Šta je novo?

HP Pavilion zv6000

gillette

Slavan
Učlanjen(a)
25.11.2004
Poena
319
http://h41131.www4.hp.com/media.php...ebooks/dv4000_zv6000/Pavilion_zv6000_high.jpg

Mnogo mi se dopao ovako na dodir i na oko.Koliko shvatam, to je neki model koji je namenjen za druga neka tržišta,pa je ovde zalutao nekim drugim kanalima,ali tip iz prodavnice svakako reče da ima i servis i garanciju i ostalo.
Model iz prodavnice ima 100GB za razliku od ovog (i mislim da je zv 6012 ili tako nešto) ali bih svejedno voleo da čujem neko mišljenje,za šta je dobar, za šta nije,eventualna iskustva isl.

evo i spec.

CPU:...AMD Athlon(tm) 64 Processor 3200+
EKRAN:...15.4 Wide XGA 1280x800 BRIGHT VIEW TFT
MEMORIJA:...512MB RAM
VGA:... ATI MOBILITY RADEON Xpress 200 128MB (rekoše mi u prodavnici da je video karta "samostalna" tako da nisam siguran da je baš ova, ali je ATI sigurno )
HDD:...60GB
OPTIKA:...DVD-RW
MODEM:...SoftV90 Data Fax Modem with SmartCP
MREZA:...Realtek RTL8139/810x, Broadcom 802.11b/g WLAN
OSTALO:...Firewire, 3x USB, Svideo Out, 1394, 4in1card reader

Zahvaljujem

Pa vidi, ja trenutno imam Pavillion ZV5000, to je nešto slabiji model, CPU je Athlon 2800, i grafika je NVidia, ali je izrada i izgled isti koliko znam. Moj ima Harman/Kardon zvučnike koji su sam VRH kvaliteta kod laptopova, tako nešto nisam nikad čuo, i jako mi se svidja. Nedostatak očigledan je prilično loša tastatura, skidao sam je već nekoliko puta jer se dugmići iz nekog ČUDNOG razloga 'lepe' pa onda odredjeni tasteri reaguju malte ne na POGLED. Što se ekrana tiče, sasvim je korektan, mnogo bolji nego HP-ov model namenjen za Evropsko tržište sa oznakom NX9105. Wireless radi odlično, antena mu je očigledno za klasu bolja od svih FSC modela kojima sa okružen (10-15 komada sigurno :)).

Dakle prednosti su: Atraktivan izgled, brzina, tih rad (cooler se ne uključuje skoro nikad), odlična multimedija, odličan wireless, prilično dobra autonomija rada na bateriju.
Mane su: težina, tastatura

super AlekssBGD, ovo mi dosta znači.
Meni je tastatura posle ekrana, veoma bitna jer dosta pišem. Kod većine novih modela laptop-ova primećujem da se tastatura ugiba.
Negde samo u centru, negde po dužini,ali svakako potpuno pogoršava utisak.

Taman ti se dopadne neki model,procesor, grafika, opcije,čak i cena.. sve bude dobro, međutim, probaš tastaturu i sve padne u vodu.

Zato me zanima kako si ti menjao tastaturu obzirom da Pavilion nije prisutan na našem tržištu? I uopšte, da li to menjanje tastature predstavlja neku komplikaciju ili je to regularna stvar?
Hvala puno na odgovoru.

gillette je napisao(la):
super AlekssBGD, ovo mi dosta znači.
Meni je tastatura posle ekrana, veoma bitna jer dosta pišem. Kod većine novih modela laptop-ova primećujem da se tastatura ugiba.
Negde samo u centru, negde po dužini,ali svakako potpuno pogoršava utisak.

Taman ti se dopadne neki model,procesor, grafika, opcije,čak i cena.. sve bude dobro, međutim, probaš tastaturu i sve padne u vodu.

Zato me zanima kako si ti menjao tastaturu obzirom da Pavilion nije prisutan na našem tržištu? I uopšte, da li to menjanje tastature predstavlja neku komplikaciju ili je to regularna stvar?
Hvala puno na odgovoru.

Nisam menjao tastaturu, samo sam skidao dugmiće, kad počnu da prave probleme. Dakle, svaki taster se može skinuti, i onda se kontakti malo očiste pa onda bude bolje. Tastatura se zapravo ne ugiba, nego nešto kao da nije u redu sa samom izradom kontakta, barem na mom modelu. Takodje, slova 'a' i 'p' su mi se delom izbrisala, valjda zato što na njima naviše odmaram prste :) . Plastika od koje su izradjeni tasteri je dosta čudna, i UGLAČA se od korišćenja, pa tastatura već posle nekoliko meseci izgleda dosta pohabano... Zaista, veliki problem.

Ipak, i pored svega ... prilično sam zadovoljan ovim laptopom, koristim ga recimo 6-7 meseci, što je za mene pravo čudo, obično ih menjam na 2-3 meseca. :)

A inače, ako možeš da dodješ do tastature, zamena je 'piece of cake' ... menjao sam ranije na nekim toshibama koje sam imao, jer sam poznati 'uništitelj tastatura'... kucam po ceo dan, svaki dan.

Poslednja izmena:
aj sad još i ovo pitanjce pa da ne davim više ;)
ako bi preporučio ovaj model HP-a i Toshiba satellite M70,koji bi model prevagnuo kao bolji..?

Nije ti Sale najbolja osoba da ti odgovara na to pitanje :). Mada je Toshiba po performansama bolji laptop, samo da vidis da li hoces da menjas performanse za garanciju...

A što bre tako sreto -steto :) Pa ko će bolje da mi kaže nego čovek koji je imao oba?
Meni ne treba da radim uporedne grafikone ko može da overklokuje i ko može da vrti najnoviji Doom bre..Treba mi komp da mogu mnogo da kucam,a da mi ne ode tastatura, da mogu da gledam DVD na kristalno jasnom ekeranu živih boja a da mi ne štuca, da se konektujem na net bez problema i da nije neka plastika ko od recikliranih kinder jaje igračaka,već malo tvrđa i čvršća..I naravno ,da nije ružan ko IBM ;)

Ma Sreten je to rekao jer zna moju bolesnu opsesiju Toshibom, pa je to zato rekao.

Zaista nisam prava osoba za odgovor :)

dobro dobro,s amo vi tako..al ako na kraju kupim onu kvalitetnu rugobu od IBM-a vi ste krivi! ;)

Nazad
Vrh Dno