Šta je novo?

Hp laptop

joca89

Čuven
Učlanjen(a)
02.10.2009
Poena
535
Nešto me opasno zeza. Sve je radilo ok, kada je laptop počeo da izbacuje blue screen. Pokušao sam par puta da ga upalim i da pokrenem igricu, momentalno je crash-ovao pri pokretanju iste. U bios ulazi normalno. Hteo je još neko vreme da se upali normalno i u safe mode ali sada čim počne da učitava win 7 odmah se isključi i tako ostane. Uspeo sam da preinstaliram sistem posle prvih blue screen pojavljivanja, instalirao je normalno drajvere za grafiku. I7 i neintegrisana grafika. Čistio sam od prašine, posle svega ali nije pomoglo. Nije ni bilo nešto puno prašine... Da li neko ima ideju šta zeza, da li je to grafička ili nešto drugo?
9bdb1fba459cede9453e965a45307906.jpg

Envy 14-2095en ...
Preinstaliran sistem još jednom bez problema. Skidam ponovo drajvere, nisam hteo one sačuvane iz particije ponovo da instaliram...

Poslednja izmena:
Bio je već ubačen najnoviji ali sam ponovo sada i njega ubacio. Skidam drajvere za grafičku, bez njih se komp normalno ponaša...

Predpostavio sam da je grafika. Hvala na pomoći, probaću to. Windows experience index i očekivano... Ako imaš još neku ideju slobodno piši... Skinuo sam drajvere sa amd sajta... [emoji17]
48b23914d1dac3c4bef270f5e2d39f62.jpg

Pusti da extactuje recimo amd-catalyst-15.6-beta-software-suite-win7-64bit-june22.exe http://www.techpowerup.com/downloads/2504/amd-catalyst-15-6-beta-windows-7-64-bit/

Idi na cancel ne pokreci instalaciji kada pokrene amd install manager!

Udji u C:\AMD\AMD-Catalyst-15.6-Beta-Software-Suite-Win7-64Bit-June22\Packages\Drivers\Display\W76A_INF\B185615 nacices atikmdag.sy_ i atikmpag.sy_

Ostalo moras da pratis sa onog linka sto sam dao detaljno!

Odradio sam. Ako mi ponovo izbaci onda sam nešto omašio. Pa ću probati još jednom sve ponovo... Hvala...

Jel ti izlazi BSOD i na 8.1 i Windows 10?

Nisam ni pokušavao da ih instaliram... Više ne izlazi BSOD, ali neće da pokrene igricu npr. Chrome radi, pustim snimak na youtube.
Misliš da probam da mu ubacim 8.1? U device manager mi izbacuje standard vga graphics adapter i sa žutim uzvičnikom amd radeon 6600m and 6700m series.
1a321edbed892eba4c5215de8cf08132.jpg

Poslednja izmena:
Stavio da se skida directX... Format hard diska, čista instalacija, win 7 ultimate...
Skinuo directX i dalje izbacuje fatal error. Ali definitivno nema BSOD više...

Poslednja izmena:
Nemam pojma.. Radi, ali koristi samo intelovu grafiku. Inatalirao sam 8.1 i ati drajvere ali mi više ne izbacuje switchable graphics, već prikazuje samo integrušu... U device manager na 8.1 je bio žuti uzvičnik za ati grafiku, išao uninstall drajvera pa ponovo install i više nema uzvičnika. Šta mi je rešenje, da li može to u nekom servisu da se menja grafička ili da naručujem celu ploču?

Poslednja izmena:
AMD Radeon HD 6630M ti je zalemljena na ploci , moja AMD Radeon HD 7650M baca vise u 3d mark od tvoje slicne su po snazi , ne znam koliko bi te kostalo olemljivanje i zalemljivanje iste , mozda je samo hladan lem u pitanju pa mora prekuglavanje , na znam da li je isplativo!

Šta bi ti radio na mom mestu? Našao sam na aliexpress-u i eBay za 70$ cela matična.

preguglavanje je 50-60e i ne traje dugo. bolje da kupis tu maticnu ako ima gpu na njoj

Ima gpu na njoj... Ma naručio bih odmah nego ko zna kada će da stigne i u kom stanju... Ali nemam drugog rešenja. Nisam uspeo po oglasima da nađem polovnu...

