Šta je novo?

HP P1006 problem sa instalacijom na Visti

BelThaZoR

Slavan
Učlanjen(a)
13.04.2006
Poena
370
Imam problem sa instaliranjem drajvera za HP P1006. Kad mi setup kaze da ga prikljucim, ja to uradim, Windows ga prepozna, al setup jok. Windows krene da mu instalira drajvere i na kraju se to zavrsi sa greskom da ne moze da nadje fajl (ne kaze koji) i da je nije mogao da instalira "USB printer support". Na kompjuteru na kom je XP radi bez problema, ali na laptopu sa Vistom nece nikako, na koji god USB ga prikacio.

vidi kad ga prepozna ti mu pokazi gde se nalazi grajver za instalaciju nemoj da pokreces auto install aplikaciju od hp.

Ja sam imao sličan problem sa tim štampačem na Windows XP sp2. Pokrenm instalaciju i sve ide lepo dok ne ubodem USB kabl od štampača. Setup prijavji da ne može da nađe neki dll fajl, p1006cls.dll (ili tako nešto), i dalje ne ide. Problem sam rešio upotrebom msconfig-a iz Windows-a. Znači, pusti se instalacija drajvera za štampač da odradi dok može. Potom, Start | Run... msconfig - Genral - Selective Sturtup. Čekiraju se sve opcije. Zatim se ide na restart računara. Nakon restarta, instalacija drajvera nastavlja automatski i završava se uspešno.
E sad, ne znam da li Vista ima MSCONFIG? Ako ima nešto slično, pokušaj s tim na opisani način.

pozdrav :smash:

Ajd da odgovorim sam sebi, proslo je dosta vremena al mozda nekom zatreba. Problem je bio u registriju. Posle jedno 2 nedelje sam dobio odgovor od HPa da probam da obrisem sledeci deo registrija (prethodno ga naravno bekapujem "just in case":

HK_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Enum\Root\USBPrint\HP_LaserJET_1006

Bekapuje se tako sto se na HP_LaserJET_1006 klikne desnim misem pa export. Bice sacuvano kao reg fajl, koji se vraca u registri tako sto se samo skljocne na njega i pritisne OK dva puta.

iii... posle toga je proradilo. Sad neko bolje upucen bi mogao da da svoj komentar, meni jedino kao objasnjenje ostaje da se vista zaglupela pri instalaciji drajvera i tu upisala nesto sto ne treba... Ne znam...

Moram da pitam u vezi HP 1006. Interesuje me dali on mozd amože da štampa A3 format??

Zvanični podaci su:

Media sizes, custom
Main tray: 5.8 x 8.27 to 8.5 x 14 in; input slot: 3 x 5 to 8.5 x 14 in

14 inch = 355

Sve ovo pitam jer kada pogledam sliku štampača on klasičan A4 uvlači po dužoj strani (297mm) a ne po užoj (210mm) ... a to znači da kroz njega može da prođe i A3 (297x420)?? samo na Custom Paper Size??

Dali ovaj štampač ima dva Tray-a ?? Gore piše Main tray i Input slot

Videh danas štampač u radnji ... ipak uvlači papir po užoj strani (210mm) tako da ništa od A3 Prevare ... mada čisto sumljam i da bi uspela

Sada ponovo gledam fotku štampača u Hellas Compu i mogu da se zakunem da taj sa slike uvlači medij po dužoj strani ... ali su to izgleda A5 ili sl. neki formati :)))

Sirina ulazne i izlazne fioke su negde oko 22cm, ono na slici je verovatno A5. A3 nema sanse da se "strpa" u njega.

Nazad
Vrh Dno