IzNoGooD
Čuven
- Učlanjen(a)
- 20.08.2003
- Poena
- 860
Dakle, pomozite mi da izadjem iz problema. Dobili smo dva nova servera HP ML115 sa SATA HDD od 160GB. Maticna ploca ima nVidia RAID kontroler koji podrzava RAID 0,1,5 itd. U BIOSu sam podesio da je nVidia RAID enabled, prilikom sledec restarta konfigurisao sam Mirrored i ubacio oba diska u array. Ubacio sam i win2003 instalacioni CD i tu nastaju problemi.
Nemam floppy na serveru, nemam ni floppy kontroler tako da sam mogao samo da "ubacujem" drajvere u instalaciju Windowsa. Prvo mi nije prepozavao uredjaje iako sam ubacio RAID drajvera, ali sam onda skontao da on uopste ne vidi SATA diskove. Tada sam napakovao i SATA drajver i sada prodje do dela kreiranja particije, ali tu ne vidi jednu particiju od 160GB nego vidi 2 HDD sa unpartitioned space...
kada krenem da instaliram na jednu particiju Windows formatira u NTFS, zatim prekopira instalacione fajlove i uradi RESTART i nista... tu se zakuca.
gde gresim i ako imate neki savet slobodno ga dajte..
hvala unapred.
Nemam floppy na serveru, nemam ni floppy kontroler tako da sam mogao samo da "ubacujem" drajvere u instalaciju Windowsa. Prvo mi nije prepozavao uredjaje iako sam ubacio RAID drajvera, ali sam onda skontao da on uopste ne vidi SATA diskove. Tada sam napakovao i SATA drajver i sada prodje do dela kreiranja particije, ali tu ne vidi jednu particiju od 160GB nego vidi 2 HDD sa unpartitioned space...
kada krenem da instaliram na jednu particiju Windows formatira u NTFS, zatim prekopira instalacione fajlove i uradi RESTART i nista... tu se zakuca.
gde gresim i ako imate neki savet slobodno ga dajte..
hvala unapred.