Šta je novo?

HP F2105 21`` Wide

pa sta fali garanciji od godinu dana?

zato se dobije monitor koji realno vredi vise, po ceni od 310 evra.

a sto se tice odziva misli da je monitor GTG 8ms, a BTB 12 ms, u tome je razlika u specifikacijama.

jos jedno pitanje za one koji ga imaju, da li i HP slicno Samsungu ima one predefinisane modove (sport,game,txt,internet..)

Blur je više do grafičke, a ghosting do monitora.

Ne mislimo na taj blur, bar ne ja, vreme mutnih grafickih tipa gf2 inno je proslo, pogotovo na DVI-u. Blur/ghosting/muti itd su pojmovi vezani za istu pojavu (bar je ja tako kapiram) na tft-u, jednostavno panel nije u mogucnosti da odreaguje dovoljno brzo kad se slika promeni i to ljudsko oko primeti.

Sta li ovo znaci :) ?

Prilozi

• hp1.jpg
    hp1.jpg
    70.7 KB · Pregleda: 261
To znaci da si monitor uzeo ranije nego sto jesi :D

To znaci da si monitor uzeo ranije nego sto jesi :D

I ja bih rekao, backlite mi se poklapa, ajd da kazemo radio je malo kod njih (uzeh monitor koji je bio otvoren jer sam hteo da isprobam mrtve pixele, nema ih pa sam rekao da mi taj pakuju) malo kod mene, mozda neki test u hp-u i to je to 4 dana, ali ovo drugo mi nije jasno :).

I ja bih rekao, backlite mi se poklapa, ajd da kazemo radio je malo kod njih (uzeh monitor koji je bio otvoren jer sam hteo da isprobam mrtve pixele, nema ih pa sam rekao da mi taj pakuju) malo kod mene, mozda neki test u hp-u i to je to 4 dana, ali ovo drugo mi nije jasno :).

Možda broji i vreme u standby modu.:eyebrows:

A mozda HP prilikom refabrikacije nije resetovao brojace.

pa sta fali garanciji od godinu dana?

zato se dobije monitor koji realno vredi vise, po ceni od 310 evra.

pa fale jos dve godine :D :d
standardna garancija na monitore je 3 godine, ne vidim zasto ne bi bilo bar 2 .. ali dobro, kao sto sto kazes, po toj ceni jos da ima i toliku garanciju mnogo bi bilo toliko ocekivati.

Inace testovi su stvarno zanimljivi, ovi sa sa prad.de i tomshardware kao da su testirali dva razlicita monitora, uzas :lupko:

A da li je moguce da se neko od ljudi koji testiraju monitore na Bench-u, upute kod Miska, te da odrade test u njegovim uslovima, ili bar da daju neku ukratku sliku o monitoru.
Naravno ukoliko Misko ili neko ko takodje poseduje monitor dozvoli takvu operaciju.

I nisu mi jasni ljudi iz Euro Linka, meni licno nisu dali ili nisu imali na probu gore u Bulevaru, ovaj monitor.
Sta im je bilo tesko da postave jedan koji ce raditi u radnji, kako bi ljudi mogli da vide licno o kakvom se panelu radi.

Ovako deluje kao da nesto kriju.

Gde ste vi koji ste kupili monitor isti uzeli?
Ovo me zanima jer su neki rekli da su imali mogucnost da monitor pre kupovine pogledaju.
Da li u onoj prodavnici u Bulevaru ili u Kozjackoj 4?

Poslednja izmena:
Pa on je već otvaran. Da se ne raspadne kutija od tolikog otvaranja i zatvaranja?

I nisu mi jasni ljudi iz Euro Linka, meni licno nisu dali ili nisu imali na probu gore u Bulevaru, ovaj monitor.

Čini mi se da je na sajtu pisalo samo u TC Piramida, da je akcija u pitanju.

Poslednja izmena:
Čini mi se da je na sajtu pisalo samo u TC Piramida, da je akcija u pitanju.

U majku mu, ako je tako, ali bas bi bilo cudno da ne prodaju ove monitore u Bulevaru. Ipak je to jaka lokacija. TC na novom je bas zavucena lokacija.
Evo sad sam gledao na sajtu i nisam nasao takvu informaciju.

Mislim da bi bilo ljudski da imaju izlozen monitor, na probu.

A da li je moguce da se neko od ljudi koji testiraju monitore na Bench-u, upute kod Miska, te da odrade test u njegovim uslovima, ili bar da daju neku ukratku sliku o monitoru.
Naravno ukoliko Misko ili neko ko takodje poseduje monitor dozvoli takvu operaciju.

