Šta je novo?

HP F2105 21`` Wide

Ja sam imao velike muke, ali ne sa kvalitetom monitora nego sa podesavanjem velicine fontova/ikona da bi mi se sve to svidelo.
Odgledao sam par filmova i na moj prvi pogled nisam primetio te duhove u brzim scenama, ali na ovako velikom monitoru ne vredi gledati slabo odradjen divx jer se mane mnogo lako vide.

Nego pod winxp-om sam imao problem za koji sam na prvi mah pomislio da je do monitora, a to je da kada sam stavio da icon font 11 u OE-u su mala slova iz daleka imala zelenkastu boju(velika i boldovana su bila ok), dok kada se priblizis boja je bila crna.Problem je resen povecanjem fonta na 12.Ali najzanimljivije je sto takvih problema nema u winxp64bit i sa fontom velicine 10 ni 11, kao i u Visti.Znaci problem, hvala bogu, nije bio u monitoru nego u samom windowsu.

Sto se tice brightness/contrast on mi je podesen: 25/90 (inace volim tamnije tonove)
Boje su podesene na 79/79/79.

Poslednja izmena:
Imam jedan mali problem sa ovim monitorom, pa mi treba pomoć od ostalih srećnih kupaca da bih video da li da reklamiram ili ne.
Monitor (ovaj moj) je savršen u svakom pogledu, ali za moje pojmove prilično zuji, e sad pominjao je neko naponsku i moglo bi da bude da baš ona zuji. Inače zujanje je ujednačeno, postoji na svim rezolucijama, na različitom refresh-u, od uključivanja na post screnu, pa čak i bez i jednog kabla priključenog dok igra ono “ no signal “ i koliko vidim pojačava se kada se pojačava brightness i da, nema veze sa zvučnicima.
E, sad pomagajte, jeli imao još neko ovaj problem i da li da reklamiram?

Da li ti monitor zuji i kad je off?

Ja sam imao velike muke, ali ne sa kvalitetom monitora nego sa podesavanjem velicine fontova/ikona da bi mi se sve to svidelo.
Odgledao sam par filmova i na moj prvi pogled nisam primetio te duhove u brzim scenama, ali na ovako velikom monitoru ne vredi gledati slabo odradjen divx jer se mane mnogo lako vide.

I ja ne volim kad su fontovi sitni ikonice ok ali fontovi jok ja uvek zveknem 120dpi u advance na grafickoj, i to mi je ok za win. Sto se tice odziva slicni zakljuci kao tvoji, mozda ne znam sta treba da gledam, ali monitor nikako nije spor, ponavljam izmedju Samsunga od 4ms i njega ima jedva primetne razilke (naravno u korist Samsunga)

Ja brightness podesavam preko Nokia test monitor-a, attachovao sam sliku, smanjujes bright dok prvi pravougaonik ne izcezne potpuno. Moze verovatno i preko ove slike.

Prilozi

• kontrast.jpg
    kontrast.jpg
    62.9 KB · Pregleda: 140
Poslednja izmena:
Da li ti monitor zuji i kad je off?

Ako si mislio na standby odgovor je ne, zuji samo kada gori backlite (i kada je skroz crn ekran, npr. mračna scena ili test screen sa crnom), a ne zuji samo kada menja rezoluciju na pola sekunde. Tada se ustvari najbolje čuje jer kada pusti sliku zazvoni ko zunzara.

Šta bi moglo da bude ?

ps : imam problem sa benchmarkom ceo dan, nemogu po sat vremena da ucitam stranu. Jel sve O.K. ?

Ako si mislio na standby odgovor je ne, zuji samo kada gori backlite (i kada je skroz crn ekran, npr. mračna scena ili test screen sa crnom), a ne zuji samo kada menja rezoluciju na pola sekunde. Tada se ustvari najbolje čuje jer kada pusti sliku zazvoni ko zunzara.

