Šta je novo?

HP Pavillion DV6000 graficki cipset se pregreva

citizenx

Cenjen
Učlanjen(a)
04.11.2012
Poena
154
Dobio sam ovaj model neispravan da pogledam i zakljucio da je problem u grafickom cipsetu. Baca zelenu sliku na displej i nakon 5 minuta oseca se miris paljevine sto znaci da se cip pregreva. Citava ova serija ima identican problem jer je nvidia koja je radila graficki cipset napravila neku gresku. Gledao sam na netu i nasao nacin kako se to moze srediti. Zagrevanjem cipseta i ponovnim nanosenjem termalne paste.

Na ovim linkovima sam nasao resenje:
http://www.laptoprepair101.com/lapt...motherboard-with-failed-nvidia-graphics-chip/
http://www.youtube.com/watch?v=YLfAPWLcNxQ

E sad mene zanima sledece: Da li je neko radio slicne popravke i da li ovo resava problem na duze vreme ili samo privremeno?

samo privremeno, ako uopste uspe.
jedino trajno resenje je zamena chipa cipom iz novije revizije.

evenutualno pedantno prekuglavanje starog i lemljenje profi opremom. nikakvi fenovi i rerne ne pomazu na duze vreme.

Ako ti je grafika na tom modelu integrisana GF 6150: Limundo.

Ako je diskretna 7600, 8400, 8600: kvalitetno prekuglavanje.

Videh sad da ti na lokaciji piše zr-ns

U NS imaš lika koji to dobro radi, raspitaj se malo, mislim da ga znaju i ovde na forumu.

ajde ako neko moze da mi kaze ko to radi u ns, moze preko pp, bio bih mu jako zahvalan.

ajde ako neko moze da mi kaze ko to radi u ns, moze preko pp, bio bih mu jako zahvalan.

Ako ti prekuglavanje ne upali, probaj da nadjes plocu medju polovnima ako ne probaj na ebay-u u recimo UK da ti neko donese i samo plati zamenu. Meni su 3 Paviljona DV9000t crkla u kratkom vremenu i tada nije bilo nikakvog resenja
osim zamene ploce. U HP-u nisu hteli da priznaju kvar dosta dugo, prekuglavanje ovde niko nije radio. Medjutim u US je preko 10k ljudi diglo Class Action Lawsuit

http://www.tomshardware.co.uk/forum/275806-12-class-action-lawsuit-dv6000

koji su na kraju morali da namire. Posle ovoga ne kupujem HP masine ali generalno nisu lose, ja sam se jednom opekao.

Nasao sam coveka koji radi prekuglavanje u ns, medjutim nema garancije i kaze mi da ce problem sigurno pojaviti nakon 4 meseca u najboljem slucaju, tako da ne vredi davati pare na nesto tako. Najisplativije je prodati ispravne delove (hdd, ram, ekran, i ostale sitnarije). Sto se tice tog kvara HP je jedno vreme i radio reparaciju, ali ko nije iskoristio priliku tad, sad nema nikakve sanse.

Ma jok, tada 2008-2009 nisu hteli ni da priznaju kvar u US, otuda i class action lawsuit...

Nasao sam coveka koji radi prekuglavanje u ns, medjutim nema garancije i kaze mi da ce problem sigurno pojaviti nakon 4 meseca u najboljem slucaju, tako da ne vredi davati pare na nesto tako. Najisplativije je prodati ispravne delove (hdd, ram, ekran, i ostale sitnarije). Sto se tice tog kvara HP je jedno vreme i radio reparaciju, ali ko nije iskoristio priliku tad, sad nema nikakve sanse.

Vidim da si vec dobio odgovor pa samo da potvrdim.
Kod tih sra*** od laptopova ne pomaze ni prekuglavanje, ja sam imao slucajeve da rade i po godinu dana ali se kvar obavezno vrati ma kolko profesionalno bio uradjen servis.

Vrh Dno