Šta je novo?

HP pavilion dv6-1350 ex

Kv8

Slavan
Učlanjen(a)
20.11.2007
Poena
301
Cao uzeo sam laptop HP pavilion dv6-1350 ex sa specifikacijama:

Kod:
model 	HP Pavilion DV6-1350EX
ekran 	15.6''
opis ekrana 	15.6" LED BrightView (1366 x 768)
procesor 	Intel
tip procesora 	Intel Core2Duo
opis procesora 	Intel Core2Duo T6600 2.2GHz
chipset 	
opis chipseta 	
grafička 	ATI
opis grafičke 	ATI Mobility Radeon™ HD 4650 1GB
memorija 	3GB
opis memorije 	3072MB (3GB) DDR3 1066MHz
hard disk 	320GB
opis hard diska 	320GB SATA 7200rpm
hard disk 2 	
opis hard diska 2 	
optički uredjaj 	DVD-RW
optički uredjaj opis 	DVD SuperMulti LightScribe
bluetooth 	DA
mikrofon 	DA
zvučna 	DA
zvučna opis 	High Definition Audio
zvučnici 	DA
zvučnici opis 	Altec Lansing Speakers
tv izlaz 	NE
web kamera 	DA
opis web kamere 	integrated VGA web camera
dvi 	NE
tv tuner 	NE
hdmi 	DA
e-sata 	DA
usb 	DA
broj usb-a 	4
modem 	NE
mrežna karta 	DA
mrežna karta opis 	10/100/1000 Gigabit Lan
wifi 	DA
wifi opis 	802.11 a/b/g/Draft-N
čitač kartica 	DA
čitač kartica opis 	5-in-1 card reader
operativni sistem 	Windows7 Home Premium
baterija 	6 cell Li-Ion
firewire 	DA
vga izlaz 	DA
tastatura 	US
garancija 	12 meseci

Zanima koje igrice preporucujete za njega, video sam da mogu da igram NFS shift, to cu da skinem, za prototajp mi kaze da ne moze na windows7???

Sta mislite da li assassin creed moze da se igra lepo?

I instalirao sam GTA4 radi mi ok, samo sto malo laguje, sta da radim povodom toga?

E bas se meni svidja taj model,
kazi mi samo jel se greje, izvan granica normale
i koliko mu traje baterija, u normalnom radu,
dakle, kada ne igras igrice

Prototype би требао без проблема да ради на 7.ици (барем је такав случај код мене)

Ima li ko sta da doda o ovom modelu, imali ga ko???

Imao bih ja ponesto...

Pozitivno: -
- Laptop je generalno gledajuci ok, mozda mogu da kazem i super.
- Procesor brz, memorija DDR3, graficka odlicni (mada se pojavila ATI 5xxx serija), monitor LED i odlican, tastatura dobra. Dakle, brzina i same specifikacije laptopa su odlicne.
- Od portova ima sve sto zelis (osim TV-out i tjuner i modema :))
- Mogucnost prosirenja do 8gb memorije, stavljanja Intel p9500 C2D procesora u buducnosti, itd...

Negativno:
- Veliki okviri monitora sa strane... Meni to licno pomalo smeta, jer su mogli da stave 16" umesto 15,6. Razlika je nekih 1cm, ali je po meni daleko lepse.
- Prasina i otisci koji se skupljaju kao nenormalni... Sve se primeti na njemu. Okvir ekrana se lako grebe, bas, bas...
- U potpunoj tisini, i ko ima osetljiv sluh, moze da cuje neko cudno pistanje, tj. ton visoke frekvencije ispod tac peda. NE ZNAM DA LI JE TO SAMO U MOM modelu, ali se cuje. Moram da priznam ne stalno, i ne znam zbog cega.
- TouchPad je sjajan, ali samo u pogledu estetike. U radu i nije bas tako sjajan. Nije bas precizan, ali se naviknes.
- MNOOOGO HP nepotrebnog intaliranog s***a. Velika vecina moze da se deinstalira, ali MediaSmart i HP MediaSmart MVP moraju da se ostave da bi ti vizuelno radilo pojacavanje zvuka. Pod tim mislim da na ekranu vidis koliko smanjujes i pojacavas.

Da rezimiram: Isti model bih ponovo pazario, iako su i Toshibe u istoj klasi interesantne. Mozda najvise zbog 2 godine garancije jer sam video da se negde tako prodaju. Ali bih pazario na drugom mestu, jer sam dobio korisceni model. Ne znam da li je bio na prezentaciji, u izlogu, dat casopisu nekom na testiranje... ali je ukljucivan, i pomalo prljav dosao u moje ruke, sto mislim da ce me celog zivota proganjati. :)

Pozdrav i pitaj sta nije jasno.

Imao bih ja ponesto...

Pozitivno: -
- Laptop je generalno gledajuci ok, mozda mogu da kazem i super.
- Procesor brz, memorija DDR3, graficka odlicni (mada se pojavila ATI 5xxx serija), monitor LED i odlican, tastatura dobra. Dakle, brzina i same specifikacije laptopa su odlicne.
- Od portova ima sve sto zelis (osim TV-out i tjuner i modema :))
- Mogucnost prosirenja do 8gb memorije, stavljanja Intel p9500 C2D procesora u buducnosti, itd...

Negativno:
- Veliki okviri monitora sa strane... Meni to licno pomalo smeta, jer su mogli da stave 16" umesto 15,6. Razlika je nekih 1cm, ali je po meni daleko lepse.
- Prasina i otisci koji se skupljaju kao nenormalni... Sve se primeti na njemu. Okvir ekrana se lako grebe, bas, bas...
- U potpunoj tisini, i ko ima osetljiv sluh, moze da cuje neko cudno pistanje, tj. ton visoke frekvencije ispod tac peda. NE ZNAM DA LI JE TO SAMO U MOM modelu, ali se cuje. Moram da priznam ne stalno, i ne znam zbog cega.
- TouchPad je sjajan, ali samo u pogledu estetike. U radu i nije bas tako sjajan. Nije bas precizan, ali se naviknes.
- MNOOOGO HP nepotrebnog intaliranog s***a. Velika vecina moze da se deinstalira, ali MediaSmart i HP MediaSmart MVP moraju da se ostave da bi ti vizuelno radilo pojacavanje zvuka. Pod tim mislim da na ekranu vidis koliko smanjujes i pojacavas.

Da rezimiram: Isti model bih ponovo pazario, iako su i Toshibe u istoj klasi interesantne. Mozda najvise zbog 2 godine garancije jer sam video da se negde tako prodaju. Ali bih pazario na drugom mestu, jer sam dobio korisceni model. Ne znam da li je bio na prezentaciji, u izlogu, dat casopisu nekom na testiranje... ali je ukljucivan, i pomalo prljav dosao u moje ruke, sto mislim da ce me celog zivota proganjati. :)

Pozdrav i pitaj sta nije jasno.

Kako ja kapiram iz tvog posta, ovo je dobar i lep lapTop i ti bi ga ponovo kupio. Onda cu i ja :banana:

Ponosni vlasnik HP Pavilion dv6-1350ex

Mogu reći samo da posle 3 meseca, od kako ga imam, primedbu imam samo na to da je neophodno neprekidno briskanje jer je veoma lep ali plastika je takođe veoma osetljiva.

Performanse su mu odlične ali s'obzirom da je win7 treba dodati bar još 1gb memorije koji je neophodan jedino za par novih igara koje sam probao...Crysis i Far Cry2 i GTA4. Ali rekoh NIJE NEOPHODNO! Znam da i grafika može da je koristi.

Mene samo interesuje koliko slotova ima za memoriju... pošto želim da je dodam iz istog razloga?

:p

Poslednja izmena:
Ima dva slota. Moraces da izvadis ovaj od 1gb.

niko ne spominje cenu. cini mi se da je masina ok pa ako moze neka okvirna cena. pozz

Ako imaš 32bitni OS, onda ti ne znači više od 3GB RAM, jer ionako ne može da ga adresira. Jer zajedno sa 1GB grafičke memorije to izađe ukupno 4GB što je maksimalno koliko 32bitni OS može da adresira.
Znači dodavanje još 1GB RAMa na 32bitni OS u ovom slučaju čisto bacanje para. Jedino da pređeš na x64, onda bi imalo donekle smisla, mada je 3GB RAMA za sada sasvim dovoljno uz 1GB grafičke memorije.

Ako imaš 32bitni OS, onda ti ne znači više od 3GB RAM, jer ionako ne može da ga adresira. Jer zajedno sa 1GB grafičke memorije to izađe ukupno 4GB što je maksimalno koliko 32bitni OS može da adresira.
Znači dodavanje još 1GB RAMa na 32bitni OS u ovom slučaju čisto bacanje para. Jedino da pređeš na x64, onda bi imalo donekle smisla, mada je 3GB RAMA za sada sasvim dovoljno uz 1GB grafičke memorije.

64bit-na win7-ca ... znam za to ... znači onda je najbolje da izvadim 1gb i ubacim modul od 4gb ... najpametnija opcija... ako je već 8gb maximum... onda u dva slota po 4gb ;)

Nazad
Vrh Dno