Šta je novo?

Hp Photosmart D5160 Da Ili Ne

volk

Slavan
Učlanjen(a)
06.04.2006
Poena
301
Do sada sam koristio Canon Pixma ip4300 ali mi se nakon nekoliko punjenja ketridza glava sprzi i zablokira izbacivanje foto crne, zato moram da bacim citav stampac jer glavu ne mogu da kupim. Stampa mi najvise treba za direktno na cd/dvd.Razmisljam se za HP Photosmart D5160, njemu su glave na ketridzima, ali me buni par cinjenica:

1. Cuo sam da ima 6 ketridza, ali ne znam kojih i da li je problem naci mastilo za svih 6

2. Da li ne ko zna na koji nacin se refiluju u kucnoj atmosferi ketridzi na ovom stampacu (potrebno mi je uputstvo - korak po korak) i da li je potrebno neko resetovanje ketridza kao kod ranijih cerzija HP-a.

Uh Hvala hvala unapred

jos sam tu pa ako neko ima odgovor neki .... nek izvoli. Do ponedeljka treba da napravim izbor za stampac koji stampa na cd/dvd i kod kojeg je refilovanje ketridza jednostavno za
"uradi sam " Varijantu
:type:

Poslednja izmena od urednika:
Taj stampac koristi 3 tipa kertridza: crni 338 ili 339, kolor 343 ili 344 i photo 348 (koristi se u kombinaciji sa kolor kertridzom). Svi navedeni kertridzi se pune bez problema i nije ih potrebno resetovati. Imas na netu uputstva, progooglaj malo, nebudi lenj..

ok Vlado Thanks

But, Vec sam ga kupio i sad ga provaljujem. Ono sto mi smeta jeste da je stampa na CD-u (verbatim printable) Dosta siromasna, kao da postoji neki sum, sitne tackice. Na Canon Pixma 4300 stampa na cd-u mi je bila savrsena Foto kvaliteta. I jos nesto, da li neko zna na koji nacin mogu da centriram sliku koja se stampa na CD da ne bezi malo dole-ulevo. Hvala

But, Vec sam ga kupio i sad ga provaljujem. Ono sto mi smeta jeste da je stampa na CD-u (verbatim printable) Dosta siromasna, kao da postoji neki sum, sitne tackice. Na Canon Pixma 4300 stampa na cd-u mi je bila savrsena Foto kvaliteta. I jos nesto, da li neko zna na koji nacin mogu da centriram sliku koja se stampa na CD da ne bezi malo dole-ulevo. Hvala

zavisi koji program koristis, ja koristim surething cd labeler 5 i on ima direktnu podrsku za ovaj hp. ima opcija u page setup-u gde mozes malo da pomeris "top" sa "0.55mm" na recimo ""0.5mm" a levo probaj. uglavnom tako moze da se resi...
a kvalitet stampe, nije photo ali mu ja malo pojacam boje jer su na defaultu malo bledje za moj ukus. uglavnom ako si ga uzeo kao ja na ovim rasprodajama super je kupovina! fotke naravno stampa savrseno, ujedno je stampac i citac kartica a i brz je .

poz

ps meni se desava nesto cudno: kada stoji otvoren cd tray(sa dvd-om unutra) neko duze vreme , recimo 15ak minuta a da nista ne stampam zaglupi se pa moram da ga resetujem. da li se jos nekom to desava?

a photo ketridz?

da li neko zna na koju foru radi photo print ketridz.On dolazi na mesto crnog, a kad sam hteo da ga punim primetio sam da ima tri boje: plavu, crvenu i crnu. Da li su to iste boje(plava i crvena) kao i u obicnom ili mu to dodje nesto specijalno.Tj da li onu plavu i crvenu za HP koju imam smem da sipam u taj PHOTO PRINT ketridz.
Problem sa bezanjem stampe na CD-u softverski resen po gornjim uputstvima.
Tenks a lot !

Nazad
Vrh Dno