Šta bi moglo da bude ?

ps : imam problem sa benchmarkom ceo dan, nemogu po sat vremena da ucitam stranu. Jel sve O.K. ?

ne znam sta bi tacno moglo da bude, neka zavojnica na napojnoj je najlogicnijje, pogotovo sto zuju u load-u.

p.s. Sve je ok lelekom "popravlja" nesto

Video sam monitor i kod Pocetnika i kod astna
uglovi gledanja su fenomenalni!!!!!
Ja mu nisam nashao neku ozbiljnu zamerku tj neshto prekjo chega ne bih mogao da predjem!

Ah ta online kupovina u Srbiji. :(

U nedelju narucim (naravno preko njihovog sajta) taj monitor.
Dobijem racun/priznanicu/sta vec i vidim da to vazi 7 dana,
uz rok isporuke kupcima van BG-a 3 dana.

Danas ih pozovem da proverim sta se desava i ...
Svi monitori su prodati, bilo je jos par komada ali oni
su rezervisani u ponedeljak i, pa to je to.
To sto sam ja narucio monitor u nedelju ocigledno
nema nikakve veze.
Ne znam bas da li da ovo okarakterisem kao ispalu,
tako mi deluje, e sad koliko sam objektivan, ne znam,
samo mi nije jasno zasto su mi dozvolili da narucim monitor
ako ih nije bilo na stanju?
(da i ne pitam zasto su monitor dobili
oni koji su monitor rezervisali posle mene)

Pozdrav,
Sasha

ps
onima koji su imali vise srece u nabavci monitora,
zelim da ih sluzi dugo u zdravlju i veselju. :)

nema vise :(

ja ne stigoh da prodam moj...fck..

!

... Serbian IT market :S:

Ja sam juče kupio poslednji(prekjuče je bio rezervisan) i kako rekoše neće ih više biti.
Monitor je bez loših piksela, brojači su bili na nuli. Svetlo sam postavio na 50%, kontrast na 70%. Sa bojama još nisam stigao da se zezam, zasad mi i ovako odgovara. Uglovi gledanja su zaista odlični. Kvalitetan DVD naslov izgleda jako lepo. Zvučnicima nedostaje basa ali se više od ovih integrisanih ne može ni očekivati. Dugmići su izgleda pravljeni za nekog sa malo dužim noktima. U kutiji je nedostajao USB kabel.

I normalno, Marfi je uvek prisutan. Korisim Logitech Ultrax Media Desktop, znači miš je bežični, optički. Pojavilo se primetno kašnjenje prilikom pomeranja miša u win-u koje mi kida živce. Ima li neko ideju kako ovo da rešim pa da probam i neki FPS kakav je?

Zameni mis.

Probao i sa drugim mišem, drajverima za grafičku, osvežavanjem, drugim rezolucijama, D-Subom. Dal je moguće da samo ja od svih vas koji ste kupili ovaj monitor imam taj problem?

Samo da javim, izgleda da ce se opet pojaviti ovih dana, ja zvao danas i tako rekose, rezervisao sam jedan pa sad cekam i nadam se ....

Da li moze ili ce pak moci da se baci pogled, ili da kupujem na slepo?!?

Voleo bih prov da vidim monitor pre nego sto ga, pak, kupim... :D

ako ne onda odoh u metro da pazarim onu filipsovu 19 ili 20 lg-ijevu... sta mi se vise dopadne :D

Pa i u Metrou (u Krnjaci) stoje ugaseni, tako da se neces bas nesto nagledati .... :d

To nisam znao, izvinjavam se .... uh, odosmo u off

Moj bizarni problem sa zujanjem monitora je juče uspešno rešen ( posle 3 dana jahanja telefona i onih iz HP (ovlašćenog) servisa ) zamenom monitora za novi koji su ljubazni ljudi iz Eurolinka iskopali ko zna od gde i prosledili meni, pa s`tim u vezi šaljem jednu veliku pohvalu na njihov račun - stvarno su profi.