Dobra ideja, podrzavam :happy: :happy:
Da date konacnu presudu pa da znamo sta da radimo, ako nisu vec prodati. Vidite da ovi sa stranih sajtova nemaju pojma, ne zna covek kome da veruje

Prodavnica u Bulevaru K.A. nema tehnicke mogucnosti za prikljucivanje uredjaja. Prodavnica je mala i frekventnost kupaca je velika. Monitor se moze kupiti u bilo kojoj od nase tri prodavnice, dok je testiranje tj. prikljucivanje moguce jedino na Senjaku. :type:

ja sam u subotu (u kozjačkoj) uzeo jedan od poslednjih , i kao što sam već napisao ranije , ljudi su baš bili predusretljivi i sve lepo istestirali (dole u servisu) pred mojim očima , a monitor je bio par minuta pre mog dolaska raspakovan i izložen gore u radnji , mada sam mogao da biram i *neotvaran* , ali nisam imao potrebe da budem "picajzla" ... dakle , na mene nisu ostavili nikakav utisak da prodaju *mačku u džaku* , ili da je neko *vaćarenje* u pitanju , tj kad svesno kupuješ nešto za šta znaš da je 20-30-40% ispod neke realne cene prvo moraš da budeš načisto sam sa sobom da svesno ulaziš u određen rizik , i ljudi u radnji se baš tako i odnose ... dakle nema tu previše pametovanja , stegneš malo petlju i zagrizeš , ili stojiš po strani ... nažalost , tako je ...

sad , dali smo napravili dobru kupovinu , ili smo se *ispalili* pokazaće vreme ... mada monitor deluje stvarno *moćno* , pogotovu kad se uzme u obzir činjenica koliko je plaćen ... ja sam inače prešo na ovaj monitor sa sony 17" tft-a , i razlika u kvalitetu slike je stvarno velika , pogotovu su izrazito jasne razlike između dve slične nijanse iste boje , a najbolje se ogleda u tome da se potpuno jasno vidi razlika između CRNE i tamno-sive , što ranije na soniju i nije baš bio slučaj ... plus što se sad treba navići na OVOLIKI ekran , moram da se odaljim do pola sobe da bi mogao da čitam text ...

Možda broji i vreme u standby modu.:eyebrows:

Broji sad sam pogledao brojace.

Gde ste vi koji ste kupili monitor isti uzeli?
Ovo me zanima jer su neki rekli da su imali mogucnost da monitor pre kupovine pogledaju.
Da li u onoj prodavnici u Bulevaru ili u Kozjackoj 4?

U kozjackoj, radnja na Bulevaru mi je 5 min pesaka od kuce ali nemaju nazalost.

sad , dali smo napravili dobru kupovinu , ili smo se *ispalili* pokazaće vreme ...

Tacno za par meseci znacemo sta se desava. Moje misljenje za sada je da se nikako nisam zeznuo.

p.s.Ne bi bilo lose da jos neko prikaze brojace.

sada sam ih zvao i rekose mi da ih vise nema (za sada) , ali da postoji mogucnost stavljanja na listu cekanja....mozda ce biti u januaru.

meni to licno ne odgovara, jer ako prodam moj monitor, a desi se da ga nema, sta onda :)

Poslednja izmena:
Rekli su mi danas da stiže manja količina i da ima mesta na listi za rezervaciju. Ja sam se ipak odlučio za nešto drugo, tako da svima Vama koji ste kupili ovaj monitor, kao i svim budućim kupcima, želim da ga što duže koristite (min 3 godine) u dobrom zdravlju i veselju.:bottle: :guitar:

Ja sam ga malopre kupio i brojaci su na 0/0...

ja sam za brojač provalio tek drugi dan korišćenja , i tada je pokazivao ::: 11/11 ::: što bi otprilike značilo da je verovatno bilo 0/0 ...

@ svi koji su kupili monitor: Ajd sad da cujemo utiske ....

Poslednja izmena:
Crtac

Sto bi rekao u onom crtacu sa preistorijskim covekom koji smeka Zemlju... i na kraju bez previse ushicenja kaze... "Kupljeno..." :p

dakle smao da vidim kako stojimo sa kreditom i to je to :D

da se razumemo, 21" je u sirinu isto sto i 54cm TV, zar ne?!?

a joj mila majko... to je monstrum...

Kako drzite brightness/contrast, meni su na 47/90, i boju malo sam smanjio crvenu, tj. sad su mi custom 65/70/70.

@ svi koji su kupili monitor: Ajd sad da cujemo utiske ....

Ja sam odusevljen monitorom :) Neuporedivo komotniji rad nego na 4:3. Uglovi gledanja su me takodje odusevili. Zvucnici su losi ali nema veze posto mi ne trebaju, mogu da posluze za prvu pomoc. Cak ni ova srebrna boja nije toliko losa koliko sam mislio da ce biti. Sve u svemu prezadovoljan sam onim sto sam dobio ovim monitorom, topla preporuka svima.

Vrh Dno