Šta je novo?

HP ipaq 614c iskustva

marty

Čuven
Učlanjen(a)
15.12.2001
Poena
619
Da li neko ima iskustva iz prve ruke sa 614c?
Prvenstveno me interesuje kako 'leži' u ruci, brzina odziva na komande i vidljivost displeja pod raznim vrstama osvetljenja.
Pročitao sam nekoliko opisa ali na žalost nemam priliku da ga lično isprobam.

Da li neko ima iskustva iz prve ruke sa 614c?
Prvenstveno me interesuje kako 'leži' u ruci, brzina odziva na komande i vidljivost displeja pod raznim vrstama osvetljenja.
Pročitao sam nekoliko opisa ali na žalost nemam priliku da ga lično isprobam.

HP lezi u ruci kao svaki veci daljinac za televizor. Brzina mu je katastrofalno losa ali je vidljivost displeja sasvim ok!

Sustina ovog gadzeta je fenomalna ukomponovanost telefona-fotoaparata-pda-gps. Cinjenica je da je NOKIA E90 mnogo brza od njega, ali je i SYMBIAN. Ali je i cena skoro duplo veca...
Ranije sam imao HP 6340 i u odnosu na njega ovo je mnooogo bolji uredjaj. Velicina displeja je manja nego na 6340 pa je samim tim i sam uredjaj skladniji. Rezolucija mu je standardna za PDA razliku od onih HP modela sa kockastim ekranom. Telefon kao telefon je OK, kamera je OK, GPS stize bez softvera ali se on moze nabaviti na netu. Bezicna mrezna kartica je OK. Cena je potpuno OK pogotovo kada se vidi sta se dobija od softvera i sta se od softvera moze naci za njega.
Na pocetku sam rekao da je sporiji od E90 i to se bas oseca. Ali softver za Symbian je mnogo konfuzniji.

Poslednja izmena:
Hvala.
Pošto baš imam E90 dobro je došao komentar za brzinu.

Imam potrebu za IE zbog nekih aplikacija (don't ask) pa razmišljam da uzmem neki Win mobile tel. umesto E90, mada nisam siguran koliko bi mi bilo lako da pređem na tel. bez qwerty tastature.

Hvala.
Pošto baš imam E90 dobro je došao komentar za brzinu.

Imam potrebu za IE zbog nekih aplikacija (don't ask) pa razmišljam da uzmem neki Win mobile tel. umesto E90, mada nisam siguran koliko bi mi bilo lako da pređem na tel. bez qwerty tastature.

Trenutno imam u kuci i HP 614 i E90. Nokia sa najnovijim apdejtovima je fenomenalno brza, a toliko je HP spor!
Ali za Win korisnike, taj nedostatak nije toliko bitan. Bitno je koriscenje odredjenih aplikacija koje su za Symbian katastrofalne!
I jos jedna stvar koja je na strani E90 - baterija koja traje bar dan vise nego na HP.

Uf, sad mozda kupim neki najjeftiniji win mobile i nosim njega uz E90 kad mi bude potreban na poslu. Hvala na korisnim informacijama.

Telefon ima jedini problem (realno) u GPS-u koji kolje kad treba da se startuje na "hladno". Ostalo je prihvatljivo. Ima gomilu forica koje olaksavaju rad, pa mislim da je OK. Predlazem ti da ga probas par minuta kod nekog, pa da sam steknes utisak.

Baterija je preslaba, uz normalno koriscenje traje max dan i po.

Brzina - nisam imao E90 pa ne mogu da poredim sa njom, ali u odnosu na recimo Ipaq 514 primetno je brzi.

GPS - i meni pravi problem pri hladnom startu, treba mu par minuta da pocne da radi.

Naravoucenije - da ga nisam dobio kao sluzbeni telefon, ne bih ga nikad kupio. Bolje je dodati jos malo para i uzeti HTC-a

Baterija je preslaba, uz normalno koriscenje traje max dan i po.

Brzina - nisam imao E90 pa ne mogu da poredim sa njom, ali u odnosu na recimo Ipaq 514 primetno je brzi.

