Šta je novo?

HP kupio Palm!

Prica se nastavlja:

When we look at the market, we see an array of interconnected devices, including tablets, printers, and of course, smartphones. We believe webOS can become the backbone for many of HP's small form factor devices, and we expect to expand webOS's footprint beyond just the smartphone market, all while leveraging our financial strength, scale, and global reach to grow in smartphones.

[/qoute]Izvor

Prica se nastavlja:

When we look at the market, we see an array of interconnected devices, including tablets, printers, and of course, smartphones. We believe webOS can become the backbone for many of HP's small form factor devices, and we expect to expand webOS's footprint beyond just the smartphone market, all while leveraging our financial strength, scale, and global reach to grow in smartphones.

Izvor

Gde HP uđe, tu sunce ne sija više.

Koliko procitah na netu, nesto se Palmu nije proslavio onaj novi Palm Treo, dakle isla je prodaja skroz slabo - a i telefon je preskup u odnosu na ono sto nudi konkurencija u istom rangu :smoke:

sad se kaze da ce HP pre svega puniditi tablet uredjaje sa webOSom, a kazu da telefone nece ni praviti (mada sam siguran da hoce u jednom trenutku...)

Hoce.

hehe...

info iz prve ruke! ,)

---

btw da li se zna kako je uopste Palm napravio webOS? imali su toliko pokusaja da predju na nesto modernije sa Palm OSa koji je bio single tasking i generalno na nivou racunara iz 1985.? Imali su Cobold projekat ako se ne varam, spominjali su i Linux i BeOS... i na kraju se odjednom pojavi webOS? da li postoji neka prica kako je uopste nastao webOS i po cemu je specifican?

Poslednja izmena:
Valjda je linux based, wiki is your friend

http://en.wikipedia.org/wiki/Webos

Poprilicno fino sazvakani clanak :D
Iskreno meni licno deluje do yaya, lepse izgleda nego Android, Maemo kao i IphoneOS
Mislim da je glavni problem kod WebOS-a prilicno mizerna podrska u aplikacijama tj ima ih malo ili nikako
Mada nisam pratio toliko vesti u vezi toga, neka me neko ispravi ako gresim ;)

Poslednja izmena:
da, posle sam i ja otisao da procitam tamo... :)

Linux based i to Debian ako se ne varam.

Nazad
Vrh Dno