Šta je novo?

HP ML115 + RAID 1 + Win2003server = Problem

IzNoGooD

Čuven
Učlanjen(a)
20.08.2003
Poena
860
Dakle, pomozite mi da izadjem iz problema. Dobili smo dva nova servera HP ML115 sa SATA HDD od 160GB. Maticna ploca ima nVidia RAID kontroler koji podrzava RAID 0,1,5 itd. U BIOSu sam podesio da je nVidia RAID enabled, prilikom sledec restarta konfigurisao sam Mirrored i ubacio oba diska u array. Ubacio sam i win2003 instalacioni CD i tu nastaju problemi.

Nemam floppy na serveru, nemam ni floppy kontroler tako da sam mogao samo da "ubacujem" drajvere u instalaciju Windowsa. Prvo mi nije prepozavao uredjaje iako sam ubacio RAID drajvera, ali sam onda skontao da on uopste ne vidi SATA diskove. Tada sam napakovao i SATA drajver i sada prodje do dela kreiranja particije, ali tu ne vidi jednu particiju od 160GB nego vidi 2 HDD sa unpartitioned space...

kada krenem da instaliram na jednu particiju Windows formatira u NTFS, zatim prekopira instalacione fajlove i uradi RESTART i nista... tu se zakuca.

gde gresim i ako imate neki savet slobodno ga dajte..

hvala unapred.

Losa verzija drivera - garantovano!
nVidia chipseti su CRAP najveci po ovom pitanju (driveri za nvRAID). Moraces da exprimentises koji driver sa CD-a da koristis. Ja sam imao 8 komada, 2 su radila, ostalih 6 su pravili takve probleme.

Da li je uz server stiglo nesto od CD-ova? Secam se jednom davno da nam je uz neki ML350 stiglo 3 CD-a koji sluze upravo i samo za instalaciju OS-a. Prvo ubacis odgovarajuci CD, pratis instrukcije i kada ti komp zatrazi, ubacis licencni OS i to je to...

Mada, bilo je to pre 5 godina, pa sam mozda i pobrkao nesto...

Ja sam kupio pre 6 meseci ProLiant 370 G5, i sa njim sam dobio win2k3 server, r2 dodatak, ali sve je pod hp znakom, tako da su drajveri vec bili automatski instalirani sa win2k3 serverom....

Vrlo cudno...

Zasto ne krenes ponovo od formiranja tog radi-a (znaci idi u Bios i ubi sve, i ponovo kreirai Mirror i initalizuj ga), a zatim probaj i skini sa hp-ovog sajta drajvere za taj raid (kao sto ponovo rekoh, potpuna nebuloza da ih trazi, ali... obicno su integrisani u instalaciju)......

Hvala svima na odgovorima.
Problem sam resio sto sam insertovao drajvere iz Chipset direktorijiuma sa CDa koji je dosao uz server, a ne iz Nvidia RAID kao sto sam prvo uradio. dva bambija za alfaunits iako sam samostalno provalio.

@Ostoja nema SmartStart CDa za entry-level servere, samo za ML350 i DL seriju Prolianta.

@ikap deluje super link, probacu i sa njim. dva bambija i za tebe.

tnx narode, problem is solved. 😀

Problem sam resio sto sam insertovao drajvere iz Chipset direktorijiuma sa CDa koji je dosao uz server, a ne iz Nvidia RAID kao sto sam prvo uradio. dva bambija za alfaunits iako sam samostalno provalio.
Eh, sad, nemoj da se pravdas 🙂) Ocu i treci bambi! 😀

@ikap deluje super link, probacu i sa njim. dva bambija i za tebe.
Probas li, imaces bas one probleme koje si prvobitno imao 😀 Prosto, nvRAID ima vise verzija drivera, i neki rade za non-RAID neki za RAID konfiguracije - nije moguce da oba budu integrisana jer oba prepoznaju sve konfiguracije (samo netacno 😀)

Nazad
Vrh Dno