Šta je novo?

HP iPAQ 214 ili kineski ANYCOOL t808

sunshhine

Slavan
Učlanjen(a)
02.09.2008
Poena
301
pa koji od ova 2 da izaberem

Kod:
http://www.pakom.com/KatalogProizvoda/OpisProizvoda.aspx?sifra=9010515
Kod:
http://www.2simbg.com/T808.php

ovako se cini logican izbor hp, ali mi ovaj t808 ima tv dok mi se hp cini velikim... moze li neko da mi objasni da li oje ovaj hp toliko veliki (mislim moze li da stane u veliki dzep i kako lezi u ruci)... nisam ga videla uzivo pa mi je zato problem... hvala za odgovore...

Poslednja izmena:
a anycool je i telefon uz sve to, a ovaj Ipaq nije ;)
tako da bih se ja odlucio za ovo
hp_ipaq_614_1_p1.jpg

Poslednja izmena:
Ja imam iPAQ 214 i kupio sam ga iz razloga sto mi je trebao dobar klasican PDA uredjaj bez telefona i ostalih dodataka. Dakle sto se tice HP-a kao cistog PDA uredjaj mislim da on trenutno ima najbolji odnos cena/perfomanse. Ekran je VGA od 4" i radi u rezoluciji 640x480. E sad sto se tice njegove mobilnosti tu ima malih nedostataka. Dosta je glomazan upravo zbog ogromnog ekrana mada ja to ne smatram za manu. Moze da stane u ruku i otprilike je velicine kao ovi klasicni Scientific kalkulatori. Tacne dimenzije su 126mm x 76mm x 16mm. Moze da stane u dzep samo zavisi koji :)
Detaljan video review mozes pogledati ovom linku iPAQ 214
Eto to je ukratko o njemu. Ako ti budu trebale detaljnije informacije pisi.

Ne.

Ali pazi, Anycool ti zaista nije nesto posebno dobra "marka" ako se tako moze navesti. Nemas fakticki nikakav softver za njega, njegov OS je bugovit, spor odziv touchscreena... Izrada nije na visokom nivou, on je samo uzasno popularan jer je ubedljivo najjeftiniji telefon koji radi sa dve sim kartice sto je mnogim ljudima mnogo vrednije od bilo koje druge opcije.

Pa kako stvari stoje ako su ti izbor samo ova dva modela a treba ti telefon onda uzmi ovaj Anycool, a ako ti ne treba telefon onda uzmi HP. Treca solucija je da pogledas neke druge modele.

do 250e, dobar zvuk, lepa slika, veliki display, super bi bilo da je symbian ili win mob, kamera uopste nije bitna (nemora ni da je ima)... i tako to... bilo bi super i kad bi imao analogni tv (ali sad :D)

Poslednja izmena:
do 250e, dobar zvuk, lepa slika, veliki display, super bi bilo da je symbian ili win mob, kamera uopste nije bitna (nemora ni da je ima)... i tako to... bilo bi super i kad bi imao analogni tv (ali sad :D)

Prvo - "nemora" se pise odvojeno - ne mora.

I ti bi sve to za 250 evra? Novo tesko...

Pogledaj Samsung i550,

Nokiu E65,

Nokiu N81.

Poslednja dva imaju WiFi, dok Samsung ima GPS, pa ti vidi sta ti je bitnije. Po meni bolje da uzmes neki sa WiFi-em, jer posle mozes lak oda nabavis BT GPS risiver.

Naravno, tu je i Nokia N73, ali ona nema WiFi, tako da bih nju izbacio iz konkurencije.

Nokia E61 je takodje interesantan telefon, ali malo poveliki.

Poslednja izmena:
Prvo - "nemora" se pise odvojeno - ne mora.

I ti bi sve to za 250 evra? Novo tesko...

Pogledaj Samsung i550,

Nokiu E65,

Nokiu N81.

Poslednja dva imaju WiFi, dok Samsung ima GPS, pa ti vidi sta ti je bitnije. Po meni bolje da uzmes neki sa WiFi-em, jer posle mozes lak oda nabavis BT GPS risiver.

Naravno, tu je i Nokia N73, ali ona nema WiFi, tako da bih nju izbacio iz konkurencije.

