Šta je novo?

HP EliteBook Mobile Workstation

IceCold

Slavan
Učlanjen(a)
06.12.2007
Poruke
64
Poena
309
Pozdrav ljudi,

Interesuje me da li neko ima iskustva sa ovom serijom HPa. Kakvi su u radu, jel su vredni te pare, itd i što je isto bitno, da li možda postoje neki modeli drugih proizvođača koje se više isplati uzeti umesto HP.

Hvala.
 
Imam ja iskustvo od recimo poslednja 3-4 meseca. Koristim ga kao desktop replacement, zakacen na docking station, eksterni monitor (27'), tastaturu i misa.
Ponekad ga ponesem kuci, preko vikenda, ili kada cu nekoliko dana biti odsutan iz kancelarije. Na put izbegavam da ga nosim, osim kada idem automobilom, kada razmisljam o tome.
U pitanju je verzija Elitbooka sa ekranom od 17 inca (nije reflektujuci sto je dobro), 2Gb memorije, velikim hard diskom. Procesor nemam pojma koji je.
Masina radi brzo, lepo, nema nekih problema u radu. Dosta je kulturna ne greje se previse. Ima sve sto meni treba. Autonomija nije sjajna, verujem da mozes da racunas na sat i po do dva vremena na baterijama.
Nije da ga vucaras svugde, glomazan je, strujni adapter je pozamasan, i po meni je rezolucija ekrana takva da je naporno raditi na njemu - sve je vrlo sitno. Ta rezolucija je (po meni) za 26' ili veci monitor.
Ne znam cemu ti sluzi racunar, da li ti vredi ili ne te pare - to mozes sam reci. Ako hoces brz, solidno izradjen laptop, koji je Windows baziran, sa velikim nereflektujucim ekranom koji prikazuje veliku kolicinu informacija, bez kompromisa po pitanju velicine tastature (i numerickog dela), optike, broja usb portova - to je dobar izbor.
Masina na kojoj ces da (u)radis posao, kratko i jasno, 8 sati dnevno, po mogucstvu bez ikakavih problema. Dobar alat, ili makar osnova za dobar alat (softver) rekao bih.

Da ne bude zabune, pored tog Elitebooka imam i nosim vrlo prenosivu masinu, koju rado koristim. Ta masina je bitno manja, laksa, tanja, ima bolje i kvalitetnije kuciste, manji strujni adapter, jos kulturnija u radu, ima ubedljivo bolji ekran (iako je rezolucija manja), vecu autonomiju, ima SSD, ali nema optiku, ima samo 1 usb port, sporija je u procesorskoj snazi, gotovo da nema nikakve interfejse ka spoljnom svetu...
 
Vrh Dno