Prekuglavanje je 30e, mada procenat ponovnog kvara je dosta veliki, materijali nisu kao u fabrici valjda pa zato. Vredi probati pa ako se desi, imas garanciju na rad 6 meseci.

Prekuglavanje je 30e, mada procenat ponovnog kvara je dosta veliki, materijali nisu kao u fabrici valjda pa zato. Vredi probati pa ako se desi, imas garanciju na rad 6 meseci.

gde je to tacno 30e i gde to daju garanicu 6 meseci da znam za ubuduce? :d

Posle dosta čačkanja uspem da je pokrenem, instalacijom svežih drajvera. Ali čim isključim laptop opet krene da zeza i da radi na intelovoj. I da, kada hoću da pokrenem switchable graphics samo mi izbaci amd catalyst control center cannot be started. There are currently no settings that can be configured using Amd catalyst control center...

I dalje me muči ovaj laptop... Napisaću problem što kraće a ako neko ima neku ideju ili savet za dobar servis slobodno recite... Stara ploča je zezala kao što se vidi iz teme, ja sam utvrdio da je riknuo grafički čip i naručio drugu preko ebay. Druga je stigla pri povezivanju nije htela da se upali. Odneo sam je u servis, rekli su da sam pokvario flet kabal koji spaja matičnu sa malom power bord koja daje napajanje. Zamenili su kabal ali ne radi punjenje baterije (mislim da nije originalni kabal). Druga stvar, laptop se gasi više puta kada se uključi. Treba jedno 5 ili šest puta da se upali i sam se ugasi dok se ne "zagreje" i onda radi sasvim normalno bez problema. Ne gasi se ne secka, sve super. Primetio sam kada uđem u bios i pustim ga da započne memory test ili hard disk test nekih dva minuta, posle toga se pokrene bez problema i radi perfektno, pokreće igrici, ne gasi se, nista. Takođe kada se posle svih tih peripetija ponovo ugasi i odmah upali, pokrene se bez problema ali kada stoji duže vreme isključen opet kreće zezanje oko uključivanja. Taj drugi problem me više nervira nego baterija. Pokusavam sam bas danas i sa starom pločom koja radi na integruši, sa njom normalno puni bateriju, ali kao i da se ona par puta gasi sve dok ne udjem u bios i ne pustim kompjuter da se ugreje. Na novoj ploči neće uopšte da puni, ne vidi bateriju, ali kada skinem sa punjača laptop radi preko baterije ali se čuje drugačiji napon... Mnogo čudno. E sada da li iz svega ovoga sto sam naveo moze nesto da se zaključi nemam pojma. Mozda da se prebaci grafički čip sa nove na staru ili neka druga solucija? Nova matična ima isti serijski broj, procesor i grafiku kao originalna ploča ali u bios-u piše hp pavilion dm3.

Ma to je kratkotrajno rešenje i bacanje para. Da li ima neko neku ideju šta da radim, proverim? Da bacim u kantu? :D

Zašto bi bacao u kantu ? Kuglanje, reball ili kako već, ko ga odradi da valja, to radi savršeno. Rudarilo na 15, a imali tipa koji radi kuglanje...koliko je puta mene samo izvadio sa kuglanjem, ne znam ni ja,samo znam da sve koje je kuglao i dalje rade ;)

Ma ja bih neko drugo rešenje a ne kuglanje kada već imam dve poluispravne ploče. Kako ide zamena grafičkog čipa i da li to može uopšte da se odradi, da se prebaci sa jedne na drugu? Ili nešto drugo. Nije mi ni jasno zbog čega radi posle 5 min provedenih u biosu a ovako se gasi...

Pa kuglanje je proces menjanja kuglica koje se nalaze između čipa i ploče. Znači menjaju se kuglice, što znači da jedan čip sa jedne ploče može da se odlemi i stavi na drugu ploču na isti način, odnosno kuglanjem ;)

Nazad
Vrh Dno