 2,4

bogdan850

Cenjen
Učlanjen(a)
14.11.2010
Poena
151
Sta mi preporucujete izmedju ova dva modela,novi HP
Presario G62-b40em LD661EA Intel Core i3-350M 2.26GHz (3MB L3 Cache), 3072MB (3GB) DDR3 1066MHz, 320GB SATA 7200rpm, 15.6" LED HD BrightView (1366 x 768), ATI Mobility Radeon HD5470 1GB DDR3, Lokalizovana (YU tastatura), 24 meseca ILI Apple mac book pro 15'' core 2 duo 2,ghz,4gb ddr3,320hard,256mb grafika,baterija 86 ciklusa...solido ocuvan...proveren jer ga je prijatelj koristio?

voleo bih da cujem vas misljenja i sugestije

Porediti apple i taj HP je po meni bzvz.Jer apple je uvek apple.Plus on ima OS leopard a HP ima win7.U svakom slucaju apple krasi dobar kvalitet, stabilan OS i vrhunska baterija.E sad ko voli MAC OS to je vec drugo pitanje.Ja licno sumljam da bi uzimao ikad apple jer nisam neki ljubitelj njihovog OS-a.Jednostavno windows uz sve mane koje ima je najrasprostanjeniji i najvise programa i igrice se prave iskljucivo za njega.MAC je OS koji je dobar jer nema virusa i izuzetno je stabilan.Ne znam tesko to mozes porediti.Nek ti pokaze malo drugar MAC i nek ti kaze sve njegove prednosti i mane.Vecina ljudi ne koristi MAC tako da je glupo da ga hvalimo ili blatimo.Takodje to sto ti on nudi je polovno i bez garancije ako sam dobro razumeo.E sad jeste apple apple ali garancija je garancija.Kod apple ako zvekne nesto mozes odma da skocis u reku jer je popravka ultra mega skupa a ti nemas garanciju.Sto se tice tog HP-a za njega ne znam kakav je.Sto se hardvera tice ne nudi ama bas nista specijalno i mozes za nekih 50 000 din dobiti isti hardver a mozda cak i bolji.E sad ako ga krasi neki poseban kvalitet onda OK.Meni ovako na oko izgleda prilicno mocno i kvalitetno uradjen.Nije kao oni HP-ovi sto se prave od plastike.Tako da moja preporuka ipak ide na novi HP pre nego polovni apple.

Hvala ti na pomoci.Sto se tice operativnog sistema,koristio sam malo MAC OS i treba vremena da se navikne covek kao i da uradi dosta stvari na tom sistemu kao sto su opcija cut,i jos neke sitnice sa kopiranjem i ostalim zezalicama koje win 7 ima kao standardne opcije,i tu se slazem,win 7 je mnogo kompatibilniji...mada video sam na macbook-u i kao dual boot da ima i win 7 i da radi sasvim ok,bar tako kazu...ali da ima i tu mana,kao sto je osvetljnje tastature i neki drajveri za touchpad...itd...zanima me samo da li cu ista dobiti sa tim i3 procesorom u odnosu na core 2 duo...hp izgleda dosta kvalitetno,mada imam jos vremena pa cu razmisliti...voleo bih da cujem jos neka misljenja...

Meni licno je najveca glupost staviti na mac win7.Jer jednostavno mac je za mac i bzvz je staviti win7 na macbook pro.Citao sam cak na jednom forumu da je jedan idol mladih stavio XP na mac ali to je vec za rubriku verovali ili ne..........U principu moja poenta je ako oces win7 kupi taj HP ili nesto drugo a ako oces leopard onda uzmi macbook pro.Sto se tice i3 i core 2 duo to isto ne mozes porediti u ovoj varijanti.Jer core2duo u leopardu nije isto kao i u win7.Jednostavno masina apple sa 1 ghz CPU mnogo bi bolje radila u tigeru nego ista masina u XP-u.E sad ako inace pitas koja je razlika mogu ti reci sledece.i3 procesor je nov model CPU koji moze biti i da ima simulaciju tj HT na 4 jezgra.Mislim to su dual core CPU koji u win-u ti pokazuju da su 4 jezgra mada procesor nema fizicki odvojena 4 jezgra kao pravi quad core medjutim ima simulaciju.To dosta ljudi buni pa misle da su i3 procesori cetvorojezgarni.Ja licno smatram vrh intel-a core2duo i core2quad.Za mene licno to bili njihovi najbolji i najskuplji procesori.E sad posto se i3 razvija normalno bolji je trenutno.Konkretno bi mogao da ti kazem tek kad bi mi rekao tacan model tog core2duo pa da ga uporedim sa i3 medjutim odgvoor bi mogao da bude samo oko windows sistema jer kao sto rekoh cpu u mac-u i win-u nije isto.Takodje dovoljno ti je pokazatelj sto je jedan apple odabrao core2duo da su to sigurno vrhunski procesori.Takodje i npr vrh dell laptopova XPS isto je stavljao samo core2duo.Ali posto AMD razvija jako brzo odlicne procesore koji su jeftiniji i isti u rangu kao core2duo intel je odlucio da prosiri ponudu sa po meni losijom ali jeftinijom serijom.Pod losijom mislim manje kvalitetnom nego sto je bio core2duo.Vise volim AMD kod CPU kad gledam sta da uzmem jer mi je intel vrlo komplikovan sa chipsetima i socketima.Mislim imas celeron, pentium dual core, core2duo , i3 i novi sandy bridge i3.Malo previse razlicitih modela za jedan dual core.Dok AMD ima athlon i phenom(koji ima obican i black) i cao djaci....

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno