Šta je novo?

HP Pavilion dv 7 1010 problem sa Quickplay dugmicima

manchester

Čuven
Učlanjen(a)
04.04.2003
Poena
619
Naime uzeo sam pre neki dan pomenuti laptop, i quickplay dugmici ne rade. Niti jedan osim wifi dugmeta.

Da li neko ima slican problem ?

Pokusao sam sa reinstaliranjem quickplay drivera, ali nista... jednostavno ne reaguje..

Hvala unapred.

Bilo ko ?

dv71270_052%5B2%5D.jpg

Preko daljinskog koji se dobija uz laptop, funkcije rade, al' na dodir ne reaguju :/

Uh, mislio sam da se niko nece javiti :)
vec sam poceo da dizem ruke.

Nazalost, i to sam sad probao, nece. Niti se cuje zvuk koji bi po specifikacijama trebao kada stavim prst preko komandi, niti zasvetli, niti odreaguje :( Jedino wifi, koji mi je radio i kad sam uzeo lap.
Lap sam uzeo od pre 10tak dana, polovan, navodno star samo 4 meseca, i stvarno je bio kao nov,ocuvan,nigde nikakve ogrebotine. Jedino imam problem sa ovim quicklaunch dugmicima. Jednostavno,nece ni da cuju. Pomislio sam da je hardverski problem, ali ne mogu da verujem da se tako nesto desi laptopu koji je relativno nov.
Za lap nemam garanciju, niti racun,uzet je u Nemackoj. Opet, rado bih ga nosio u servis, kada bi znao da mogu da ga srede, medjutim, citajucu po forumu Pavilion seriju niko ne servisira u Srbiji ?

pavilion

Uh, mislio sam da se niko nece javiti :)
vec sam poceo da dizem ruke.

Nazalost, i to sam sad probao, nece. Niti se cuje zvuk koji bi po specifikacijama trebao kada stavim prst preko komandi, niti zasvetli, niti odreaguje :( Jedino wifi, koji mi je radio i kad sam uzeo lap.
Lap sam uzeo od pre 10tak dana, polovan, navodno star samo 4 meseca, i stvarno je bio kao nov,ocuvan,nigde nikakve ogrebotine. Jedino imam problem sa ovim quicklaunch dugmicima. Jednostavno,nece ni da cuju. Pomislio sam da je hardverski problem, ali ne mogu da verujem da se tako nesto desi laptopu koji je relativno nov.
Za lap nemam garanciju, niti racun,uzet je u Nemackoj. Opet, rado bih ga nosio u servis, kada bi znao da mogu da ga srede, medjutim, citajucu po forumu Pavilion seriju niko ne servisira u Srbiji ?

znas sta su meni rekli nasi serviseri koje pozvah zbog problemima sa drajverima, isto vezano za model pavilion? Kaze : Pavilion? Ne mi to ne radimo , oni su pravljeni za americko trziste! E, ako nadjes nekog poznavaoca ovdasnjeg, javi mi...

Ugasi laptop, izvadi mu napajanje, izvadi bateriju, sacekaj par minuta, vrati sve nazad, ukljuci i proradice.
I meni se desilo slicno na HP 8710w.

a sta ti kaze za drajver? Meni se cini da je tu drajver napravio problem. Imas li originalni CD sa drajverima i programima, cesto u nedostatku nece da rade ni dugmici, ni kod mene ne rade svi :)
ne brini nije kvar...

Drajvere sam skinuo sa hp-ovog sajta za moj model, ne pomaze ni to, ni vadjenje baterije :(

sta ce ti dugmici, to su samo precice, nije ti to neka muka, da vidis kod mene, patim se sa video performansama i 3D aplikacijama, isto pavilion :)

jesu precice, ali znace dosta, pogotovo mjut...

Inace, pavilion, bar ovaj moj, nekako je isuvise mek, bar u odnosu na recimo hp-ov 6715b(posto njega isto posedujem) koji je, iako matoriji poprilicno, cini mi se izdrzljiviji ihaaaahaj u odnosu na ovog mekušca/fensera :)

Poslednja izmena:
A jesi probao sa:

"reklamacija"

?

Iz prvog posta sam pretpostavio da si uzeo nov, jer nisi naglasio da si uzeo polovnog.

Mozda su otisli ti senzori, kao sto odlaze na Samsung telefonima U600, U700...
Kako srediti, ne znam...

Uglavnom, svakako je latop potpuno funkcionalan i bez toga... :D

pre par dana odneo HP Pavilion u servis.

Prvo su mu prestali da rade ti dugmići.
Pa wireless kartica.
Pa je baterija počela da "traje" samo 15 minuta,
Pa, konačno i ploča, tj više nisam mogao ni da ga upalim.

Ukucaj na Google "Hp Pavilion DV problems" pa ćeš da vidiš da je to kompjuter koji kao da je naštelovan da radi samo godinu i kusur dana.

Problem broj 1 je da greje previše.
A ima ovolicni ventilatorić koji treba da hladi i procesor i grafiku istovremeno.
Ako i tvoj greje, a nemaš dodatne izvore hlađenja, računaj da će da ti crkne vrlo brzo.

Što se servisa u BG tiče..računaj da će početi da ti spuštaju slušalicu čim počneš da izgovaraš "HP Pavilion..kupljen u inostranstvu.."..

Pa wireless kartica.

Ukucaj na Google "Hp Pavilion DV problems" pa ćeš da vidiš da je to kompjuter koji kao da je naštelovan da radi samo godinu i kusur dana.

A ima ovolicni ventilatorić koji treba da hladi i procesor i grafiku istovremeno.
Ako i tvoj greje, a nemaš dodatne izvore hlađenja, računaj da će da ti crkne vrlo brzo.

Što se servisa u BG tiče..računaj da će početi da ti spuštaju slušalicu čim počneš da izgovaraš "HP Pavilion..kupljen u inostranstvu.."..
Da greje ko sporet,a i meni je riknula baterija...
Nista, moracu da ga se resim kolko vidim...

Pa wireless kartica.

A ko ti je rekao da je umrela ploca, serviseri koji dizu ruke na Pavilion? Oni ga ne poznaju, to sto si nabrojao moze da bude i bios, softver, jer svi oni koji dolaze iz inostranstva u Biosu imaju zabranu za nelegalni softver i cini ti se da ti je crkao kompjuter, ali losa iskustva imaju i ljudi u inostranstvu koji se ne obrate HP servisu, nego sami resavaju bez garancije takve probleme, pa menjaju maticne ploce cak i 3X a problem ostane isti, procitaj iskustva na HP sajtu, sustina je imati garanciju kod HP i ne dirati nista sam i to je to.:banana:

Da se nadovezem u vezi paviliona. Pre dva dana sam instalirao model dv5(1110el) U pitanju je win 7. Mogu da kazem da odlicno radi pod ovim operativnim sistemom. Samo je par driwera trebalo doinstalirati. Pre toga je ovaj hp imao xp na kome pola ovih brzih tastera nije radilo. Sa instalacijom win 7 sve je bilo ok.Ne secam se tacno ali i ocene su mu bile dobre prilikom testa. Pravi multimedijalni lap top. Inace donesen je iz Italije i imao je fabricku vistu kao image fajl na hardu. Moje iskustvo kaze da treba koristiti win 7 za ovakve masine.

Da se nadovezem u vezi paviliona. Pre dva dana sam instalirao model dv5(1110el) U pitanju je win 7. Mogu da kazem da odlicno radi pod ovim operativnim sistemom. Samo je par driwera trebalo doinstalirati. Pre toga je ovaj hp imao xp na kome pola ovih brzih tastera nije radilo. Sa instalacijom win 7 sve je bilo ok.Ne secam se tacno ali i ocene su mu bile dobre prilikom testa. Pravi multimedijalni lap top. Inace donesen je iz Italije i imao je fabricku vistu kao image fajl na hardu. Moje iskustvo kaze da treba koristiti win 7 za ovakve masine.

To je model ako se dobro secam sa Intel Pentium DC T3200, 4GB DDR2, Intel P45 chipsetom, Nvidia 9200M GS grafikom, hardom 160gb, 15.4" LCD?

Kakve su ti temperature, ocitane everestom za CPU, CPU Core#1, Core#2, graficku i HDD?
Koliko dugo ga imas? Tj.koliko je star?

Taj hp dv5 je od mog prijatelja. Ja sam ga samo sredjivo.Na zalost nije vise kod mene,Nisam primetio da se greje nesto posebno mnogo ,slicno kao i drugi modeli.Verovatno zato i nisam merio temperature komponenti. Jedino sto sam primetio je da vecina lap topova lakse rade sa win 7 nego sa vistom.Konkretno moj lap top (FSC V6545-P-8400 ATI 3450 3Gb ram 320 Hdd) odlicno radi i sa vistom i win 7,ali primetno je da sa win 7 ima nesto nize temperature i definitivno manje drlja po hardu.(temp. na mom fsc su izmedju 38 i 45 stepeni mereno core temp-om).

Znam sta je :) U pitanju je GPU, u seriji Pavilion je problem takozvani prsten smrti, veza izmedju ploce i GPU je prepuna sitnih lemova i kad se oni od zagrevanja i hladjenja rasture, potrebno je ponovo ih vratiti na svoje mesto. To izaziva niz kvarova vezanih za nvidia komponente, tako otkaze wifi, nece da butuje, graficka pobrljavi itd. Za to je potrebno odraditi reflowing ili ponovno zagrevanje lemova uz pomog reflowing ili reconnects processori i staviti novi GPU. Evo ti savet sa interneta, u pitanju je kucna radinost :), ali ga i primenjuju serviseri koji nemaju odgovarajuci alat. Ukljucis laptop i zavijes ga u 2 debela, teska peskira i ostavis da se greje oko 30-40 min., iskljucis laptop, pritisnes slova JKL, malo jace, valjda se tu negde nalazi GPU, ali proveri ovo nije bas za tvoj model, vidi semu gde se nalazi kod tebe GPU na ploci, posle hladjenja ukljucis lap i trebalo bi da radi, ali ovaj postupak kucne radinosti je vrlo kratkotrajan, vraca se predjasnje stanje posle izvesnog vremena. Trebalo bi uraditi u servisu pravim alatom ako imas kome da odneses. Unutra je i prasina, a lem mora da bude cist :)

Pozz ljudi danas sam se uclanio na forum prvenstveno zato sto me zanima vase misljenje povodom kupovine hp pavilion dv7 serije. Znam da je offtopic ali ovi novi pavilioni sto su sad stigli u BG imaju ATI kartice a ne NVIDIA kao predjasnje serije pa me zanima da li bi to znacilo da ovaj problem o kome svi pricaju GPU i dalje postoji sa tim novim ATI radeon hd 4650 karticama. Kucao sam na internetu i nisam uspeo nista da nadjem na tu temu verovatno zato sto su noviji laptopovi...

Nije problem grejanje grafike, bar kod mene je 9200M GS 50-55C.
Al zato mi CPU ide i do 80C

Pa koje je resenje onda? Doplatiti za 3 godine garancije? Mnogo mi je sumnjiva ova garancija od godinu dana... Thosiba nudi 3 godine kao i vecina drugih proizvodjaca... Koji ti model imas? Kakva su ti iskustva sa pavilion serijom jel si zadovoljan?

DV5-1110EL
T3200
4GB DDR2
9200M GS
160GB SATA
15.4" 1280x800

Generalno mi se ne svidja to grejanje, mada verujem da se 45-nm procesori ne greju tako..
Ovaj je 60-65C u leru, zna da ide i do 80 kad se radi nesto. Intelova specifikacija kaze da ovaj cpu radi do 100C pa je jos uvek u specifikaciji..
Kanda ima problem sa fletom ekrana jer nekad dodje do distorzije slike pa cekam da problem pocne da se manifestuje cesce da ga posaljem na reklamaciju. Ovako mi se ne isplati, bice dugo na servisu da utvrde da se taj kvar ipak dogadja i da mi ga ne vrate sa recima "sve radi". KimTec mi je dao garanciju a ne znam kakvi su oni sa reklamacijama.
Uglavnom znam da ako dodje do zamene laptopa, sigurno necu uzeti Pavilion.

Uzeo sam ga jer je stvarno kvalitetna izrada kucista i meni su jedni od najlepsih laptopova.

Imao sam pre toga DV2000 sa AMD X2 Turion TL-55 i 6150 integracijom, 14" LCD-om.
I taj je bio vruc jako ali sam kontao ako uzmem sad Intela, necu imati tih problema. I tu sam se prevario.
Ocigledno imaju los rashladni sistem i to im je velika mana.
Garancija je od godinu dana i ja sam je odmah proverio po kupovini na HP sajtu i aktivirana je sutradan po kupovini. Ja nisam imao nikakvu opciju doplate za 3god, mada ne verujem da bih je i uzeo..

a koliko je star taj tvoj laptop? JA bih uzeo ovo:

dv7-2145eg - VF428EA
core 2 quad - q9000
4giga ddr2 rama
ati radeon hd 4650 1giga ddr3

a druga opcija je ovo:

dv7-2017eg - VE133EA
core 2 duo - T6600
4giga ddr2 rama
ati radeon hd 4650 1giga ddr3

Kazu mi da ce od janurara postojati mogucnost doplate garancije i produzenja na 3 godine. A svakako bih doplatio za 3 godine garancije da budem siguran vec kad dajem 1000 evra za laptop da mi ne crkne posle godinu dana:(

kupio sam ga u maju ali odmah je imao 80C u full loadu i platio sam ga 47000din
Za 1k € imas dobre Toshibe.. Drugarica moja kupila jednu, mislim da je 125k din ali je zato laptop zmaj i hladan kao led ;)

znam ali 125k nemam:( ovaj dv7 pavilion je 107 i ima quad core na popustu je inace supsten sa 160k dinara... Tih 107 mi je zapravo i limit. Gledao sam na netu zaista u inostranstvu ima pregrst modela a u Srbiji nista... Bas je slab izbor!

U Srbiji do skora nije ni bilo Pavilion laptopova.
Ta toshiba je dualcore svakako.
Quad tesko ima da se nadje a opet Pavilion je odlicno i kvalitetno izradjen. Jedina zamerka je sistem ventilacije.
U principu ti mozes kupiti laptop i ako se greje, imas, valjda, 8 dana rok da vratis robu jer ti se ne svidja..
Ja takodje za 47000din nisam mogao kupiti bolji laptop, pogotovu iz serije kao sto je Pavilion..

Da probam da vam dam savet u vezi hladjenja vasih paviliona. Mozete kupiti cooler master note pal AX, hladnjak za lap top. Ima ventilator od 14 cm i mogucnost podesavanja brzine rotacije.
Oko kupovine bih preporucio: Toshiba tecra s 10. Mislim da ih ima u merkatoru po ceni od 75 k din.
Izuzetnog su kvaliteta,i sto je najbitnije vrlo malo se greju. Hardver je sasvim pristojan na doticnom lap topu.

Nazad
Vrh Dno