Šta je novo?

Laptop HP Elitebook

Koji laptop kupiti?
Učlanjen(a)
04.02.2007
Poena
935
Pošto je klinac uzurpirao suprugin laptop Acer Nitro 15 za igrice i već počinju drame u kući oko toga ko će i kada da ga koristi supruga bi mu prepustila taj laptop i kupila novi za posao i zagrejala se za HP Elitebook 6 G1i AI sa C7 255U, 16GB RAM, 1 TB skladišnog prostora, 16" zbog numeričke tastature...

Bitan joj je kvalitet izrade, dobra tastatura dok joj preciznost boja nije presudna.

Pošto nikad nisam koristio HP laptopove ni privatno ni službeno (ne znam zašto ali sam preferirao druge brendove) kakvi su generalno Elitebook po gore navedenom i da li navedeni laptop vredi 150k (cena je za kupovinu na rate)?

HP elitebook je premium kategorija, neces da pogresis sa njim. Sto se tice same konfiguracije ne mogu mnogo da pomognem, generalno preferiram 14to incne modele, laptopovi od 16 inca pa cak i 15 inca su mi glomazni, vise sam za varijantu 14inca i eksterni monitor za po kuci. Inace i modeli od 15inca imaju numericku tastaturu.

^ +1
Ako dolazi u obzir i kupovina sa oglasa, proveri i tamo - mogu da se nadju ozbiljne konfiguracije, nove, nekorišćene, sa 3 god garancije i Win OEM licencom, itd...
Pozdrav

Njoj je numerička vrlo bitna pošto često unosi brojeve a ovi novi Elitebook modeli su samo u 14" (bez numeričke) i 16" (da numeričkom tastaturom).

Nema nigde da pogledam model 6, svuda ima samo 8 a ne znam ima li neke razlike u materijalu pošto dva AI daju oprečne rezultate...

Pogledaj neki test na YT, ima klipova, valjda je neko spomenuo materijal od kog je napravljen.

Pošto je klinac uzurpirao suprugin laptop Acer Nitro 15 za igrice i već počinju drame u kući oko toga ko će i kada da ga koristi supruga bi mu prepustila taj laptop i kupila novi za posao i zagrejala se za HP Elitebook 6 G1i AI sa C7 255U, 16GB RAM, 1 TB skladišnog prostora, 16" zbog numeričke tastature...

Bitan joj je kvalitet izrade, dobra tastatura dok joj preciznost boja nije presudna.

Pošto nikad nisam koristio HP laptopove ni privatno ni službeno (ne znam zašto ali sam preferirao druge brendove) kakvi su generalno Elitebook po gore navedenom i da li navedeni laptop vredi 150k (cena je za kupovinu na rate)?
Не вреди.
Једина сврха Elitebook-ova је да се купе јефтино или половно од неке фирме.
Толико и вреде.
За 150.000 можеш узети Legion.
Квалитет израде опада код Elitebook варијанти.
У смислу да су раније користили бољи алуминијум и квалитетније (нерециклиране) материјале.
Батерија му је обично слаба ставка, тј. батерије нису толико отпорне као Lenovo варијанте.
За 150.000 генерално имаш бољих куповина.
Elitebook је прављен да ради тихо, кад се поквари има мање доступних резервних делова него Thinkpad.
Прављен је да се одради посао и при томе материјал израде није отпоран као Леново Thinkpad T серија.

Poslednja izmena:
Ma ja imam Legion pro za sebe, ali njoj se generalno iz nekog razloga dopao Elitebook plus ovamo gde ona želi da kupi nema uopšte Lenova u ponudi.

Ona kupuje za sebe, ja se u to me mešam finansijski jer sam isfinansirao dosta zajedničkih tehničkih stvari u dosadašnjem delu godine (i ranije).

Ma ja imam Legion pro za sebe, ali njoj se generalno iz nekog razloga dopao Elitebook plus ovamo gde ona želi da kupi nema uopšte Lenova u ponudi.

Ona kupuje za sebe, ja se u to me mešam finansijski jer sam isfinansirao dosta zajedničkih tehničkih stvari u dosadašnjem delu godine (i ranije).
Прескупо је за оно што њој треба. За класичне канцеларијске потребе имаш Elitebook преко огласа са годину дана гаранције (ако ти нешто значи). И пуно је јефтиније.

Ako treba za kancelariju mozda bolje da ide na jeftiniju varijantu HPprobook,pa samim tim ako ne bude zadovoljna manje ce da boli,ja ga imam i samo mi za posao i sluzi,nista drugo,Ipad ima bolji zvuk od njega.

Poslednja izmena:
Nema ga kao izbor.

Druga opcija je da zadrži svoj Nitro koji joj lepo završava posao a da ja klincu uzmem neki od jeftinijih laptopova sa sopstvenom grafikom (za ono što on igra dovoljno je i 3050 tako da u obzir dolazi neki TUF ili LOQ)...

Јави кад решиш шта је било.

Najverovatnije će ona uzeti taj Elitebook a klincu dati svoj sadašnji Nitro 5 pošto kad malo razmislim je za igre koje on igra i5-10400H sa 16GB RAM i RTX1650 i više nego dovoljno i nema potrebe da njemu uzimam neki sa novijom grafikom (Fortnite ide stabilno od 70-90FPS na medium a uglavnom preko 60FPS na high).

Nazad
Vrh Dno