E sad posto sam ga upalio, proverio na licu mesta s nogu i požurio kući, mal` me srčka nije strefila kad sam video na mom stolu da je monitor kriv ( desna strana oko pola santimetra niža od leve ). Ovo naravno nisam uspeo da vidim pri preuzimanju jer sam gledao s nogu i na brzinu.
Sreća pa se postolje lako skida, pa sam metalnu štanglu koja drži monitor i koja je bila kriva, nekako (na mišiće) ispravio tako da je sada fala bogu, sve u redu, jer pomisao na ponovno vraćanje monitora (koji ima kutiju kao za frižider) i zvanje servisa mi je probudila čir na želudcu.

Pošto, kako kažu u Eurolinku, niko sem mene nije imao reklamacije, a ja evo kakve sam sreće, moj zaključak se svodi na dve stvari :

1. Ili pri kupovini ovog monitora treba dobro obratiti pažnju, i uključiti sva čula (vida, sluha, mirisa i dodira) i poneti malo zidarskog pribora (visak i libela)

2. Ili ja da idem da skidam crnu magiju !

U svakom slučaju nije mi žao ni sekunda cimanja, monitor je vrhunski i ne bih ga menjao ni za jedan, pa ni dosta skuplji i moj je savet - koga zanima monitor - ako se pojave ponovo, pare u džep, pa trk po isti (bukvalno) jer i sa 500 evra teško da ima bolji.

Kako drzite brightness/contrast, meni su na 47/90, i boju malo sam smanjio crvenu, tj. sad su mi custom 65/70/70.

Ne znam kako gledas u monitor kad je bela pozadina sa tolikim kontrastom.
Meni su brightness/contrast 45/50 i RGB 78/80/80. Poredio sam sa starim CRT monitorom i mislim da je slika perfektna.

Ne znam kako gledas u monitor kad je bela pozadina sa tolikim kontrastom.
Meni su brightness/contrast 45/50 i RGB 78/80/80. Poredio sam sa starim CRT monitorom i mislim da je slika perfektna.

Evo probah sa 50% kontrasta nema sanse da je slika dobra, ajd 70 i djene djene al 50% je premalo.

Probajte sa jednim od ovih programa da podesite kontrast i svetlo. Trebalo bi da imate savršen prelaz između nijansi, da se ne vide nigde vertikalne linije(gradijenti). Prilikom menjanja osvetljenosti obratite pažnju na levi deo monitora i momenat kad naglo počne da potamnjuje boje. Kod mog monitora svetlo=50, kontrast=74 daje najbolju sliku. Prvi dan su me bolele oči, ali je već sledeći sve izgledalo kao da tako treba. I ja sam na CRT-u koristio lepo potamnjenu sliku.:d

Btw. problem sa lagom miša još nisam rešio. :( Interesantno je da to kašnjnje miša u npr. COD2 ne vidim uopšte(ili ga nema). Ovih dana treba da mi stigne Razer Copperhead pa ću videti kako će se sa njim ponašati.

EDIT: Kod Pixperan-a mi gubi stravičan broj frejmova. Da li je to normalno?

Poslednja izmena:
... pomisao na ponovno vraćanje monitora (koji ima kutiju kao za frižider) i zvanje servisa mi je probudila čir na želudcu...

:d :d :d :d

Ja se nadam da cu kasnije tokom meseca (posle 1-og, jer mi je tad rodjendan uggrabiti jedan model, ako skupim dovoljno novca...

jedno me intreresuje, posto ja drzim sliku prilicno svetlu da li cu imati problema da je na monitoru tako namestim da ne bih imao nekih anomalija??!??

Ako neko ima informaciju gde se moze nabaviti doticni monitor neka me PM-uje.
Zvao sam BSP i Eurolink i dalje ih nemaju na lageru, obisao i neke firmice.
Ne mogu da zakljucim dal je uvezao BSP ili Eurolink ...

Bio sam juce u Eurolinku...

Rekose da duze vreme sigurno nece dobijati doticni model...

Tako da onaj ko hoce monitor sada, bolje gleda nesto drugo (203b?!?)

Poslednja izmena:
Vrh Dno