Šta je novo?

HP LP2475w ima li neko iskustva sa ovim monitorom

metalpirat

Slavan
Učlanjen(a)
31.05.2009
Poena
320
Psto se bavim kompjuterskom grafikom priblizno bi uzeo nesot kvalitetno a opet ne nesto drasticno skupo. Sada imam Samsung 931c. zadovoljan sam sa ovim ekranom, jeste da su malo bolje jace ali nije strasno. Pored ovog monitora uzeo bi jos jedan neku 22" ili 24" to cu jos i videti. Pa me zanima kakva su vasa iskustva sa HP monitorima.
Gledao sam ovaj monitor HP LP2475w koj me privuko.

Ako neko ima neki predlog neke druge mareke nije na odmet.

HVALA!!!

ima ga u prodaji...i ja vijam neki sa non TN panelom...i jako je slaba ponuda a ovog ima kod prodavaca IT opreme samo na porudzbinu...nema standardno u ponudi

Imaj ja taj HP, zadovoljan sam monitorom, pa ako te nesto konkretno zanima pitaj.

@pocuca

mene zanima da li ima izbijanja svetlosti kada je skroz crna pozadina?
takodje, koliko je odziv losh i koliko se vidi u svakodnevnom radu i pri gledanju multimedijalnih sadrzaja?

@pocuca

mene zanima da li ima izbijanja svetlosti kada je skroz crna pozadina?
takodje, koliko je odziv losh i koliko se vidi u svakodnevnom radu i pri gledanju multimedijalnih sadrzaja?

E ovako sto se crne tice tu nemam zamerke s'obzirom da sam presao sa tn-a stvarno je odlicna, e sad ima nesto sto na netu cini mi se zovu glow panela ili sjaj sto se nekad primeti a nekad ne, u fazonu cosak ume da bude malo svetliji nego ostatak (nije ona tupava plava koja izbija po ivicama) ali meni to nikada nije zasmetalo, i to je samo kad bas stavis skroz crnu pozadinu, a sto se odziva tice u svakodnevnom radu ja ga jos nisam primetio, kao ni kod multimedije, a imam monitor 1god+, od igara igram Kanes Wrath i tu nema ghostinga, ali on bas i nije merodavan tako da je to otprilike neko moje vidjenje posle godinu i nesto provedenog sa ovim monitorom. Ja zadovoljan :D

@pocuca

HP LP2475w monitor stigao pre par dana. Jako zadovoljan.
Pitanje: kada u menu-iju iskljicis bezel power led, led lampica ne svetli kada je monitor u radu (sto je ok), ali me interesuje da li treba da svetli odnosno da li kod Tebe svetli kada je monitor ukljucen a udje u sleep mode. Ovo pitam zato sto imam i monitor HP LP1965 kome kada se iskljuci bezel power led ne svetli u radu sto je normalno, ali kada udje u sleep mode upali se narandzasta led lampica sto je opet logicno, koja se naravno ugasi cim pomeris misa i udjes u OS.
Drugo pitanje: koja su podesavanja kod Tebe: brightness, contrast, color...
Inace jos jednom da kazem da je monitor vrh trenutno kod nas u pogledu kvalitet-cena, jos samo da se nabavi hardware calibrator.
Unapred Hvala.

Poslednja izmena:
@pocuca

HP LP2475w monitor stigao pre par dana. Jako zadovoljan.
Pitanje: kada u menu-iju iskljicis bezel power led, led lampica ne svetli kada je monitor u radu (sto je ok), ali me interesuje da li treba da svetli odnosno da li kod Tebe svetli kada je monitor ukljucen a udje u sleep mode. Ovo pitam zato sto imam i monitor HP LP1965 kome kada se iskljuci bezel power led ne svetli u radu sto je normalno, ali kada udje u sleep mode upali se narandzasta led lampica sto je opet logicno, koja se naravno ugasi cim pomeris misa i udjes u OS.
Drugo pitanje: koja su podesavanja kod Tebe: brightness, contrast, color...
Inace jos jednom da kazem da je monitor vrh trenutno kod nas u pogledu kvalitet-cena, jos samo da se nabavi hardware calibrator.
Unapred Hvala.

Led lampica ne svetli uopste ne zavisno da li je monitor u funkciji ili u sleep modu, naravno kada se iskljuci b.p.led, a sto se tice podesavanja ja sam ih preuzeo sa http://www.prad.de/en/monitore/review/2008/review-hp-lp2475w.html i cini mi se da sam nesto korigovao po mom ukusu tako da je sad kod mene Brightnes-25, Contrast-65, Color R-251, G-232, B-241.
Ne secam se sada tacno sta sam korigovao ali videces na onom linku kako oni kazu da je najbolje pa ti koriguj kako tebi odgovara.
Pozz.

Hmmm jel može neko da napiše kakav je u poređenju sa Dell 2408 ili U2410.. ? I ako nije tajna gde ste ga kupili i za koje pare (može i na PM). Ja jurim nešto dostojno naslednika 970p a da ima 24" ;)

Sto se tice poredjenja sa ta dva monitora stvarno nemam nista pametno da kazem, jer ta dva niti imam niti sam ih video, jedino onako po karakteristika po netu pa da nesto pametujem ali.... Sto se tice nabavke ja sam nabavio preko jedne firme kod drugara koja inace nema maloprodaju, ali su ga oni dovukli cini mi se iz Bsprocesora za nekih ~45000, tako da treba njih pozvati pa videti da li mogu da ga dobave i po kojoj ceni.

nesto mi to prejeftino...gde god da sam pitao bilo je preko 55.000
jel BS ima i maloprodaju?

Pa to je bila cena za mene ,), a i pre godinu dana i vise, tako da kolika je sada regularna cena stvarno ne znam, kao ni da li Bs ima maloprodaju.
Evo bacio sam pogled na racun i cena je bila tacno 44.054,19 din

Poslednja izmena:
Pa koliko sam ja shvatio sada je problem sto ne moze uopste da se nadje, kada sam ja kupovao bilo ga je na par mesta, uglavnom ih je uvozio pakom cini mi se, a i regularna cena je bila oko 50000, meni su fazon samo odbili neke marze, tako da je sad pitanje da li jos uvek moze da se nadje, secam se da su mi u gigatronu rekli da mogu da ga nabave ako sam spreman da cekam tipa mesec dana, tako da treba proveriti da li ga uopste negde ima.

Kada sam pre par meseci kupovao monitor 19" da zamenim stari IBM CRT montor koji imam na poslu (firmi nije padalo na pamet da zameni stare monitore tako da sam samoinicijativno za svoje novce obradovao svoje oci i mogu Vam reci da je razlika izmedju CRT IBM i TFT HP ko nebo i zemlja) kupio sam HP LP1965, koji je imao jedan svetao zaglavljen piksel, u Gigatronu na Vracaru. Reklamirao sam ga i prodavacica Natasa (moguce sefovica - sada radi u prodavnici kod Vuka) mi ga je bez reci i bez ikakve provere monitora samo na moju rec zamenila. Tada Gigatron nije imao garanciju od nula mrtvih piksela na sve prodate monitore kao sto ima sada. Mozete zamisliti kakvo je prijatno osecanje kada Vam neko izadje u susret kao musteriji, a da zato ne morate da povratite sopstvenu dzigericu.

E super da si ga nabavio, kada stigne prenesi utiske radi ostalih. (ja znam da je odlican :D )

Nazad
Vrh Dno