Šta je novo?

HP kertridzi 56, 57 i 58

cilset

Slavan
Učlanjen(a)
10.02.2005
Poena
319
Da li je moguce da ovi HP-ovi kertridzi stoje fabricki zatvoreni 3 i po dodine, a da nisu zapekli?
Zna li neko, da li je neko imao iskustva sa ovako necim?

Moze, ali ima jedna kvaka. Procitaj na belom celofanskom omotu ( originalno pakovanje) datum. Do tog datuma moras da pocnes da koristis cartridge. Nakon toga mi se cini bez obzira na stanje mastila nece moci da se koristi. Mozda se nesto izmenilo, ali je tako bilo ranije.

Još jedna interesantna stvar je da iz jedne serije 5150 štampača koju sam imao, 3 su koristila svoje kertridže, a iz jednog su ubačeni u 5550. Sva 4 crna su prestala da rade u razmaku od 7 dana. Tj. u tom razmaku je konstatovano da ne rade. Jedan je bio prazan i punjenje/čišćenje nije pomoglo, a 3 su otkazala iz čista mira, puni mastila (2 refil, jedan original mastilo).

Ako je džabe ili skoro džabe - uzmi. Ako plaćaš ekonomsku cenu ili približnu - bolje nemoj da uzimaš,

}Ako je džabe ili skoro džabe - uzmi. Ako plaćaš ekonomsku cenu ili približnu - bolje nemoj da uzimas

Moj nije potrosio ni prvi kolor a crni ketridz prestao da radi,iako nije koriscen jel to preporuka da se kupi novi namesto da platim 1500 novi 6656?

ima vremensko ogranichenje za upotrebu.
nikad nisam provalio ko kom to principu radi kod nechipovanih kertridza.
na istom shtampachu otvorimo dva nova sa isteklim vremenom i jedan oce jedan nece da radi.
da, inache bavim se dopunom istih i posle hiljada i hiljada kertridza konstatovao sam da uopshte ne postoji neka shema po kojoj moze da se utvrdi dal ces se *****ati ili ne. Npr najzeznutiji je hp A3 1220 model radi na 78 trikolor i uglavnom kad prodje datum na kertridzu samo prijavi da je neispravan i nishta ne pomaze al ima ljudi kojima godinama punim isti koji je tipa 2004 expired i sve radi kao sat.
shta reci uopshte nema shablona.
ako su kertridzi neka jeftinoca kao shto rece pancho uzmi pa ako si kaliro nema kokica 2 dana ...

kad sam vec tu...

imam hp ps 7760 koji koristi pomenute ktdze

skoro sam kupovao crne i kolor u th maxu/marketu i crkavali su za7-10 dana, tj zapekli, i to se desavalo sa 3-4 komada za redom...
znaci, oprez!

Nazad
Vrh Dno