Ja sam se isto ponovio sa jednim 8540p modelom.
Za sada ne mogu da ti kazem detalje prilikom intenzivnog koriscenja osim nekog prvog utiska:
Dobre stvari:
Prva stvar koja je na laptopu odlicna je mat ekran fine rezolucije. Ovo mi je bio jedan od glavnih uslova prilikom kupovine biznis masine - jer ne mogu da podnesem trenutno popularne glossy varijante.
Sama zavrsna obrada laptopa je odlicna - bruseni aluminijum i na poklopcu i na palmrestovima je fenomenalan detalj - a i licno mi se svidja ozbiljan pomalo kockast izgled.
Iako bi najvise voleo na poslovnom laptopu da imam 4:3 ekran, wide ekran je uslovio time da se lepo upakovala full tastatura sa numerickim delom bez koga na poslu ne bi mogao da funkcionisem.
Touchpad ne koristim uopste jer non stop slucajno mrdnem kursor, ali zato kad me mrzi da vadim misa tu bar meni mnogo interesantnija fora a to je "klitoris" koji je probudio uspomene na neke starije IBM modele
Veliki plus je i trece dugme misa - tako da je sad TABovanje po popularnim browserima pesma
i7 procesor se stvarno nosi sa svim zadacima - igre nisam probao, ali ovaj laptop i nije namenjen igracima.
Hard disk na 7200rpm osetno utice na performanse.
Tri godine garancije.
Ne svidja mi se:
Tezina. Nemam pojma kolika je tacna tezina celog laptopa, ali svaki put kad ga skinem sa stola i stavim u torbu - uzdahnem kao da mi je neko okacio kamen o rame
Adapter za napajanje je bar u ovoj mojoj kombinaciji (jer je u pitanju Remarketed Product) velicine cigle i zauzima dosta mesta u torbi.
Posle prvog odusevljenja po pitanju portova - razocarao sam se kad sam video na nema HDMI nego samo DisplayPort. OK, postoji adapter - ali je bar po meni ovaj vec standardni izlaz obavezna stvar zalemljena sa strane svakog modernog laptop racunara.
I kao najvece razocaranje - a ovo je samo subjektivan stav - laptop sa 15,6" ekranom ne moze da mi stane ni u jednu od starih torbi, tako da me ceka izdatak kupovine nove torbe.
Bateriju jos nisam testirao, non stop mi je lap na punjacu - ali verujem da nece biti sampion u autonomiji, s obzirom na dosta jak procesor i ekran vece rezolucije ...
Na kraju kad saberem za i protiv - ipak mi je ovaj model trenutno predstavljao best buy za office upotrebu, i mislim da ce stojati na stolu bar naredne tri godine, bez potrebe da ga menjam u tom periodu ...