GPS - i meni pravi problem pri hladnom startu, treba mu par minuta da pocne da radi.

Naravoucenije - da ga nisam dobio kao sluzbeni telefon, ne bih ga nikad kupio. Bolje je dodati jos malo para i uzeti HTC-a

Koji HTC ima za malo vise od 33.000din (koliko kosta nova 614ica) sa tim mogucnostima?

Meni se kod 614ice ne svidja losa izrada (plastika). 914ica izgleda kompaktnije, ima kvalitetnije kuciste, ali i manji ekran - a skuplji je nekih 30tak evra.

moj izbor ce uvek biti HTC, ali...razlika u ceni nije mala. HPovi modeli uopste nisu losi.

Nikada nisam imao priliku da koristim WM, ali zar ne postoji i za njega nekakav update sto bi uticali na njegovu brzinu? Nekakav service pack or something?

Ne znam zasto ga toliko pljujete, ja imam 614c vec 3 meseca, i sasvim je ok. Sto se tice brzine, ja mislim da ne treba mesati babe i zabe, po meni je bezveze porediti WM i Symian. 614c ima 520MHz, ja ne vidim sta je tu sporo. Nemojte misliti da vredjam vase znanje u vezi PDA uredjaja, samo izlazem da sam zadovoljan svojim(za te pare nema bolji) :) pozzz svima

I jos nesto, ako neko moze da mi pomogne koji software da ubacim za GPS navigaciju?
hvala unapred pozzzz svima

Da bi neko mogao da pljuva HP 614 mora da ga koristi malo duze!
Iz petominutnog koriscenja nikako ne moze da se vidi nijedna njegova prednost ali ni mana!
Vec sam rekao da je ovo fenomenalan spoj telefona+pda+GPS+kamere. Sigurno je da postoje mane ali za ove pare ne moze da se dobije Porse!
Obzirom da imam i HP 614 i Nokiu E 90, sve ono sto sam gore napisao vec stoji.
Ali to su ipak dva sveta i ne mogu da se porede do kraja. Jedino mogu da kazem da bih pre uzeo Nokiu E90 nego HTC (bilo koji model)!
A sto se tice programa za GPS iG0 2006!

Ok slazem se sa tobom u nekim stvarima ( za te pare nema bolji) :) Posto nemam nikakvo iskustvo sa GPS-om. Dobro bi mi dosla tvoja pomoc. Moram li ja da kupim taj igo 2006 ili mogu da ga skinem sa torenta ( naravno da moze video sam da ima na the pirate bay) ali da li je preporucljivo staviti?

Nikada nisam imao priliku da koristim WM, ali zar ne postoji i za njega nekakav update sto bi uticali na njegovu brzinu? Nekakav service pack or something?

Teško. Problem je ta Windows CE osnova koja se lomi u trenucima zahtevnijih multitaskinga i generalno prelaska s nečega na nešto. U takvim situacijama je, recimo, BlackBerry OS značajno bolji, kao i Symbian koji je dosta dobro ispeglan u odnosu na prve verzije (pokojni Palm OS da ne spominjem). Dakle sirova snaga za multimediju ili neki zahtevan softver nije problem, ali ti lagovi i odzivi menija i menjnja aplikacija smore. Ne kažem da ne bi mogao sa time da živim, štavište HTC Touch Pro je za mene i dalje najbolji od najboljih mobilnih uređaja, ali spomenuto za brzinu su činjenice.

Ok slazem se sa tobom u nekim stvarima ( za te pare nema bolji) :) Posto nemam nikakvo iskustvo sa GPS-om. Dobro bi mi dosla tvoja pomoc. Moram li ja da kupim taj igo 2006 ili mogu da ga skinem sa torenta ( naravno da moze video sam da ima na the pirate bay) ali da li je preporucljivo staviti?

Ja ne mogu da ti kazem da skidas piratski softver!
Na oglasima imas neliko firmi u Bgd koje prodaju legalan softver, inace dosta skup, ali i firme koje prodaju softver skinut sa interneta , npr http://www.svezamob.com/site.html

Vrh Dno