Šta je novo?

HP Deskjet 5940 - refil kertridza

Vlada

Čuven
Učlanjen(a)
12.07.2000
Poena
620
Planirao sam da uzmem prvo Canon Pixma iP4200 ali obzirom na cenu mislim da je ovaj novi HP za ~90 evra najbolja kupovina. Ima li neko pomenuti stampac i kakva su iskustva sa refilom? Znam da koristi kertridze kao 5740 koga je i nasledio i da se pune bez problema i imaju pristojnu zapreminu za danasnje pojmove ali me zanima ima li neka zackoljica u drajverima koja onemogucava stampanje posle refilovanja (ako sam dobro razumeo kod 5740 prijavljuje da je kertridz prazan ali tu poruku treba ignorisati jer stampa normalno)?

Koja mastila savetujete za refil? Koliko vidim najrasprostranjenija su American InkJet Corp. ali sam ovde na forumu procitao da su ona i najredja. Video sam i preporuke za Ink Tec jer su ona valjda pigmentna poput originala (ako je ovo pigmentno kakvo je onda American inkJet Corp?). Na kraju u Smile Ink-u nude neka, navodno, nemacka mastila. Dakle, prema vasem iskustvu, koja mastila zasluzuju preporuku?

Kakva je situacija sa refilom za foto kertridze? Moze li ovaj stampac da koristi trobojni sivi kertridz?

U Smile Inku nude mastilo specijalno za novije serije HP stampaca (od modela 5740 pa naovamo) a takodje nude i mastilo za foto kertridz. Cene su korektne mada (ocekivano) vise od AIJ.

Bio sam danas u HP demo centru da vidim na delu stampac ali nisam izasao odande bas nesto pun utisaka. Devojka koja tamo radi se zaista trudi ali se vidi da nevlada bas previse materijom (kao one hostese na sajmu automobila, ako znate sta hocu da kazem). Na svu srecu dovoljno je ljubazna pa cu sutra-prekosutra da odem tamo sa mojim aparatom, prikljucim ga na PB i vidim koliko stampac "moze da razvije".

Da ne otvaram novu temu, aktivirao sam ovu.
Da li je neko dopunjavao kertridze za 5940 (5740) i ako jeste gde i kako su se pokazali. Da li je bilo nekakvih problema i da li je i dalje nemoguce resetovanje kertridza pa stalno pokazuje da je prazan.
Hvala na odgovorima, pozdrav!

Poslednja izmena:
ako ti smeta shto pokazuje da su prazni ti iskljuchi opciju da ti prikazuje skalu
a pune se kao i ostali iz te game.
postoji mogucnost da resetujesh kertridze tako shto prekrivash bakarne kontakte odredjenim rasporedom.

Nije to problem iskljucicu , nego bilo bi bolje da moze da se resetuje da znam makar otprilike koliko je ostalo, ako ne moze nikom nista.
A to sa prekrivanjem ne vazi za ove kertridze, nego neke starije.
A zanima me i gde su ljudi punili, tj. gde je najkvalitetnije.

Ja sam svoje punio InkTec-ovim mastilom i daju lep otisak, mnogo blizi originalnom mastilu nego AIJ. Planiram da probam i OCP-ovo mastilo. AIJ-om nisam bas nesto zadovoljan. Crna je vise tamno-tamno braon iako je prodato kao pigmentno.
Punjenje ovih kertridza ti nije neka filozofija, samo vodi racuna da polako ali zaista POLAKO ubrizgavas mastilo da se nebi zarobio vazduh u sundjeru. Ja sam pri zadnjem punjenu zurio i crvenu boju nije hteo lepo da stampa. Ukoliko ti se slicna stvar dogodi nema mesta za paniku, samo ostavi kertridz u normalnom polozaju (sa glavom nadole) i posle 5-6 dana ce sam da "izbaci" vazduh. Po zavrsenom refilu nemoj da prelepljujes gornje rupice ili ako bas hoces da prelepis ostavi ona cetvrtasta udubljenja slobodna radi nesmetanog ulaska vazduha u kertridz prilikom stampanja (jer ako se stvori vakum nece moci da izlazi mastilo).

To sam trazio :)
Puno ti hvala.
Ako mozes na pm mi posalji gde kupujes mastilo i cenu, a i link ako ima , da ne reklamiramo ovde ako nije dozvoljeno.
Veliki pozdrav!

Nazad
Vrh Dno