Nokia E61 je takodje interesantan telefon, ali malo poveliki.

onda je moj izbor n81... 100% ga uzimam...

Pa mislim, Samsung preko zive Nokie bi bio greh...

Ovaj ANYCOOL izgleda primamljivo bas zbog TV prijemnika.

Ne.

Ali pazi, Anycool ti zaista nije nesto posebno dobra "marka" ako se tako moze navesti. Nemas fakticki nikakav softver za njega, njegov OS je bugovit, spor odziv touchscreena... Izrada nije na visokom nivou, on je samo uzasno popularan jer je ubedljivo najjeftiniji telefon koji radi sa dve sim kartice sto je mnogim ljudima mnogo vrednije od bilo koje druge opcije.

Anycool je prvenstveno TELEFON sa 2 SIM kartice i touch screen-om. Nisam primetio da mu je OS (ako se to tako moze nazvati) bugovit, odziv touchscreena je ODLICAN i sasvim brz (imam i HTC Tytn, pa valjda mogu da uporedim) i izrada je na vise nego zadovoljavajucem novou.

Pored toga T808 nije NAJJEFTINIJI kineski telefon sa 2 kartice. Naprotiv, on je jedan od skupljih.

Nema smisla da pises o necemu sto ne poznajes dovoljno....

I ja sam radio i na TyTNu i T808, i napisao sam svoje iskustvo... Mada pazi, to je verovatno i subjektivan dozivljaj "brzine". Ja nisam bio odusevljen. I majku mu, svi telefoni preko 100 evra imaju BT, mi ovde pricamo o ciframa preko 250€.

Poslednja izmena:
I ja sam radio i na TyTNu i T808, i napisao sam svoje iskustvo... Mada pazi, to je verovatno i subjektivan dozivljaj "brzine". Ja nisam bio odusevljen. I majku mu, svi telefoni preko 100 evra imaju BT, mi ovde pricamo o ciframa preko 250€.

Tema je ipak HP IPAQ ili Anycool.

Ja imam i Tytn i Anycool vec 7 meseci. Touchscreen na Anycool-u nije sporiji od Tytn-a. Oba su zadovoljavajuce brza.

Ako vec imas novca, uzmi N81 i ne rizikuj. Iako je cudno, ali ti telefoni jednostavno nisu ista klasa. Ja Anycool ipak dozivljavam kao obican telefon sa dva mesta za SIM karticu na steroidima.

Uzmi N81 i ne lupaj glavom o zid vise :)

:D:D:D ok...
a samo jos jedno pitanjce!
nasla sam negde na netu da naruchim apple iphone iz amerike (da jeftino prodjem) oko 250e sve ukupno izadje, u pitanju je apple iphone 3g 16gb! da li ce on biti upotrebljiv ovde ili mogu da se slikam sa njim kad stigne???

Gledam neki review na youtube za ANYCOOL t808, onako sve izgleda ok ali kada lik izvuce antenu za tv skandalizovao sam se, mnogooo je ruzno, znaci kao oni radio prijemnici na buvljaku iz '90 tih :)

Pa valjda treba da uzme nesto sa bluetooth-om, ako hoce GPS sa GPS prijemnikom...

Koji si ti kralj... A sta sam mu ja preporucio, telefone od 30 evra, koje nemaju BT? Pa svi imaju BT. Svaki telefon danas preko 50 evra ( dobro ne bas svaki, a mozda i svaki ), ima BT.I to si nasao da komentarises... Mora da ima BT da bi radio sa BT GPS risiverom? Ne, mora da se zakopa na 3. dan mladog meseca, polije kisnicom, odnese na fles kod servisera koji je nevin i umota u krpu koju je nosila devica na dan svoje prve bracne noci da bi radio sa GPS risiverom...

Poslednja izmena:
250 evra? Malo mi je naivna ta cena... Zapravo ne malo, mnogo je naivna :) .
Pazi, uvek ti mozes da cekas naredni mesec da izadje nesto, pa jos nesto, onda cekas da padnu cene, i nikada neces kupiti telefon.

@Apostol

Opusteno brate, covek jeste kardinalno pogresio, ali nema potrebe za tom reakcijom. Tu smo da ucimo druge i ucimo od drugih.

Nazad
Vrh Dno