I dalje me muči ovaj laptop... Napisaću problem što kraće a ako neko ima neku ideju ili savet za dobar servis slobodno recite... Stara ploča je zezala kao što se vidi iz teme, ja sam utvrdio da je riknuo grafički čip i naručio drugu preko ebay. Druga je stigla pri povezivanju nije htela da se upali. Odneo sam je u servis, rekli su da sam pokvario flet kabal koji spaja matičnu sa malom power bord koja daje napajanje. Zamenili su kabal ali ne radi punjenje baterije (mislim da nije originalni kabal). Druga stvar, laptop se gasi više puta kada se uključi. Treba jedno 5 ili šest puta da se upali i sam se ugasi dok se ne "zagreje" i onda radi sasvim normalno bez problema. Ne gasi se ne secka, sve super. Primetio sam kada uđem u bios i pustim ga da započne memory test ili hard disk test nekih dva minuta, posle toga se pokrene bez problema i radi perfektno, pokreće igrici, ne gasi se, nista. Takođe kada se posle svih tih peripetija ponovo ugasi i odmah upali, pokrene se bez problema ali kada stoji duže vreme isključen opet kreće zezanje oko uključivanja. Taj drugi problem me više nervira nego baterija. Pokusavam sam bas danas i sa starom pločom koja radi na integruši, sa njom normalno puni bateriju, ali kao i da se ona par puta gasi sve dok ne udjem u bios i ne pustim kompjuter da se ugreje. Na novoj ploči neće uopšte da puni, ne vidi bateriju, ali kada skinem sa punjača laptop radi preko baterije ali se čuje drugačiji napon... Mnogo čudno. E sada da li iz svega ovoga sto sam naveo moze nesto da se zaključi nemam pojma. Mozda da se prebaci grafički čip sa nove na staru ili neka druga solucija? Nova matična ima isti serijski broj, procesor i grafiku kao originalna ploča ali u bios-u piše hp pavilion dm3.